28 Οκτωβρίου, 2024
  • 28 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με Λαίφη και Ντράζιτς το ΑΠΟΕΛ πήρε το ντέρμπι.Η Ανόρθωση προσπάθησε αλλά μετά την αποβολή του Κονσεϊσάο (40΄)υποχώρησε

Με Λαίφη και Ντράζιτς το ΑΠΟΕΛ πήρε το ντέρμπι.Η Ανόρθωση προσπάθησε αλλά μετά την αποβολή του Κονσεϊσάο (40΄)υποχώρησε

By on 28 Οκτωβρίου, 2024 0 54 Views

Μετά την ήττα στην Ευρώπη, το ΑΠΟΕΛ προσγειώθηκε με ομαλό τρόπο στο πρωτάθλημα, ήταν η νικήτρια ομάδα του ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση που μετά το 40΄αγωνίζετο με 10 παίκτες, και ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Χιμένεθ νίκησε 2-0 την «Κυρία» στο ΓΣΠ, έφτασε τους 16 βαθμούς και συγκατοικεί με τον Απόλλωνα.
Ο Λαίφης πολύ νωρίς στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Πίζι, δεν πανηγύρισε σεβόμενος το Ανορθωσιάτικο του παρελθόν, αλλά ήταν ένα γκολ με το οποίο μπήκαν οι βάσεις για νίκη από τόσο νωρίς για τους «γαλαζοκίτρινους».
Στο 40ο λεπτό η Ανόρθωση έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Κονσεϊσάο με απευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση και άσεμνη χειρονομία σε αντίπαλο.(ανόητη ενέργεια από τον Πορτογάλο ανεξάρτητα από το αν προκλήθηκε και στέρησε στην Ανόρθωση το δικαίωμα να διεκδικήσει τον αγώνα στο β΄ημίχρονο χωρίς αριθμητικό μειονέκτημα)
Παρά το αγωνιστικό μειονέκτημα η ομάδα του Οκκά ήταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι και το 79ο λεπτό όταν ο Ντράζιτς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ασιστ του Τεχέρα και με ωραίο τελείωμα έκανε το 2-0.

Η Ανόρθωση πάντως αν και δέχθηκε νωρίς γκολ αντέδρασε και μέχρι την αποβολή ήταν καλύτερη στο γήπεδο με καλή ανάπτυξη και πίεση ψηλά,αν και δεν μπορούσε να φτιάξει την μεγάλη ευκαιρία ενώ το ΑΠΟΕΛ δεν είχε την ανάλογη συνέχεια μετά το γρήγορο γκολ.Η αποβολή άλλαξε τις ισορροπίες και το ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε στο β΄ημίχρονο φτάνοντας στο δεύτερο γκολ που εδραίωσε τη νίκη του χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από την Ανόρθωση σε αυτό το διάστημα.

Παράπονα έχουν στην Ανόρθωση για την διαιτησία του Μ.Αντωνίου για τον πειθαρχικό έλεγχο, υποστηρίζοντας ότι ο Αμπάνια ενώ είχε κίτρινη κάρτα σε δύο φάσεις έκανε φάουλ κίτρινης και δεν την δέχθηκε λίγο πριν την αποβολή του Κονσεϊσάο.

Τον Αμπίνια προστάτεψε ο Χιμένεθ κάνοντας τον αλλαγή στο ημίχρονο αν και είχε καλή απόδοση για να μην κινδυνέψει με αποβολή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ντέρμπι για το ΑΠΟΕΛ. Μόλις στο 3ο λεπτό οι γηπεδούχοι σκόραραν με κεφαλιά του Κωνσταντίνου Λαΐφη, ο οποίος σεβόμενος το παρελθόν του δεν πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Το ντέρμπι πήρε… φωτιά από νωρίς. Το ΑΠΟΕΛ με ψυχολογία και η Ανόρθωση με πίεση, επιχείρησαν να διαφοροποιήσουν εκ νέου τα δεδομένα. Οι γαλαζοκίτρινοι απείλησαν στο 6’ με σουτ του Αμπάνια, το οποίο πέρασε λίγο έξω, ενώ η πρώτη καλή στιγμή των κυανολεύκων καταγράφηκε στο 9’ με κεφαλιά του Παρούτη και απόκρουση του Μπέλετς.
Η Ανόρθωση με την πάροδο του χρόνου ανέβασε γραμμές και έδειχνε ικανή να πετύχει το σκοπό της. Στο 20’ ο Μπέλετς έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Κονσεϊσάο και στο 28’ ο Αμπάνια δοκίμασε εκ νέου το πόδι του, αλλά η μπάλα είχε την ίδια κατάληξη, αφού πέρασε έξω.

Στο 37’ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη στον Αμπάνια και στο επόμενο λεπτό, διαταράχθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες.Ο Κονσεϊσάο ύβρισε και έκανε άσεμνη χειρονομία, κάτι που είδε ο Μενέλαος Αντωνίου και απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Πορτογάλο.

Οι συγκεκριμένες φάσεις, ειδικά η τελευταία, πήγαν να βάλουν μπουρλότο στο παιχνίδι, αλλά η κατάσταση ηρέμησε λόγω του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Μανόλο Χιμένεθ άφησε στα αποδυτήρια τον Αμπάνια, με το φόβο αποβολής, ενώ ο Οκκάς έριξε τον Σταμούλη στον αγωνιστικό χώρο αντί του Κριχόβιακ.

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά στην επανάληψη προκειμένου να σκοράρει ακόμα μια φορά και να κλειδώσει τη νίκη. Στο 53′ λίγο έλειψε να το πετύχει, αλλά το δυνατό σουτ του Πίζι, τράνταξε το δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Στο 64′ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή της “Κυρίας” στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γκιούρτσο εκτέλεσε το φάουλ, ο Λόπες έκανε την κεφαλιά, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπέλετς.

Όσο περνούσε η ώρα η Ανόρθωση έμενε από δυνάμεις, κάτι που εκμεταλλεύτηκε το ΑΠΟΕΛ και διπλασίασε τα τέρματα του. Στο 74′ ο Δώνης νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς, ωστόσο στο 79′ ο Ντράζιτς ευστόχησε στο τετ α τετ και κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν καταγράφηκε κάτι το αξιόλογο και ως εκ τούτου το τριπλό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη νίκη.

ΑΠΟΕΛ (Μ.Χιμένεθ): Μπέλετς,Τσεπάκ, Σούσιτς, Λαίφης, Ντβάλι, Κοσταντίνοφ (88′ Σατσιάς), Μαρκίνιος (80′ Καττιρτζής), Αμπάνια (46′ Τεχέρα), Ντράζιτς, Πίζι (65′ Μάγιερ), Κόρμπου (65′ Δώνης).
Στον πάγκο: Περέιρα, Χριστοδούλου, Πέτροβιτς, Σιπριάνο, Μάγιερ, Τεχέρα, Δώνης, Μπα, Μαϊόλι, Σατσιάς, Καττιρτζής, Κάνο.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Γ.Οκκάς): Ζίβκοβιτς, Τεσέιρα, Χρυσόπουλος, Κίκο Κονσεϊσάο, Αρτυματάς (80′ Ίλιεφ), Κρικόβιακ (46′ Σταμούλης), Θεοδώρου (60′ Γκιούρτσο), Παρούτης (70′ Μουκαμπί), Στ.Χαραλάμπους (60′ Μ.Ιωάννου), Λόπες.
Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Παναγή, Κάργας, Σπόλιαριτς, Ίλιεφ, Μουκαμπί, Σταμούλης, Γκιούρτσο, Ιωάννου, Ε.Χαραλάμπους.

ΓΚΟΛ: 3′ Λαίφης, 79′ Ντράζιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αμπάνια, Σούσιτς/Κρικόβιακ, Αρτυματάς(3η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Κονσεϊσάο(40΄)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 8 χιλιάδες.

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος
4ος Διαιτητής: Τσαμπαλάς Ανδρέας
VAR: Markovic Momcilo
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας