5 Απριλίου, 2026
  • 5 Απριλίου, 2026
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δεν το Χάρηκαν Απόλλωνας και ΑΕΚ,το ευχαριστήθηκε η Ομόνοια!

Δεν το Χάρηκαν Απόλλωνας και ΑΕΚ,το ευχαριστήθηκε η Ομόνοια!

By on 5 Απριλίου, 2026 0 77 Views

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι στη Λεμεσό και το Χ ικανοποιεί μόνο την Ομόνοια που αύξησε την διαφορά και είναι πλέον πολύ κοντά στον τότλο μ ετο +8 και +10 από τους διώκτες της

Απόλλων και ΑΕΚ συμβιβάστηκαν στην ισοπαλία 1-1, αποτέλεσμα που δεν αφήνει κανέναν ευχαριστημένο καθώς είδαν την διαφορά τους από την κορυφή να μεγαλώνει.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι η ισοπαλία αυτή… έχει νικήτρια και αυτή είναι η Ομόνοια.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Ριάντ Μπάγιτς, ενώ ο Απόλλωνας ισοφάρισε 11 λεπτά αργότερα με τον Μπράντον Τόμας.

Με επιθετική διάθεση από τα πρώτα στάδια του αγώνα μπήκε στο παιχνίδι ο Απόλλωνας, ο οποίος μόλις στο 2ο λεπτό έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Αυτό ήταν το έναυσμα ενός επιθετικού μονολόγου που κράτησε για ένα 35λεπτο, με την ομάδα της Λεμεσού να απειλεί συνεχώς και συνεχόμενα. Η ΑΕΚ αντέδρασε προς τα τελευταία στάδια του ματς, αλλά σίγουρα αν υπήρχε μια ομάδα που θα μπορούσε να σκοράρει αυτή δεν ήταν άλλη από τον Απόλλωνα.

Τελικά το 0-0 ήταν το σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το τέλος του πρώτου μέρους.

Παρά το ότι η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, εντούτοις σε μια υποδειγματική αντεπίθεση και με φοβερή ασίστ του Ροντέν ο Μπάγιτς με προβολή μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ στο 56ο λεπτό.

Τελικά ήταν ο Μπράντον Τόμας αυτός που έδωσε τη λύση για τον Απόλλωνα, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό με πλασέ μέσα από την περιοχή να κερδίζει τον Αλομέροβιτς και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα στο 66’.

Ο Απόλλωνας  ήταν η ομάδα που έψαξε περισσότερο ένα δεύτερο γκολ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν ευνοήσε καμία από τις δύο ομάδες, με την Ομόνοια να είναι η ομάδα που βγήκε κερδισμένη από την αγωνιστική, καθώς κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά τόσο από την ΑΕΚ όσο και από τον Απόλλωνα που πλέον θα δώσουν μάχη με στόχο την 2η θέση εκτός αν γίνει θαύμα να ξαναμπούν στη μάχη του τίτλου

ΑΠΟΛΛΩΝ: Κουν, Άδωνη, Μπράουν (85′ Ασουνσάο), Ζμέρχαλ, Ροντρίγκες, Τόμας, Εσκρίτσε (71′ Βρίκκης), Μάρκες (85′ Μάρκοβιτς), Μαλεκκίδης, Γκασπάρ (71′ Σιήκκης), Λιούμπιτς.
Στον πάγκο:  Στυλιανού, Λέουβενμπεργκ, Βούρος, Ασουνσάο, Σιήκκης, Βρίκκης, Μάρκοβιτς, Χαραλάμπους, Ρωτής, Πολυβίου.

ΑΕΚ: Αλομέροβιτς, Γκαρσία, Εκπολό (82′ Γκούρφινγκελ), Μιλίτσεβιτς, Σαμπορίτ (29′ Ιωάννου), Ρομπέρζ, Λέδες, Πονς (74′ Χάμπος), Ροντέν, Ιβάνοβιτς (74′ Ρούμπιο), Μπάγιτς (74′ Χάιρο).
Στον πάγκο: Παρασκευάς, Δημητρίου, Ιωάννου, Ρούμπιο, Γκούρφινγκελ, Μιραμόν, Χάιρο, Χάμπος, Ναούμ, Μουντράζια, Γκονζάλες, Καρδέρο.

ΓΚΟΛ: 66′ Τόμας/56′ Μπάγιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τόμας/Ροντέν

Διαιτητής: Hansen Morten Krogh
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
4ος Διαιτητής: Κωνσταντινίδης Αντώνης
VAR: Kehlet Jacob
AVAR: Χαραλάμπους Γιώργος Π.
Παρατηρητής: Σωτηρίου Μιχάλης