22 Οκτωβρίου, 2024
  • 22 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι της αγωνιστικής και ανεβαίνει…Πρώτο γκολ του Σολ.Η Ανόρθωση άγγιξε το Χ στην τελευταία φάση του αγώνα αλλά είχε μέτρια βραδιά

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι της αγωνιστικής και ανεβαίνει…Πρώτο γκολ του Σολ.Η Ανόρθωση άγγιξε το Χ στην τελευταία φάση του αγώνα αλλά είχε μέτρια βραδιά

By on 20 Οκτωβρίου, 2024 0 209 Views

Σε μια από τις καλύτερες φετινές τις εμφανίσεις η ΑΕΚ νίκησε 1-0 την Ανόρθωση στο ντέρμπι στην ΑΡΕΝΑ, πανηγύρισε την πρώτη εντός έδρας επιτυχία και έπιασε το ΑΠΟΕΛ στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Το 1-0 φαντάζει λίγο για την ομάδα του Μπεργκ σύμφωνα και με την εικόνα του αγώνα. Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα κυριολεκτικά έπνιξε την Ανόρθωση η οποία  έφτασε μέχρι το 83ο λεπτό να κάνει την πρώτη της τελική προσπάθεια.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε ο Φραν Σολ στο 13ο λεπτό που ήταν και το πρώτο του φετινό αλλά έβαλε ακόμα δύο τα οποία ακυρώθηκαν σωστά.
Στο τέλος για να έρθει αυτή η νίκη έπρεπε ο Αθανασιάδης να πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων σε εξαιρετικό σουτ του Κονσεϊσάο.Με την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα βγήκε έξω η Ανόρθωση ζήτησε νέο κόρνερ αλλά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη προκαλόντας τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών των φιλοξενουμένων

Η αλήθεια είναι οτι η νίκη ήρθε πολύ πιο εύκολα απο ότι δείχνει το σκορ, αφού η ΑΕΚ έχασε αρκετές ευκαιρίες.

Η Ανόρθωση ξεκίνησε άσχημα τον αγώνα και όπως φάνηκε με λάθος τακτική αφού ο Κριχόβιακ που άρχισε φάνηκε ανέτοιμος και δεν βοήθησε,δεν υπήρχε κράτημα της μπάλας στη μεσαία γραμμή όπου οι γηπεδούχοι κέρδιζαν εύκολα την μπάλα και σε μια από αυτές τις περιπτώσεις ήρθε το γκολ αλλά και άλλες ευκαιρίες της ΑΕΚ.

Επιθετικά η Ανόρθωση όχι μόνο δεν απέιλησε την ΑΕΚ αλλά ούτε άσκξσε αμυντικό πρέσινγκ με αποτέλεσμα οι πάικτες της ΑΕΚ να γεμίχουν ανενόχλητοι το μισό γήπρδο της Ανόρθωσης.

Άργησαν να γίνουν αλλαγές στο β΄ ημίχρονο ενώ η αποχώρηση του Χρυσοστόμου στο τελευταίο 10λεπτο επηρέασε αρνητικά την ομάδα.

Γενικά η ΑΕΚ ήταν καλύτερη αλλά η Ανόρθωση είχε μέτρια εμφάνιση αλλά αν αντιδρούσε σωστά στις αλλαγές στο β΄ημίχρονο ίσως να έπαιρνε κάτι απο το παιχνίδι και το μόνο που έχει να λέει είναι η φάση στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ΑΕΚ ανέβηκε στους 13 βαθμούς και την 3η θέση, ενώ η Ανόρθωση έμεινε στους 8 βαθμούς και την 10η θέση.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 3ο λεπτό έγινε μια φάση στην περιοχή της Ανόρθωσης με την κεφαλιά του Εκπολό να μην φτάνει στον τελικό στόχο και να απομακρύνεται. Στο 8ο λεπτό ο Σολ έκανε την προβολή μετά από πάσα του Εκπολό, αλλά ο Ζίβκοβιτς μάζεψε την μπάλα. Γενικά η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα, κρατούσε συνεχώς την μπάλα και ανανέωνε τις επιθέσεις της.

Η πίεση της ΑΕΚ έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού στο 13ο λεπτό ο Σολ με σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 1-0. Έγινε το λάθος στο κέντρο από τον Αρτυματά, ξεκίνησε η αντεπίθεση, ο Γκάμα έστρωσε για τον Σολ που δεν λάθεψε.

-23′ Πέτυχε γκολ ο Σολ από αριστερά που βρήκε εύστοχα την κλειστή γωνιά του Ζίβκοβιτς. Το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ισπανού.

Στο 32ο λεπτό ο Φαράζ πάτησε περιοχή, έκανε το πλασέ, αλλά ήταν αδύνατο και δεν δυσκόλεψε τον Ζίβκοβιτς. 3 λεπτά μετά, η κεφαλιά του Μιλίσεβιτς βρήκε τον Ζίβκοβιτς σε ετοιμότητα. Στο 45΄έγινε το σουτ από τον Ροντέν από το ύψος της περιοχής, με τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης να πέφτει και να μαζεύει.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 64ο λεπτό ο Σολ πέτυχε και 2ο γκολ αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ αφού ο Φαράζ που έκανε την σέντρα ήταν πιο μπροστά.. Πάντως στο β΄μέρος η Ανόρθωση είχε προσπαθήσει να ανεβάσει τις γραμμές, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητική.

Στο 67΄ο Σολ έχασε τεράστια ευκαιρία όταν βρέθηκε μπροστά από τον Ζίβκοβιτς, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο. Η φάση ξεκίνησε μετά από λάθος του Κριχόβιακ και τρομερή πάσα του Γκάμα.

Στο 69΄ο Αϊτόρ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. 3 λεπτά μετά ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε ένα καλό σουτ του Φαράζ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γκαρσία με νέο σουτ έστειλε την μπάλα έξω. Στο 76΄ο Φαράζ βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, αλλά δεν πήρε τον χρόνο του για να τελειώσει σωστά την φάση και έστειλε την μπάλα έξω.

Στο 82΄ο Φαράζ έπιασε νέο σουτ αλλά και πάλι ο Ζίβκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ανόρθωση έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν η κεφαλιά του Χρυσοστόμου πέρασε μόλις πάνω απο τα δοκάρια!

Στο 90+7 ο Αθανασιάδης έκανε τρομερή απόκρουση σε σουτ που έγινε λίγο έξω απο την περιοχή!

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Γκάμα (86′ Τσακόν), Ροντέν, Φαράζ, Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Πονς, Αϊτόρ (88′ Σουάρεθ), Εκπολό, Ρομπέρζ, Σολ (86′ Αντζιέλσκι).
Στον πάγκο: Αλομέροβιτς, Παρασκευά, Σουάρεθ, Τσακόν, Αντζιέλσκι, Ενρίκες,  Γκονζάλες, Ευρυπίδου, Μιραμόν, Ναλί.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Ζίβκοβιτς, Τεσέιρα, Μλάντοβιτς (60′ Στ.Χαραλάμπους), Χρυσόπουλος, Κίκο, Κονσεϊσάο, Αρτυματάς (84′ Σπόλιαριτς), Κρικόβιακ (71′ Παρούτης), Χρυσοστόμου (84′ Θεοδώρου), Ίλιεφ, Λόπες.
Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Κεραυνός, Θεοδώρου, Σπόλιαριτς, Μουκαμπί, Παρούτης, Στ.Χαραλάμπους, Σταμούλης, Γκιούρτσο.

ΓΚΟΛ: 13′ Σολ.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκαρσία/Τεσέιρα, Χρυσόπουλος (3η)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3.272

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Σωκράτους Κυριάκος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος