5 Δεκεμβρίου, 2025
  • 5 Δεκεμβρίου, 2025
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άσφαιρα πυρά στο ΓΣΠ και συμβιβασμός ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνα

Άσφαιρα πυρά στο ΓΣΠ και συμβιβασμός ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνα

By on 8 Φεβρουαρίου, 2025 0 684 Views

ΑΠΟΕΛ και Απόλλων έμειναν στο ισόπαλο 0-0 στο ΓΣΠ, στο μεταξύ τους ντέρμπι για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα στο παιχνίδι, δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά καμία δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί, είτε λόγω αστοχίας των ποδοσφαιριστών τους είτε γιατί οι δύο τερματοφύλακες δεν επέτρεψαν την παραβίαση της εστίας τους με τις αποκρούσεις τους. Ο Απόλλων αγωνίστηκε από το 72′ μέχρι το φινάλε με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Ντ’ Αλμέιδα με απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς ανέκοψε αντικανονικά τον Ντράζιτς στο ημικύκλιο της περιοχής ενώ βρισκόταν σε ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, αποτέλεσμα που ικανοποιεί περισσότερο τον Απόλλωνα.

Πλέον στους 37 βαθμούς το ΑΠΟΕΛ και στην 5η θέση μακριά από την πρώτη τετράδα και στους 35 ο Απόλλωνας στην 6η

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με σπουδαία ευκαιρία ξεκίνησε το ντέρμπι ο Απόλλωνας. Ο Σαγάλ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μπέλετς, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Λαΐφης έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο απειλητικοί στην επίθεση. Ο Χιλιανός ήταν ο παίκτης που δημιούργησε τους κινδύνους, χωρίς, όμως, να βρει στόχο. Η κεφαλιά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια και το σουτ του αποκρούστηκε από τον Μπέλετς.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές προς το τέλος του ημιχρόνου και έχασαν τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για να πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους αποτέλεσμα. Στο 41′ ο Πιέρος με κοντινή κεφαλιά υποχρέωσε τον Κουν σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ, ενώ στην εκτέλεση του καταγράφηκε η πιο σημαντική στιγμή του ΑΠΟΕΛ. Ο Τεχέρα έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας απέκρουσε δύσκολη την κοντινή κεφαλιά του Αντωνίου. Όπως έκανε και ένα λεπτό μετά σε διαγώνιο σουτ του Μαρκίνιος.

Στην επανάληψη το ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλύτερο. Ήταν η ομάδα που πήρε την μπάλα και έψαχνε να βρει κενούς διαδρόμους προκειμένου να πλησιάσει στην εστία του ανίκητου Κουν. Στο 58′ ο Μαϊόλι με δυνατό σουτ υποχρέωσε τον Γερμανό σε δύσκολη απόκρουση με τα πόδια, ενώ στο 70′ ο Λαΐφης έκανε την κεφαλιά από καλή θέση, όμως, η μπάλα πέρασε παράλληλα.

Στο 71′ ο Μπέλετς βγήκε εκ νέου νικητής σε δυνατό μακρινό σουτ του Σαγάλ, ωστόσο ακολούθησε η φάση που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες του ντέρμπι. Ο Ντράζιτς έφυγε πίσω από την άμυνα του Απόλλωνα και ο Ντ’ Αλμέιδα τον σταμάτησε με τάκλιν από πίσω, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη.

Ο Πίζι ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ και έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν καταγράφηκε κάτι σημαντικό, με τις δυο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τεχέρα, Μαρκίνιος (74′ Αλέχο), Μαϊόλι (68′ Ντράζιτς), Σούσιτς, Γαλανόπουλος (46′ Πίζι), Τσεπάκ, Αντωνίου, Λαΐφης, Σαρφό, Πιέρος (74′ Ελ Αραμπί).

Στον πάγκο: Περέιρα, Ντβάλι, Μάγιερ, Ελ Αραμπί, Αμπανια, Σατσιάς, Κιντιγιά, Ντράζιτς, Πίζι, Καττιρτζής, Κόρμπου, Αλέχο

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Κουν, Σάντος, Βούρος, Κβίντα (74′ Λαμ), Ντε Μάρκο (46′ Γιουσέφ), Ντ’ Αλμέιδα, Βέισμπεκ, Μπουαγκάρντ (61′ Χάμπος), Ζμέρχαλ, Ντιόν (61′ Ντουοντού), Σαγάλ. 

Στον πάγκο: Δημητρίου, Λαμ, Ντορεγκαράι, Ντουοντού, Σπόλιαριτς, Μπαραόνα, Χάμπος, Βόουτερ, Μπολί, Γιουσέφ.

Κίτρινες: – / Ντ’ Αλμέιδα, Σάντος

Κόκκινη: Ντ’ Αλμέιδα(72΄)

Διαιτητής: Manganiello Gian Luca

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Π. Γιώργος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας

VAR: Κώστα Ροβέρτος

AVAR: Αντωνίου Μάριος

Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία