14 Φεβρουαρίου, 2026
  • 14 Φεβρουαρίου, 2026
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Tην δυσκόλεψε ο Αντεμπάγιο αλλά πέρασε με τριάρα και άνεση η Ομόνοια την Ένωση και κρατά αποστάσεις στην κορυφή

Tην δυσκόλεψε ο Αντεμπάγιο αλλά πέρασε με τριάρα και άνεση η Ομόνοια την Ένωση και κρατά αποστάσεις στην κορυφή

By on 14 Φεβρουαρίου, 2026 0 84 Views

Η Ομόνοια Λευκωσίας συνέχισε ακάθεκτη την πορεία της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας εύκολα με 3-0 της ΕΝΠ στο ΓΣΠ και ανεβάζοντας το νικηφόρο σερί της στις οκτώ συνεχόμενες επιτυχίες. Οι «πράσινοι» έφτασαν τους 54 βαθμούς και παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας με απόσταση από την 2η θέση, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν με μόλις έναν βαθμό στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Λευκωσίας μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες,αλλά ο Αντεμπάγιο την δυσκόλεψε με αρκετές σωτήριες αποκρούσεις ωστόσο το γκολ ήρθε στο 45+2’. Μετά από παράβαση του Οκέκε στον Παναγιώτου, ο Σεμέδο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ήταν εύστοχος, γράφοντας το 1-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Με αυτό το τέρμα, ο Σεμέδο έφτασε τα 15 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, όσα έχει και ο Μαέ, επιβεβαιώνοντας πως αποτελούν τους «συνήθεις ύποπτους» στο σκοράρισμα.

Στο δεύτερο μέρος, η υπεροχή της Ομόνοιας μετουσιώθηκε ξανά σε γκολ στο 59’. Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Χατζηγιoβάνη, η μπάλα έφτασε στον Μαέ μέσα στη μικρή περιοχή και εκείνος δεν λάθεψε, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα για το 2-0 και «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το τρίποντο.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 77ο λεπτό, όταν ο Άγγελος Ανδρέου εκμεταλλεύτηκε την επαναφορά μετά από σουτ του Μαέ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του.

Στο 79’ ο Κουλιμπαλί δέχθηκε κίτρινη κάρτα, ενώ βρισκόταν στο όριο, με αποτέλεσμα να χάσει ένα από τα επόμενα δύο παιχνίδια της ομάδας του, με Απόλλωνα ή ΑΠΟΕΛ.

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Ντιουνκού, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Οντουμπάτζο(Χρίστου 65′), Άϊτινγκ, Π. Ανδρέου, Χατζηγιοβάνης(Α. Ανδρέου 65′), Τάνκοβιτς(Εράκοβιτς 71′), Σεμέδο(Νεοφύτου 71′), Μαέ(Μάριτς 78′).
Στον πάγκο: Ουζόχο, Μιχαήλ, Μάριτς, Α. Ανδρέου, Μασούρας, Σίμιτς, Κούσουλος, Μουσιαλόφσκι, Εράκοβιτς, Χρίστου, Νεοφύτου, Κωνσταντινίδης.

ΕΝΠ: Αντεμπάγιο, Σ.Ιωάννου, Μουσελιάνι, Οκέκε, Σιμονόφσκι(Κοσμάς 75′), Κατσιάρης(Γκόλντσαντ 85′), Ίμερι(Χριστοφή 75′), Σέσκο, Κοζάρ, Έλα(Καζάν 85′), Χαραλάμπους(Δ. Σολωμού 65′).
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Λαζάρ, Χριστοφή, Κούρεζ, Κοσμάς, Α.Ιωάννου, Καζάν, Σάλκοβιτς, Δ.Σολωμού, Γκόλντσαντ, Αχμέντ.

ΣΚΟΡΕΡ: Σεμέδο 45+2′ (Π), Μαέ 59′,Α. Ανδρέου 77′
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουλιμπαλί / Σέσκο, Οκέκε, Ίμερι, Κατσιάρης, Γκόλντσαντ.

ΘΕΑΤΕΣ: 6935 Εισιτήρια

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α΄Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός: Χριστοδούλου Πολύδωρος
4ος Διαιτητής: Γεωργίου Γιώργος
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Βασιλείου Αδάμος