6 Οκτωβρίου, 2024
  • 6 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • O Kβιλιτάια έκανε την διαφορά!Ο Άρης κέρδισε στο ντέρμπι την Ομόνοια και την άφησε πίσω…

O Kβιλιτάια έκανε την διαφορά!Ο Άρης κέρδισε στο ντέρμπι την Ομόνοια και την άφησε πίσω…

By on 6 Οκτωβρίου, 2024 0 46 Views

Κβιλιτάια…on fire και σούπερ νίκη για τον Άρη! Η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε με 2-0 της Ομόνοια στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τον Γεωργαιανό να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα (26’ και 54’ με πέναλτι).Ο Άρης ήταν καλύτερος στο Α΄ημίχρονο και είχε την υπεροχή αλλά και η Ομόνοια στις αντεπιθέσεις είχε ευκαιρίες και μια κραυγαλέα με τον Κακουλλή ωστόσο τον σταμάτησε ο Βανά ενώ ο Άρης έχασε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ με αποκορύφωμα χαμένο πέναλτι..Στο β΄ημίχρονο μπήκε πιο δυνατά η Ομόνοια και πήρε τα ηνία του αγώνα αλλά ο Βανά ήταν σταθερός κάτω από τα δοκάρια και στις αντεπιθέσεις ο Άρης απειλητικός.Το δεύτερο πέναλτι αξιοποίησε ο ψυχρός Κβιλιτάια και από εκεί και πέρα η Ομόνοια προσπάθησε και είχε ευκαιρίες να μειώσει ακι να μπει στο παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφερε.
Οι γηπεδούχοι που βρήκαν πρώτα τον δρόμο προς τα δίκτυα,  στο 26’ όταν ο Κβιλιτάια αξιοποίησε με στριφτή κεφαλιά την σέντρα του Μαγιαμπέλα και  άνοιξε το σκορ (1-0). Μάλιστα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία», είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της από το σημείο του πέναλτι, μετά από χέρι του Κούσουλου στο σουτ του Μαγιαμπέλα, όμως, ο Φαμπιάνο είπε «όχι» αποκρούοντας την εκτέλση του Μαγιαμπέλα στο 41΄.
Στην επανάληψη,  το σύνολο του Αλεξέι Σπιλέφσκι πήρε δεύτερο πέναλτι και πάλι με τη συμβολή του VAR, ωστόσο, αυτή τη φορά στο 54’ ο Κβιλιτάια δεν αστόχησε και πέτυχε το
2-0
.
Το μόνο που άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά ήταν  τα αριθμητικά δεδομένα, αφού η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έμεινε με 10 παίκτες στο 88’ λόγω αποβολής του Γιαγκό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Με αυτή τη νίκη ο Άρης ανεβαίνει στην 2η θέση με 14 βαθμούς, ενώ η Ομόνοια έμεινε στην 3η θέση και τους 12 βαθμούς.

Άρης (Σπιλέφσκι): Βανά, Μποακί, Γιαγκό, Γκόλντσον, Καζού, Σαρφό, Στρούσκι (62′ Νίκολιτς), Μαγιαμπέλα (62′ Σεμέδο), Μπένγκτσον (62′ Μοντνόρ), Γκομίς (67′ Μάτισικ), Κβιλιτάια (75′ Ουρόσεβιτς). 
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Μουσοντά, Σανέ, Σαβό, Θεοχάρους, Κορέια. 

Ομόνοια (Νταμπράουσκας): Φαμπιάνο, Ντιούνκου (79′ Μασούρας), Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς, Μάριτς, Κούσουλος, Χάμπος (46′ Λοΐζου), Σίμιτς (79′ Εράκοβιτς), Αλιούμ (66′ Ατζόλι), Κακουλλής (46′ Γιόβετιτς). 
Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Κίτσος, Ελάντερ, Εβάντρο, Λανγκ, Νεοφύτου. 

Στο όριο καρτών: Σανέ, Σαρφό, Μπένγκτσον, Γκομίς (2) / Ντιούνκου, Κούσουλος (2)

ΣΚΟΡΕΡ: Κβιλιτάια (26′, πεν. 54′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: – / Χαμάς, Παναγιώτου, Λοΐζου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Γιαγκό (2η κίτρινη)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.000

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Αθανασίου Κυριάκος
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης