29 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 29 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΣΚΑΠΟΥΛΛΗΣ:Σίγουρα υπήρξε επαφή της μπάλας με το χέρι στο πέναλτι του Εθνικού

ΣΚΑΠΟΥΛΛΗΣ:Σίγουρα υπήρξε επαφή της μπάλας με το χέρι στο πέναλτι του Εθνικού

By on 18 Οκτωβρίου, 2021 0 2191 Views

Από τον ΑΠΟΕΛ και μάλιστα μέσω του Πρόδρομου Πετρίδη εκφράστηκαν πολύ έντονα παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα με τον Εθνικό, με τον πρόεδρο των γαλαζοκιτρίνων να κάνει μάλιστα λόγο για τεράστια λάθη στο πρώτο ημίχρονο.

O Χριστάκης Σκαπούλλης στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» του ΡΙΚ ανέλυσε μόλις μία φάση, κι αυτή ήταν στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα το χέρι του Σάβιτς (79′) για το οποίο δόθηκε πέναλτι (μέσω VAR) στον Εθνικό ο οποίος είχε ισοφαρίσει σε 1-1. Δεν έγινε αναφορά στο πέναλτι που ζήτησε ο ΑΠΟΕΛ στο 18′ για ανατροπή του Οκριασβίλι για την οποία ούτε ο διαιτητής ούτε το VAR θεώρησαν ότι υπήρξε παράβαση βλέποντας ότι ο αμυντικός έδιωξε μπάλα.

Διαβάστε τι είπε ο Σκαπούλλης για τη συγκεκριμένη φάση:

«Οι οδηγίες είναι οι βοηθοί διαιτητές να μην σηκώνουν σημαία σε αυτή τη φάση. Επικοινωνά με τον διαιτητή και του λέει υπάρχει χέρι. Όπως ο VARίστας. Τώρα στην ουσία. Σίγουρα υπήρξε επαφή της μπάλας με το χέρι. Σε αυτές τις περιπτώσεις το επίμαχο σημείο είναι αν το χέρι έκανε την κίνηση για την μπάλα ή αν η μπάλα βρήκε το χέρι. Το άλλο σημείο είναι ότι ο VARίστας έχει εντολή να καλεί τον διαιτητή σε εξόφθαλμη περίπτωση. Για να τον καλέσει σημαίνει έχει πειστεί πως υπάρχει χέρι. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι άδικα σφύριξε πέναλτι. Όπως μας δείχνει η κάμερα τη φάση δεν μπορούμε να πάρουμε αξιόπιστη απόφαση».