27 Οκτωβρίου, 2024
  • 27 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Αστέρας – Ολυμπιακός 1-0: Νέα εντός συνόρων γκέλα , θρίαμβος για τους Αρκάδες

Αστέρας – Ολυμπιακός 1-0: Νέα εντός συνόρων γκέλα , θρίαμβος για τους Αρκάδες

By on 27 Οκτωβρίου, 2024 0 62 Views

Ο Αστέρας AKTOR επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στην Τρίπολη για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τον Γιαμπλόνσκι να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 21ο λεπτό. Οι Αρκάδες άντεξαν στην πίεση των ερυθρόλευκων, οι οποίοι παραμένουν μακριά από τη νίκη στην Ελλάδα.

O Aστέρας πέτυχε το νικητήριο γκολ μόλις στο 21ο λεπτό με τον Γιαμπλόνσκι, μετά το σουτ του Ρεγκίς, με τους Αρκάδες να “χτυπούν” τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν, είχαν ευκαιρίες, όπως και δοκάρι με τον Ελ Κααμπί, αλλά οι Αρκάδες άντεξαν.

Στην επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Πανσερραϊκό στις 2 Νοεμβρίου (17:00) στο Καραϊσκάκης. Από την άλλη, ο Αστέρας AKTOR θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στις 4 Νοεμβρίου (17:30).

Το ματς
Ο Αστέρας είχε την πρώτη καλή στιγμή στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα. Ο Καλτσάς έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Μπαρτόλο πήρε την καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Τζολάκη να αποκρούει. Ο Ολυμπιακός από εκεί και ύστερα ανέβασε το τέμπο του και πίεσε τους γηπεδούχους.

Στο 4′ ο Ροντινέι τροφοδότησε τον Κοστίνια στα δεξιά της περιοχής, έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 9ο λεπτό ο Βραζιλιάνος είχε νέα καλή στιγμή, με την μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία του Αστέρα.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και στο 21ο λεπτό έβαλαν “φωτιά” στο παιχνίδι, μπαίνοντας μπροστά στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, η άμυνα του Ολυμπιακού έβγαλε την μπάλα εκτός περιοχής. Ο Ρεγκίς έκανε το σουτ με τη μία, ο Γιαμπλόνσκι έβαλε το πόδι του, αλλάζοντας πορεία στην μπάλα και στέλνοντας την στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ που δέχθηκε αύξησε την πίεσή του. Στο 29′ ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, μετά την εκτέλεση κόρνερ, όμως απέκρουσε ο Τσιντώντας στην κλειστή του γωνία. Στο 35ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι βρήκαν δίχτυα με τον Ροντινέι, ωστόσο ο Μασούρας ήταν εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να γίνονται απειλητικοί. Στο 37′ ο Κάρμο δεν κατάφερε να νικήσει με το κεφάλι τον Τσιντώτα, ενώ στη συνέχεια άστοχος ήταν ο Κοστίνια. Κάπως έτσι, οι Αρκάδες διατήρησαν το προβάδισμά του μετά από 45 λεπτά αγώνα.

Το δεύτερο μέρος είχε φανταστικό ρυθμό, με τους Αρκάδες να έχουν μεγάλη ευκαιρία, με το πλασέ του Μακέντα να σταματάει στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Αργεντινός φορ έκανε το άστοχο σουτ. Στο 53′ ο Κοστίνια έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Έσε πλάσαρε, αλλά έδιωξε εξ επαφής ο Τσιντώτας. Ο Μεντιλίμπαρ έριξε στη “μάχη” τον Ελ Κααμπί στο 56′ και είχε την πρώτη του τελική λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, χωρίς να βρει στόχο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ AKTOR: Τσιντώτας, Ντέλι, Τριανταφυλλόπουλος, Άλχο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι, Μούμο, Καλτσάς, Μπαρτόλο, Ρέγκις, Μακέντα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος, Στάμενιτς, Γκαρθία, Ροντινέι, Κωστούλας, Μασούρας, Γιάρεμτσουκ.