11 Απριλίου, 2025
  • 11 Απριλίου, 2025
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Premier League: Έχασε από την Φούλαμ η «σκασμένη» Λίβερπουλ, «μαύρος» υποβιβασμός για τη Σαουθάμπτον,Χαμένη η Τσέλσι

Premier League: Έχασε από την Φούλαμ η «σκασμένη» Λίβερπουλ, «μαύρος» υποβιβασμός για τη Σαουθάμπτον,Χαμένη η Τσέλσι

By on 6 Απριλίου, 2025 0 844 Views

Η Λίβερπουλ έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, ηττήθηκε από τη Φούλαμ (3-2) και έχασε την ευκαιρία να εκτοξευτεί στο +14 από την Άρσεναλ. Έσπασε αρνητικό ρεκόρ η Σαουθάμπτον που υποτάχθηκε από την Τότεναμ (3-1) και υποβιβάστηκε.

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε στο “Κρέιβεν Κότατζ” όμως στη συνέχεια έπεσε θύμα ανατροπής, με την Φούλαμ να επικρατεί με 3-2 της πρωτοπόρου και να την υποχρεώνει στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα μετά από 26 αγώνες.

Η Έβερτον έκανε ένα όμορφο δώρο στην συμπολίτισσά της το Σάββατο αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από την Άρσεναλ, όμως η Λίβερπουλ όχι μόνο δεν το άνοιξε αλλα το πέταξε. Οι Ρεντς ταξίδεψαν στο Λονδίνο για την δοκιμασία με την Φούλαμ και έφυγαν με άδεια χέρια, αφού αν και προηγήθηκαν με τον ΜακΆλιστερ δέχτηκαν κατόπιν τρία γκολ, για να ηττηθούν με 3-2 στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα για την ομάδα του Άρνε Σλοτ στη φετινή Premier League και η πρώτη της αποτυχία στο πρωτάθλημα μετά από ένα αήττητο σερί 26 αγώνων (19 νίκες – 7 ισοπαλίες), με την πρώτη και μοναδική ήττα της μέχρι πρότινος να είναι το 0-1 κόντρα στην Νότιγχαμ στο “Άνφιλντ” στις 14 Σεπτεμβρίου.

Το ματς

Η Λίβερπουλ άρχισε ιδανικά στην αναμέτρηση του “Κρέιβεν Κότατζ” καθώς στο 14ο λεπτό άνοιξε το σκορ, με τον Χράφενμπερχ να κλέβει τη μπάλα στο κέντρο και τον ΜακΆλιστερ να επιτίθεται κατά μέτωπο, για να εξαπολύσει βολίδα εκτός περιοχής με το δεξί και να νικάει τον Λένο (0-1).

Ωστόσο, από το 20ο μέχρι το 40ο λεπτό η άμυνα των Ρεντς βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης, με το ένα ατομικό λάθος να διαδέχεται το άλλο και την Φούλαμ να τα τιμωρει όλα, κάνοντας εντυπωσιακή ανατροπή και φτάνοντας το σκορ στο 3-1 υπέρ της.

Στο 23′ έφερε το ματς σε ισορροπία με σκόρερ τον Σεσενιόν, στο 32′ έκανε το 2-1 με σουτ του Ιγουόμπι (βρήκε και στο σώμα του Ρόμπερτσον) και στο 37′ ο Μουνίς έγραψε το 3-1 για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, με την Λίβερπουλ να βρίσκεται για πρώτη φορά σε ματς Premier League πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά μετά από τον Απρίλιο του 2024.

Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τους κότατζερς να προηγούνται δικαιότατα έχοντας την υπεροχή τόσο στις τελικές (13-9) όσο και στα xgoals (0.55-0.06), με το δεύτερο μέρος να βρίσκει τους παίκτες του Σλοτ να ανεβάζουν στροφές, στην προσπάθειά τους να πάρουν κάτι από το ματς και να μην επιτρέψουν στην Άρσεναλ να μειώσει τη διαφορά.

Η πίεση που άσκησαν απέφερε καρπούς στο 72′, όταν από ασίστ του Μπράντλεϊ ο Ντίας μείωσε σε 3-2 με όμορφο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τα τελευταία 25 λεπτά να βρίσκουν τους Ρεντς να πιέζουν για την ισοφάριση (3-12 οι τελικές, 0.20-1.05 τα xgoals στο δεύτερο μέρος) αλλά την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να απορροφάει όλους τους κραδασμούς και το φινάλε να την βρίσκει να πανηγυρίζει την πιο εντυπωσιακή νίκη της μέσα στη σεζόν.

  • ΦΟΥΛΑΜ: Λένο, Καστάνιε, Άντερσεν, Μπάσεϊ, Ρόμπινσον, Μπέργκε, Λούκιτς (76′ Ριντ), Σεσενιόν (82′ Τραορέ), Περέιρα (76′ Σμιθ Ρόου), Ιγουόμπι (82′ Τετέ), Μουνίς (76′ Χιμένες)
  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Τζόουνς, Κονατέ (67′ Μπράντλεϊ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (82′ Κιέζα), Χράφενμπερχ, ΜακΆλιστερ, Σαλάχ, Σόμποσλαϊ (55′ Έλιοτ), Χάκπο (55′ Ντίας), Ζότα (67′ Νούνιες)

Κίνδυνος… έξωσης από την τετράδα για την Τσέλσι

Απότομη προσγείωση για την Τσέλσι, η οποία δεν κατάφερε να κεφαλαιοποίησει πάνω στη νίκη επί της Τότεναμ και πέταξε βαθμούς απέναντι σε μια έτερη ομάδα του Λονδίνου. Χωρίς ένταση στο παιχνίδι της και πρακτικά με μόλις μια αξιομνημόνευτη στιγμή σε 90 λεπτά παιχνιδιού, οι Μπλε έμειναν στο 0-0 στην έδρα της Μπρέντφορντ κι έθεσαν σε κίνδυνο την παρουσία τους στην πρώτη τετράδα. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επικίνδυνοι στο πρώτο μέρος με πρώτη καλή στιγμή μια άστοχη προσπάθεια του Ουισά στο 3΄, προτού ακολουθήσει μια καλοζυγισμένη εκτέλεση φάουλ του Ντάμσγκααρντ που απείλησε τον Σάντσεθ. Με το ημίχρονο να κυλάει με την Τσέλσι σε παθητικό ρόλο, ο Μαρέσκα έριξε στην αρένα τους Πάλμερ και Νέτο στο β΄μέρος, με τον τελευταίο να σπαταλάει την κορυφαία στιγμή του αγώνα για τους Μπλε με βολέ που εξουδετέρωσε ο Φλέκεν. Προς το φινάλε πάντως η Μπρέντφορτ πήρε ξανά τα ηνία και πίεσε για το γκολ της νίκης, όμως η επέμβαση του Σάντσεθ στον Εμπουεμό (79΄) και η άστοχη κεφαλιά του Φαν Ντε Μπερχ (80΄) διατήρησαν ανέγγιχτη την λευκή ισοπαλία.

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

  • Έβερτον –  Άρσεναλ 1-1 (49′ πεν. Εντιαγέ / 34′ Τροσάρ)
  • Κρίσταλ Πάλας – Μπράιτον 2-1 (3′ Ματετά, 55′ Μουνιός / 31′ Γουέλμπεκ)
  • Ίπσουϊτς – Γουλβς 1-2 (16′ Ντελάπ / 72′ Σαράμπια, 84′ Λάρσεν)
  • Γουέστ Χαμ – Μπόρνμουθ 2-2 (61′ Φίλκρουγκ, 68′ Μπόουεν / 38′ 79′ Εβανίλσον)
  • Άστον Βίλα – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-1 (13′ Ρότζερς, 15′ Μάλεν / 57′ Σίλβα)
  • Μπρέντφορντ – Τσέλσι 0-0
  • Φούλαμ – Λίβερπουλ 3-2 (23′ Σεσενιόν, 32′ Ιγουόμπι, 37′ Μουνίς / 14′ ΜακΆλιστερ, 72′ Ντίας)
  • Τότεναμ – Σαουθάμπτον 3-1 (13′ 42′ Τζόνσον, 90+6′ πεν. Τελ / 90′ Φερνάντες)
  • 6/4 18:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι
  • 7/4 22:00 Λέστερ – Νιούκαστλ