23 Οκτωβρίου, 2024
  • 23 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Μπορούσια Ντόρτμουντ 5-2: Αυτά ΜΟΝΟ η Βασίλισσα!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπορούσια Ντόρτμουντ 5-2: Αυτά ΜΟΝΟ η Βασίλισσα!

By on 23 Οκτωβρίου, 2024 0 147 Views

Παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 λίγο μετά το ημίωρο, η Ρεάλ Μαδρίτης με πέντε γκολ μέσα σε 33 λεπτά (χατ – τρικ ο Βινίσιους Ζούνιορ) συνέτριψε την Μπορούσια Ντόρτμουντ (5-2) και σημείωσε την δεύτερη νίκη της στην League Phase του Champions League.


Σας έχουμε… κουράσει και γράφουμε συνεχώς τα ίδια, αλλά είναι αλήθεια πως αυτά ΜΟΝΟ η   Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να τα κάνει! Στο ριπίτ του τελικού του  Champions League, βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά με ένα μαγικό ημίωρο έφερε τα πάνω – κάτω και θριάμβευσε με 5-2, με χατ – τρικ του επόμενου νικητή της «Χρυσής Μπάλας», Βινίσιους Ζούνιορ.

Ανταλλαγή… κυριαρχίας στα πρώτα λεπτά, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και τους φιλοξενούμενους να κυκλοφορούν πολύ ωραία την μπάλα και να δείχνουν να πατούν πιο γερά στα πόδια τους, παρότι δεν υπήρξαν καθαρές ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο ημίωρο.

Και ξαφνικά… μπαμ! Μέσα σε δύο λεπτά, η Μπορούσια σκόραρε δις και άπλωσε την σιωπή στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», καταφέρνοντας εις διπλούν ό, τι δεν μπόρεσε σε ολόκληρο 90λεπτο στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Λάθος του Λούκας Βάθκεθ, ο Σερχού Γκιρασί σερβίρει εξαιρετικά στον Ντόνιελ Μάλεν και αυτός πλασάρει άψογα προ του Τιμπό Κουρτουά για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Νούρι Σαχίν (30’).

Προτού προλάβουν καλά καλά να συνέλθουν οι Μαδριλένοι, οι Βεστφαλοί «χτύπησαν» και πάλι (34’), με τον Μάλεν να ξεπερνάει τον Φερλάν Μεντί, να σεντράρει στην περιοχή, με την μπάλα να περνάει μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς και τον Τζέιμι Γκίτενς στο δεύτερο δοκάρι να διαμορφώνει το 0-2.

Η Ρεάλ, παρότι σοκαρισμένη, δεν επρόκειτο να παραδοθεί και άγγιξε την μείωση του σκορ μόλις τρία λεπτά αργότερα, με απίθανη ευκαιρία και δύο διαδοχικά οριζόντια δοκάρια (!) σε προσπάθειες των Ροντρίγκο και Τζουντ Μπέλινγκχαμ.

Η Ντόρτμουντ επιχείρησε να ρίξει και άλλο… αλάτι στην βασιλική πληγή και ο Κουρτουά απέτρεψε το 0-3 σε σουτάρα του Γιούλιαν Μπραντ, με την Ρεάλ να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας προβληματίσει πολύ σε άμυνα και επίθεση.

Σόου Βινίσιους και θρίαμβος!

Επειδή, όμως, είναι η Ρεάλ, έχει 15 Champions League και στο «Μπερναμπέου» τα ματς μοιάζουν… ατελείωτα, εμφανίστηκε μεταμορφωμένη στο δεύτερο ημίχρονο και αποφασισμένη να φέρει τα πάνω – κάτω, όπως και εντέλει έκανε.

Και αν η Ντόρτμουντ σκόραρε δις σε τέσσερα λεπτά, η Βασίλισσα το έκανε σε… δύο! Στο 60’ ο (μάλλον άφαντος μέχρι τότε) Κιλιάν Μπαπέ κινήθηκε άψογα και σέντραρε ιδανικά στον Αντόνιο Ρούντιγκερ, ο οποίος με κεφαλιά έβαλε και πάλι την ομάδα του στο «κόλπο».

Και, στο 62’, ο Λούκα Μόντριτς βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Μπαπέ μέσα στην περιοχή, ο Γάλλος κόπηκε πριν προλάβει να πλασάρει, αλλά η μπάλα έφτασε στον Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος πλάσαρε στην κενή εστία για το 2-2, το οποίο αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, αλλά σωστά μέτρησε μέσω VAR.

Η Ρεάλ έκλεισε την Μπορούσια στα καρέ της, οι Γερμανοί άντεξαν μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου μάλιστα άγγιξαν το 2-3 σε κοντινό σουτ του Μαξιμίλιαν Μπάιερ που έβγαλε με τα πόδια ο Κουρτουά.

Στην αμέσως επόμενη φάση (83’), μάλιστα, ο Λούκας Βάθκεθ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι με σουτάρα μέσα από την περιοχή στην οποία δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ο Γκρέγκορ Κόμπελ. Και μετά, βεβαίως, ανέλαβε δράση ξανά ο «Βίνι».

Ο Βραζιλιάνος έδωσε διαστάσεις θριάμβου με δύο γκολάρες μέσα σε επτά λεπτά (86’ και 90’+3’), χορεύοντας την άμυνα μιας Ντόρτμουντ που δεν ήξερε από που να φυλαχθεί μπροστά στο σόου της πρωταθλήτριας Ευρώπης, η οποία πρόσφερε άλλη μια μαγική βραδιά στους φίλους της.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ, Έντερ Μιλιτάο, Μεντί – Βαλβέρδε, Μόντριτς (71’ Καμαβινγκά), Μπέλινγκχαμ (90’ Γκιουλέρ) – Ροντρίγκο (85’ Τσουαμενί), Μπαπέ (90’ Ντάνι Θεμπάγιος), Βινίσιους Ζούνιορ.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Νούρι Σαχίν): Κόμπελ – Ρίερσον (76’ Τσαν), Ζούλε, Σλότερμπεκ, Μπενσεμπαϊνί – Νμετσά (76’ Μπάιερ), Σάμπιτσερ – Μάλεν (64’ Γκρος), Μπραντ, Γκίτενς (55’ Άντον) – Γκιρασί.