27 Οκτωβρίου, 2024
  • 27 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2: Βροντερή ανατροπή – «μπαλωθιά» στην Τούμπα!

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2: Βροντερή ανατροπή – «μπαλωθιά» στην Τούμπα!

By on 28 Οκτωβρίου, 2024 0 53 Views

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 35′ με τον Ντεσπόντοφ, έχασε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, αλλά ο ΟΦΗ με δυο γκολ σε τρία λεπτά από Φούντα και Σαλσiδο ανέτρεψε τα δεδομένα, νίκησε με 2-1 στην Τούμπα και έκανε τη μεγάλη έκπληξη της 9ης αγωνιστικής στη Stoiximan Superleague.

Με στόχο το τρίποντο προκειμένου να παρέμενε (κάτι που δεν έγινε…) μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον ΟΦΗ στο γήπεδο της Τούμπας, χωρίς τον τιμωρημένο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση από τον 4ο όροφο των VIP’s του γηπέδου.

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ρουμάνος τεχνικός παρέταξε τους Πρωταθλητές Ελλάδας με τον Κοτάρσκι στο τέρμα, τους Λόβρεν και Κόλεϊ κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Ότο δεξί μπακ και ο Γκόμεζ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οι Σβαμπ και Οζντόεφ επέστρεψαν στον άξονα ως εσωτερικοί μέσοι και πίσω από τον Τισουντάλι ήταν οι Ντεσπόντοφ, Μουργκ και Κωνσταντέλιας.

Από την πλευρά του ο Μίλαν Ράσταβατς κατέβασε τον ΟΦΗ μ’ ένα 4-2-3=1 στην Τούμπα, τον Χριστογεώργο κάτω από τα δοκάρια, τους Μαρινάκη, Λαμπρόπουλο, Χριστόπουλο και Χατζηθεοδωρίδη να αποτελούν την αμυντική τετράδα, με Καραχάλιο και Μπαϊνοβιτς ως μέσους στον άξονα και την τριάδα Φούντα, Αποστολάκη, Σενγκέλια, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γιουνγκ. Εκτός ήταν ο τραυματίας Ματέους Μπρεσάν που ταλαιπωρείται από θλάση β’ βαθμού, όπως και ο Τιάγκο Νους, ο οποίος εξέτισε την ποινή μίας αγωνιστικής για τη συμπλήρωση τριών κίτρινων καρτών.

Η γκολάρα του Ντεσπόντοφ έκανε τη διαφορά

Ο ΠΑΟΚ, όπως αναμενόταν, μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πήρε την μπάλα στα πόδια του από το πρώτο λεπτό, πίεσε και αναζήτησε ορθολογικά και από τα άκρα το γκολ που θα του έκανε πιο εύκολη τη βραδιά στην Τούμπα, απέναντι σ’ έναν ΟΦΗ που το έπαιξε το ματς, δεν κλείστηκε με 8-9 παίκτες πίσω από την μπάλα, έτρεξε και επιχείρησε να βρει ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 21ο λεπτό ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Χριοστογεώργου, οκτώ λεπτά αργότερα απείλησε εκ νέου αυτή τη φορά με σουτ εκτός της περιοχής που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των Κρητικών.

Ο ΠΑΟΚ με εξαίρεση τον διαγωνισμό λαθών στον άξονα της μεσαίας γραμμής (πρέπει να είχε γίνει διψήφιος αριθμός λαθών) ήταν καλός, έψαχνε ορθολογικά το γκολ, κυρίως από τη δεξιά πλευρά, αλλά έπρεπε, πέραν των Ντεσπόντοφ και Κωνσταντέλια, να βάλει και άλλους παίκτες στην εξίσωση του ματς

Οι Πρωταθλητές βρήκαν τη λύση με την γκολάρα του Κίριλ Ντεσπόντοφ! Δέκα λεπτά πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια ο Βούλγαρος, με τα εκπληκτικά χτυπήματα της μπάλας, με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το… παραθυράκι της εστίας του Χριστογεώργου και την έστειλε εκεί ακριβώς όπου ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό.

Το 1-0 θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει 1-1 πολύ γρήγορα αν ο Κόλεϊ δεν έβαζε σωστά την προβολή στο σουτ του Γιουνγκ, με τον Κωνσταντέλια και τον Γκόμεζ να αστοχούν από πλεονεκτική θέση μέσα σε διάστημα δύο λεπτών. Στις καθυστερήσεις τους μιμήθηκε ο Σβαμπ σουτάροντας δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή και στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία.

Ανατροπή ΟΦΗ μέσα σε δύο λεπτά

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο δεύτερο μέρος φτάνοντας με τον Τισουντάλι σ’ ένα δεύτερο γκολ, όμως μετά από εξέταση στο VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Με το σκορ στο εύθραυστο 1-0 ο Ράσταβατς έριξε στο ματς Μπάκιτς, Ριέρα και Γκονζάλες, ανέβασε την ομάδα του ΟΦΗ πιο ψηλά, με τον Λουτσέσκου (από τα VIP’s) να απαντά με τους Τάισον και Τόμας. Στο 72’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με το σουτ του Γιουνγκ, οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Τάισον, το ματς είχε δρόμο…

Στο 77ο λεπτό ο ΟΦΗ έφτασε στο 1-1 με το κοντινό πλασέ του Φούντα πάνω στην κίνηση και δύο λεπτά αργότερα ο Σαλσίδο από κοντά μετά το τραγικό λάθος του Κοτάρσκι έγραψε το 1-2 και έβαλε τους Κρητικούς μπροστά στο σκορ!

Ο Λόβρεν με κεφαλιά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων άγγιξε το 2-2, το ίδιο και ο Οζντόεφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, δίχως να αλλάξει κάτι μέχρι το φινάλε του αγώνα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεζ (80’ Μπάμπα), Σβαμπ (76’ Καμαρά), Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας (67’ Τάισον), Μουργκ, Ντεσπόντοφ (76’ Ζίβκοβιτς), Τισουντάλι (67’ Τόμας)

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Μαρινάκης (63’ Γκονζάλες), Χατζηθεοδωρίδης, Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαΐνοβιτς (63’ Μπάκιτς), Καραχάλιος, Φούντας (87’ Νέιρα), Αποστολάκης (63’ Ριέρα), Σενγκέλια, Γιουνγκ (74’ Σαλσίδο)