22 Οκτωβρίου, 2024
  • 22 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σουπερ έκπληξη!Η Ένωση μέσα στο ΓΣΠ σόκαρε την Ομόνοια.Νίκη με γκολάρα του Μπάρι στο ντεμπούτο του Κάναντι

Σουπερ έκπληξη!Η Ένωση μέσα στο ΓΣΠ σόκαρε την Ομόνοια.Νίκη με γκολάρα του Μπάρι στο ντεμπούτο του Κάναντι

By on 19 Οκτωβρίου, 2024 0 228 Views

Η ΕΝΠ έκανε το…ΜΠΑΜ στο ΓΣΠ και έριξε… βόμβα μεγατόνων! Οι «βυσσινί» επικράτησαν της Ομόνοιας με 1-0 χάρις σε γκολ του Μπάρι και υποχρέωσαν τους «πράσινους» στην 3η τους ήττα στο πρωτάθλημα στην πιο μεγάλη έκπληξη.Ήταν η δεύτερη νίκη για την Ένωση (η πρώτη κατά της Ομόνοια 29Μ)και η πρώτη με το του Κάναντι παρά τις έξι απουσίες της,στην πρώτη παρουσία του στον πάγκο της ομάδας. Η ΕΝΠ έσπασε μία… κατάρα σχεδόν 17 χρόνων! Η προηγούμενη φορά που κέρδισε τους πράσινους στο στάδιο της πρωτεύουσας ήταν την 1η Δεκεμβρίου 2007 και μάλιστα με το ίδιο σκορ!

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα καθ’ όλη την διάρκεια του αλλά δεν είχα το πιο βασικό, την ουσία. Αυτό τους στοίχισε το επιθυμητό αποτέλεσμα και τους οδήγησε στην 2η σερί ήττα στο πρωτάθλημα και 3η συνολικά. Η ομάδα του Νταμπράουσκας δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά λίγες ήταν οι κλασικές αλλά ο Αντεμπάγιο και η αστοχία δεν έφεραν το πολυπόθητο γκολ.

Οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα δεν είναι διακιολογία για την ήττα της Ομόνοιας αλλά μάλλον υποτιμήθηκε η Ένωση και έκανε τη ζημιά.

Ο αγώνας

Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε στο 15’ και ήταν για την Ομόνοια, όταν ο Γιόβετιτς μοίρασε στον Σεμέδο μέσα στην περιοχή, αυτός έπαιξε κάθετα με τον Σίμιτς με τον τελευταίο να κάνει το διαγώνιο πλασέ αλλά η μπάλα να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της ΕΝΠ.

Η Ομόνοια είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε να επιτεθεί με πολλούς παίκτες στο αντίπαλο μισό την ώρα που η ομάδα του Παραλιμνίου αδυνατούσε να βγει σωστά μπροστά και να χτυπήσει τους γηπεδούχους στις αντεπιθέσεις.

Όμως ήταν η ομάδα του Παραλιμνίου που άνοιξε το σκορ στο 28’ με τον Μπάρι να παίρνει τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα καταπληκτικό σουτ να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό γκολ, από τα πιο ωραία του πρωταθλήματος μέχρι τώρα.

Ένα τέρμα που αναμφίβολα έφερε την ψυχρολουσία στους γηπεδούχους που ενώ δεν κινδύνευαν ιδιαίτερα από την ομάδα της ΕΝΠ, βρέθηκαν πίσω στο σκορ και πλέον έπρεπε να κυνηγήσουν την ανατροπή.

Στο 32’ η Ομόνοια έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Αντεμπάγιο έβγαλε εκπληκτικά σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιόβετιτς ενώ στο κόρνερ η κεφαλιά του Κουλιμπαλί κατέληξε απευθείας στον τερματοφύλακα της ΕΝΠ.

Στο 38΄ ο Αντεμπάγιο έβγαλε σωτήρια το διαγώνιο σουτ του Γιόβετιτς με την Ομόνοια μετά το μισάωρο να γίνεται ακόμη πιο πιεστική και την ΕΝΠ να είναι σε φάση άμυνας συνεχώς. Ο Ντιουνκού στο 40’ μπήκε στην περιοχή της ΕΝΠ από τα πλάγια μετά από συνεργασία με τον Μάριτς αλλά το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρι.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Αντεμπάγιο ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε με την ομάδα του Παραλιμνίου να πηγαίνει στην ανάπαυλα μπροστά στο σκορ με 0-1

Μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης ο Ατζίλι προσπάθησε με κοντινό τακουνάκι να ισοφαρίσει αλλά και πάλι ο Αντεμπάγιο δήλωσε παρών, ενώ το κοντινό σουτ του Σεμέδο στο 48’ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η Ομόνοια είχε τον απόλυτο έλεγχο στην επανάληψη αλλά έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, με τον Γιόβετιτς στο 60’ να κάνει απευθείας το πλασέ μετά από μακρινή μπαλιά αλλά η μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι!

Η πρώτη φάση της ΕΝΠ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 68’ με τον Μπάρι να κάνει την κούρσα από τα δεξιά, να συγκλίνει προς τα μέσα και να κάνει το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Στο 72’ η Ομόνοια ισοφάρισε με δυνατό κοντινό σουτ του Σίμιτς όμως στην αρχή της φάσης ο Στεπίνσκι που έδωσε την ασίστ, ήταν εκτεθειμένος με το γκολ να ακυρώνεται.

Στο 79’ ο Λοΐζου εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από πολύ πλάγια, η μπάλα έφυγε από τον Αντεμπάγιο αλλά παίκτης της ΕΝΠ έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή τέρματος και καταλήξει στα δίχτυα!

Στα τελευταία στάδια του αγώνα όλη η Ομόνοια ήταν μπροστά όμως το παιχνίδι της έγινε άναρχο με την ΕΝΠ να κρατάει το μηδέν και να φεύγει με τεράστιο διπλό στο ντεμπούτο Κάναντι στον πάγκο της ομάδας.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Ντιουνκού (85′ Μασούρας), Κουλιμπαλί, Ελάντερ, Χαμάς, Μάριτς, Κούσουλος (65′ Εβάντρο), Σεμέδο (65′ Λοΐζου), Ατζίλι (55′ Στεπίνσκι), Σίμιτς, Γιόβετιτς
Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Κίτσος, Μασούρας, Λανγκ, Παναγιώτου, Χάμπος, Εράκοβιτς, Αλιούμ

ΕΝΠ: Αντεμπάγιο, Χριστοφή, Ιωάννου, Μιλίτσεβιτς, Κορίνους, Μπάρι (68′ Σολωμού), Νταλίνια (68′ Έντσον), Κράινζ, Ανδρέου (23′ Σαμπού), Γιαντσούκοβιτς, Χαραλάμπους (89′ Κοτσώνης)
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Στυλιανίδης, Μαυρουδής, Κοτσώνης, Χατζηλευτέρη, Γεωργίου

ΣΚΟΡΕΡ: 29′ Μπάρι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάναντι (προπ.), Σαμπού (3), Μιλίτσεβιτς (3), Σολωμού, Χριστοφή, Ιωάννου, Κράινζ (3)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 7674.

Στο όριο των καρτών: Ντιούνκου, Κούσουλος (2)/ Μιλίτσεβιτς, Κράινζ, Σαμπού, Σαμ (2)