14 Οκτωβρίου, 2024
  • 14 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Γιοβάνοβιτς: “Όνειρο η παρουσία του κόσμου, απόψε είδα μία εξαιρετική ομάδα βάσει όλων των συνθηκών”

Γιοβάνοβιτς: “Όνειρο η παρουσία του κόσμου, απόψε είδα μία εξαιρετική ομάδα βάσει όλων των συνθηκών”

By on 14 Οκτωβρίου, 2024 0 107 Views

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τόνισε πως οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν πλήρως στις ανάγκες του αγώνα και εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός πως κατάφεραν μέσα σε σύντομο διάστημα να κάνουν τον κόσμο να γεμίσει το “Καραϊσκάκης” για να τους στηρίξει.

Η Εθνική Ελλάδας πανηγύρισε το “4 στα 4” στο Nations League με το 2-0 επί της Ιρλανδίας και το φινάλε του ματς βρήκε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να είναι απόλυτα ικανοποιημένο, τόσο από την εικόνα της ομάδας στο χορτάρι όσο και από την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες του “Καραϊσκάκης”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Το πρώτο που έχω στο μυαλό μου είναι η παρουσία του κόσμου, που είναι κάτι που ίσως πριν από δύο μήνες θα ήταν ένα όνειρο για εμάς. Για αυτούς παίζουμε και σε σύντομο διάστημα καταφέραμε να τους φέρουμε στο γήπεδο.

Με μεγαλύτερη αισιοδοξία περιμένουμε τα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Σε αυτό το επίπεδο, μας ανοίγει ένας δρόμος μετά από αυτές τις τέσσερις νίκες που στην αρχή ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Σήμερα είδα μια εξαιρετική ομάδα, βάση όλων των συνθηκών του παιχνιδιού.

Έπρεπε μέσα σε δύο ημέρες μετά το ματς με την Αγγλία να πάμε στο μηδέν και για 60 λεπτά ήταν φανερό ότι ήμασταν μια ομάδα που προσπαθούσε να παίξει σωστά. Ακόμη δεν έχουμε φτάσει σαν ομάδα το επίπεδο που θέλουμε, ένας καινούργιος προπονητής δεν είναι εύκολο να περάσει τις ιδέες που θέλει. Είμαι πολύ χαρούμενος από τους παίκτες μου, ανταποκρίθηκαν πλήρως και με κάποιες αδυναμίες που παρουσιάζουμε.

Ήταν ουσιαστικά την στιγμή που το παιχνίδι τελείωσε, ήταν μια έκρηξη χαράς όλων όσοι ήταν στο γήπεδο. Ήταν πολύ συγκινητικό όλο το σκηνικό που έγινε πριν το παιχνίδι, ήταν συγκινητικό για όλους, ήμασταν πολύ πληγωμένοι από αυτή την εξέλιξη και ο κόσμος που ήρθε στο παιχνίδι, ήρθε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον Τζορτζ. Είμαστε άνθρωποι του αθλητισμού αλλά είμαστε πρωτίστος άνθρωποι.

Δεν ήταν εύκολο μια ομάδα όπως εμείς να κερδίσει την Ιρλανδία σε δύο χρόνια τέσσερις φορές. Η Ιρλανδία είναι μια ομάδα με παράδοση στο ποδόσφαιρο, δεν είναι εύκολο να κερδίζεις σε δύο χρονιές τέσσερις φορές την ίδια ομάδα, αυτός ήταν ο μόνος φόβος μου”.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΣΙΩΠΗΣ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μίλησε για αρκετά θέματα στη συνέντευξη Τύπου κάνοντας ειδική αναφορά στον Σιώπη, που έκανε ξανά φοβερό ματς.

Τον Σιώπη και ότι σε κάποια φάση οπισθοχώρησε η Ελλάδα: Επειδή αναφέρατε τον Σιώπη για αυτόν ναι θα πω. Υπάρχουν παίκτες που είναι αυτοί που φαίνονται και που ομορφαίνουν το παιχνίδι και αυτοί που εργάζονται για όλους. Όταν ο Σιώπης σήμερα μπορούσε να πάρει όλες τις κεφαλιές στο πρώτο μέρος για τους άλλους δεν χρειάζεται προπονητής. Ο τρόπος παιχνιδιού του αναγκάζει τους άλλους να τον ακολουθήσουν. Αυτό είναι το μεγαλείο του Σιώπη. Είναι ιδιαίτερη περίπτωση και δεν είναι εύκολο να τον προσέχεις. Έχει καρδιά τεράστια και τη δίνει σε ότι κάνει. Είχαμε πολλά να διαχειριστούμε και με τον κόσμο και με την τιμή προς τον αδικοχαμένο Τζορτζ.

Ο έντονος πανηγυρισμός του Ιβαν

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός διευκρίνισε έπειτα από σχετική ερώτηση γιατί είχε αυτόν τον έντονο συναισθηματικά πανηγυρισμό στον αγώνα της Ελλάδας κόντρα στην Ιρλανδία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς είναι ακούγεται το όνομά του από τους φιλάθλους και την εικόνα της Εθνικής αλλά και για το γιατί ξέσπασε στον πανηγυρισμό του τόνισε: «Να απαντήσω πρώτα στο 2ο ερώτημα (για τον πανηγυρισμό του). Γιατί την ήθελα πάρα πολύ αυτή τη νίκη. Την ήθελα πάρα πολύ. Δύο μέρες μιλούσαμε μόνο για αυτό το παιχνίδι σε σημείο που να σκεφτόσουν ότι είναι υπερβολή και ότι βάζω πολλή πίεση στα παιδιά. Αλλά για να έχει αξία μία νίκη πρέπει να έχει συνέχεια. Ότι ήμασταν ομάδα στην Αγγλία και έπρεπε να είμαστε και σήμερα. Ναι αυτές ήταν οι συζητήσεις. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και πρέπει όταν θα σου παρουσιάζεται να είσαι έτοιμος να τις εκμεταλλευτείς. Το 2ο κομμάτι.

Η δουλειά του προπονητή είναι να είναι συνδετικός κρίκος μεταξύ των παικτών και των στόχων που έχουν. Αυτός είναι ο ρόλος του προπονητή. Εγώ είμαι εδώ για να τους βοηθήσω στους στόχους τους. Για να βάζουν άμεσους στόχους. Πιστέψτε με για όλο αυτό που ζούμε σήμερα είναι με πρωταγωνιστές τους παίκτες μου. Χαίρομαι για αυτό που βλέπω αλλά χαίρομαι πολύ περισσότερο για τους ίδιους τους παίκτες μου γιατί μέσα σε μία μικρή ποδοσφαιρική ζψή πρέπει να κάνουν τεράστια προσπάθεια για να αφήσουν το στίγμα τους όπως άφησαν παιδιά πριν από μία δεκαετία και τους σεβόμαστε. Θέλω να παρακινήσω τα παιδιά να καταλάβουν και ειδικά τα νέα παιδιά το να καταλάβουν το τι έχουν να διαχειριστούν μπροστά τους. Στο τέλος τέλος αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Αυτοί».