- Home
- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
- Απλή,ωραία,γρήγορη και ξεκούραστη…η ΑΕΚ.Καθάρισε τον Ολυμπιακό σε 15΄!
Απλή,ωραία,γρήγορη και ξεκούραστη…η ΑΕΚ.Καθάρισε τον Ολυμπιακό σε 15΄!
Όταν από το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης προηγείσαι με 3-0 και από το 35’με 4-0 τι άλλο να θέλεις.
Αυτό το έκανε η ΑΕΚ στον Ολυμπιακό, στο τέλος επικράτησε 4-1, ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας και περιμένει.
Η ομάδα του Ιδιάκεθ ήταν απλή,ωραία,γρήγορη…και ξεκούραστη φθάνοντας εύκολα στη νίκη
Ότι έκανε τις έβγαινε, μέχρι το 15 προηγήθηκε 3-0 με γκολ των Μπάγιτς, Μιλίτσεβιτς και Ρούμπιο, πέτυχε άλλο ένα γκολ στο 35’ με τον Πονς και η σεμνή τελετή στο ΓΣΠ έλαβε τέλος από νωρίς.
Ο Ολυμπιακός μείωσε στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου με τον Πική, πέτυχε άλλο ένα γκολ που δεν μέτρησε και η ΑΕΚ χαλαρά έφυγε με το διπλό στρέφοντας από νωρίς το… βλέμμα της στο ταξίδι στην Κροατία για το εκτός έδρας παιχνίδι της Πέμπτης με την Ριέκα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης κύλησε εντυπωσιακά υπέρ της ΑΕΚ, που μπήκε δυνατά και άνοιξε το σκορ μόλις στο 2′ με τον Μπάγιτς να αξιοποιεί τη μακρινή μπαλιά και να νικάει τον Ταλιχμανίδη. Εφτά λεπτά αργότερα, ο Μιλίτσεβιτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με ένα εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό πλασέ , το οποίο αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, όμως, μετά από έλεγχο VAR επικυρώθηκε. Ο Ολυμπιακός ήταν ανήμπορος να αντιδράσει και η ΑΕΚ συνέχισε το πάρτι τερμάτων στο ΓΣΠ με γκολ στο 15ο λεπτό. Ο Ρούμπιο με απευθείας εκτέλεσε κόρνερ έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίκτυα των γηπεδούχων.
Στη συνέχεια, ο Ναούμ είχε ένα δυνατό πλασέ εκτός περιοχής στο 31′, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 35′ ο Πονς μετά την εξαιρετική πάσα του Ισεκιέρδο έγραψε το 0-4.
Η ΑΕΚ συνέχισε να πολιορκεί τον Ολυμπιακό και έχασε ακόμα μια ευκαιρία με τον Ρούμπιο, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο σκορ με τον Πική στο 45+2′.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ ξεκίνησε με σπουδαία ευκαιρία, με τον Μιλίτσεβιτς να αστοχεί από κοντινή απόσταση. Στο 59′ ο Βιεϊρίνια σκόραρε με κοντινή προβολή, μετά από κεφαλιά πάσα του Μπράντοβιτς, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, μετά από έλεγχο του VAR.
Ο ρυθμός του αγώνα όσο περνούσε η ώρα έπεφτε, απόρροια της συντήρησης που έκανε ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ, έχοντας στο μυαλό του το ευρωπαϊκό παιχνίδι στην Κροατία την προσεχή Πέμπτη απέναντι στη Ριέκα. Ωστόσο στο 82′ ο Ανγκιέλσκι έχασε σπουδαία ευκαιρία για ακόμα ένα γκολ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ταλιχμανίδης, Πική, Καλογήρου (46′ Στ.Χαραλάμπους), Βιερίνια (74′ Μ.Χαραλάμπους), Χρίστου, Ταβάρες, Ίντζια (74′ Μπαίροβιτς), Κονομής, Μπακαδήμας (46′ Μπράντονιτς), Ενρίκε (70′ Λουκουμπάρ), Μπραμπόσα.
Στον πάγκο: Κυριάκου, Λουκουμπάρ, Μπαίροβιτς, Αγγελή, Προκοπίου, Στεφάνου, Μπράντονιτς, Εύζωνα, Μ.Χαραλάμπους, Στ.Χαραλάμπους.
ΑΕΚ: Αλομέροβιτς, Σαμπορίτ, Λέδες (80′ Σουάρεθ), Ιβάνοβιτς, Ρούμπιο (72′ Ναλί), Μπάγιτς (65′ Ανγκιέλσκι), Μιλίτσεβιτς, Πονς, Μιραμόν (72′ Ιωάννου), Χάιρο, Ναούμ (65′ Αμίν).
Στον πάγκο: Παρασκευά, Δημητρίπυ, Ιωάννου, Σουάρεθ, Γκαρσία, Ανγκιέλσκι, Γιούσεφ, Εκπολό, Καμπρέρα, Γκονζάλες, Ναλί.
ΓΚΟΛ: 45+2′ Πικής,/2′ Μπάγιτς, 9′ Μιλίτσεβιτς, 15′ Ρούμπιο, 35′ Πονς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ταβάρες (3η)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου χίλιοι
ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ
Πική, Βιερίνια, Ίντζια (2), Ενρίκε (5)/ Ρούμπιο, Καμπρέρα (2)
Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Γιώργος Α.
4ος Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας
VAR: Χριστοδούλου Ιωάννης
AVAR: Σάββα Γεώργιος
Παρατηρητής: Αργυρού Μιχάλης