27 Οκτωβρίου, 2024
  • 27 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το καλό ξεκίνημα τον ανέβασε κορυφή.Ο Άρης 2-1 τη Ν.Σαλαμινα

Το καλό ξεκίνημα τον ανέβασε κορυφή.Ο Άρης 2-1 τη Ν.Σαλαμινα

By on 26 Οκτωβρίου, 2024 0 124 Views

Ο Αρης επικράτησε με 2-1 της Νέας Σαλαμίνας στο στάδιο ΑΛΦΑΜΕΓΑ και… πάτησε κορυφή, στο +1 από την Πάφος FC (έχει αγώνα λιγότερο) βάζοντας της έτσι πίεση. Συνεχίζεται το αρνητικό σερί για την ομάδα του Γιανέφσκι αφού αυτή ήταν η 7η ήττα σε 8 ματς.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μπήκε δυναμικά από την αρχή και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 12’ με τον Κβιλιτάια. Μετά από λίγο (στο 24’) ο Μπένγκτσον με το πρώτο του φετινό γκολ διπλασίασε το σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως αντέδρασαν άμεσα με ωραία κεφαλιά του Βέλλιου στο 28’. Στο δεύτερο μέρος δεν είχαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες μέχρι τα τελευταία λεπτά που οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν.
Στα αρνητικά για τον Αλεξέι Σπιλέφσκι ο τραυματισμός του Κβιλιτάια στο 30’ που πέρασε αναγκαστικά εκτός και η 3η κίτρινη κάρτα του Γκομίς και του Μπεγκστον που θα απουσιάσουνι σε ντέρμπι.

Το πρώτο ημίχρονο στο στάδιο «Αλφαμέγα» ήταν γεμάτο ένταση, με τον Άρη να κυριαρχεί και να δημιουργεί 9 ευκαιρίες, ενώ η Νέα Σαλαμίνα αντέδρασε μετά το 2-0, δημιουργώντας τρεις καλές στιγμές.

Στο 11’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καζού, ο Μελίσσας απέκρουσε ασταθώς και ο Κβιλιτάια εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για το 1-0. Η πίεση από τον Άρη συνεχίστηκε, και στο 24′ μια άψογη πάσα από τον Μαγιαμπέλα έδωσε την ευκαιρία στον Μπένγκτσον να διπλασιάσει τα γκολ για τους γηπεδούχους.

Η Νέα Σαλαμίνα αντέδρασε άμεσα με τον Βέλλιο να μειώνει σε 2-1 με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Μπαχάσα. Ακολούθησε μια στιγμή έντασης στο 33′, όταν το VAR ακύρωσε γκολ του Άρη λόγω φάουλ του Γκομίς στον Σεργίου.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε λιγότερο ρυθμό και πολλές διακοπές λόγω φάουλ και τραυματισμών, με τη Νέα Σαλαμίνα να γίνεται πιο ανταγωνιστική και να δυσκολεύει τον Άρη. Στο 76′ ο Άρης έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, αλλά το σουτ του Νίκολιτς βρήκε το δοκάρι. Λίγο αργότερα, ο Μοντνόρ είχε μια σημαντική ευκαιρία, αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός.

Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τον Άρη να φτάνει στην κορυφή της βαθμολογίας με 20 βαθμούς.


Στην 1η θέση με 20 βαθμούς ο Άρης, παραμένει στην 13η θέση η Νέα Σαλαμίνα με μόλις τρεις βαθμούς.

ΑΡΗΣ: Βανά, Μποάκι, Γκόλντσον, Ουρόσεβιτς, Καζού (82′ Κορέια), Σαρφό, Στρούσκι (66′ Νίκολιτς), Μπένγκτσον, Μαγιαμπέλα (66′ Μοντνόρ), Γκομίς (82′ Μάτισικ), Κβιλιτάια (30′ Κοκόριν)
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Μπράουν, Σανέ, Θεοχάρους, Σεμέδο

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Μιχαήλ (70′ Ασεβέδο), Ντιακιτέ, Λέζιακς, Φράγκος (78′ Κατσιάρης), Μπαχάσα, Γκμπέλε (78′ Μιγκελίτο), Φερνάντες, Κουμπαρή (88′ Κοντόπουλος), Βέλλιος
Στον πάγκο: Άντος, Τόμοβιτς, Νάρσινγκ, Σπυριδάκης, Λέουκο, Προκοπίου, Μαυρουδής

ΣΚΟΡΕΡ: 12′ Κβιλιτάια, 24′ Μπένγκτσον/ 28′ Βέλλιος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκομίς (3), Μαγιαμπέλα, Μπένγκτσον (3)/ Κουμπαρή, Βέλλιος, Λέζιακς
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 1000.

Στο όριο των καρτών:  Σανέ, Στρούσκι, Μπένγκτσον, Γκομίς, Νίκολιτς, Σαρφό (2)/ Καρλίτος, Μπεχαράνο (2)

Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος