15 Οκτωβρίου, 2024
  • 15 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ:«Τον  Μάιο να στεφθούμε πρωταθλητές με τον Μανόλο Χιμένεθ»

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ:«Τον  Μάιο να στεφθούμε πρωταθλητές με τον Μανόλο Χιμένεθ»

By on 15 Οκτωβρίου, 2024 0 63 Views

Παρουσιάστηκε στον Αρχάγγελο ο νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ Μανόλο Χιμένεθ.

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης καλωσορίζοντας τον Μανόλο Χιμένεθ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ομάδα θα ανακάμψει και τον Μάιο θα στεφθεί πρωταθλήτρια με τον Ισπανό κόουτς.
Συγκεκριμένα είπε:
«Τον  Μάιο να στεφθούμε πρωταθλητές με τον Μανόλο Χιμένεθ»

ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ
«Η Λευκωσία είναι γνωστό και φιλόξενο μέρος. Είδα ευρωπαϊκούς αγώνες του ΑΠΟΕΛ τα προηγούμενα χρόνια και γνωρίζω το μέγεθος της ομάδας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη πρόκληση. Θα υπηρετήσω την ομάδα με αφοσίωση. Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και έχω κίνητρο. Μετά από τόσα χρόνια το να έχεις κίνητρο είναι σημαντικό. Υπόσχομαι να δουλέψω και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Την ζωή μου σημάδεψαν πολλές ομάδες ειδικά η Σεβίλλη και η ΑΕΚ αλλά τώρα για εμένα είναι μόνο το ΑΠΟΕΛ».

Για την φιλοσοφία του: «Η φιλοσοφία μου είναι να κερδίζω. Αν το κάνουμε με καλό ποδόσφαιρο είναι πιο καλά αλλά για εμένα το πρώτο είναι η νίκη. Όταν προσπαθείς για τη νίκη σημαίνεις έχεις το μέγεθος για να το κάνεις. Δεν θα ζητήσω τίποτα περισσότερο από το 100% από τους παίκτες μου. Το πιο σημαντικό είναι το αμέσως επόμενο παιχνίδι, δηλαδή αυτό του Σαββάτου. Ούτε το προηγούμενο ούτε το μεθεπόμενο».

Για το τι θα προσθέσει στην ομάδα: «Το πιο σημαντικό για το τι θέλω να προσθέσω είναι να δώσω και να μου δώσουν οι ποδοσφαιριστές. Αυτά τα δύο μέρη να δώσουν τον καλύτερο αυτό για να δώσουν νίκες στους φιλάθλους. Τα μαθηματικά στο ποδόσφαιρο δεν είναι απλά. Θα υπάρχουν και αγώνες που θα αξίζει να νικήσουμε και δεν θα τα καταφέρουμε και αγώνες που δεν θα αξίζουμε αλλά θα νικήσουμε. Όταν έχεις την φιλοσοφία και το πνεύμα για να κερδίσεις, τις περισσότερες φορές θα κερδίσεις. Μου αρέσει να κρατάμε περισσότερο την μπάλα και να σκοράρουμε περισσότερο από τον αντίπαλο. Θα προσαρμοστώ στους παίκτες που έχουμε για να βγάλω τα καλύτερα στοιχεία τους. Μου αρέσει το 4-4-2 αλλά αν πρέπει να προσαρμοστώ σε κάτι άλλο θα το κάνω».

Αν είδε φετινά παιχνίδια με τους δύο προηγούμενους προπονητές και αν διαπίστωσε τις παθογένειες της ομάδας: «Είναι προφανές ότι είμαι εδώ γιατί οι προηγούμενοι προπονητές δεν είχαν την επιτυχία που ήθελαν. Είμαι βέβαιος ότι προσπάθησαν, αυτό θα κάνω εγώ. Θέλω να δω μια ομάδα που θα παίζει για το έμβλημα της ομάδας. Πρέπει όλοι να είναι προσηλωμένοι στο γήπεδο για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά ώρα για έργα. Μου αρέσει η ζωή στο γήπεδο και γι’ αυτό κάνω αυτό το επάγγελμα. Αν είχα καλύτερα γόνατα θα ήμουν ποδοσφαιριστής και όχι προπονητής».

Αν γνωρίζει τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ: «Κάποιους ποδοσφαιριστές το ξέρω. Τους περισσότερους του ξέρω από τα νούμερα, αυτά έβλεπα παρακολουθώντας τα παιχνίδια και όχι ονόματα. Θα τους γνωρίσω περισσότερο στις προπονήσεις».

Για την πίεση και πως την διαχειρίζεται: «Δούλεψα σε ομάδες με κόσμο και πίεση όπως η Σεβίλλη. Δούλεψα σε ομάδες που κατέκτησαν ευρωπαϊκά τρόπαια, πάλεψα για τίτλους, για εμένα δεν είναι προτεραιότητα η  2η θέση. Ξέρω τι σημαίνει πίεση αλλά να είναι καλό για την ομάδα. Ο τίτλος δεν έρχεται με την πίεση, έρχεται βλέποντας παιχνίδια με παιχνίδι. Θέλουμε ο κόσμος να έχει υψηλές προσδοκίες αλλά να μας στηρίζει παιχνίδι με παιχνίδι».

Αν παρακολουθεί το Κυπριακό ποδόσφαιρο όπου έχουν γίνει αρκετά και τα ντέρμπι και την άποψη του γι’ αυτό: «Η πρόοδος γενικότερα είναι συνεχόμενη στο ποδόσφαιρο. Τα περισσότερα πρωταθλήματα είναι ανταγωνιστικό και πλέον το ταλέντο δεν είναι αρκετό».

Αν θυμάται τη νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της Σεβίλλης και για το πως αποδέχθηκε την πρόταση του ΑΠΟΕΛ: «Ναι θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον πρόεδρο, μιλήσαμε για την πιθανότητα να έρθω και η πιθανότητα έγινε πράξη. Ήθελα να επιστρέψω στην Ευρώπη. Όταν μου δόθηκε η επιλογή να έρθω στην Ευρώπη δεν το σκέφτηκα πολύ, δεν το σκέφτηκα λεπτό, είναι κοντά στην Ισπανία και κοντά στην Ελλάδα και είμαι ικανοποιημένος που ήρθα εδώ».

Για την πρόκληση της Ευρώπης: «Δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό να μεγαλώσει η ομάδα και στην Ευρώπη. Είδα το ΑΠΟΕΛ σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, θυμάμαι το παιχνίδι με την Ρεάλ. Το ζήτημα είναι η δουλειά από όλους».