30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στην χειρότερη του περίοδο πέτυχε περισσότερα απ ότι άλλοι 10 μαζί στα καλύτερα τους για 10 χρόνια!

Στην χειρότερη του περίοδο πέτυχε περισσότερα απ ότι άλλοι 10 μαζί στα καλύτερα τους για 10 χρόνια!

By on 7 Δεκεμβρίου, 2021 0 1799 Views

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πορεία της Ανόρθωσης στον Α΄ γύρο του φετινού πρωταθλήματος δεν είναι η αναμενόμενη και ασφαλώς είναι η χειρότερη επί εποχής Κετσπάγια τόσο στην πρώτη του όσο και στην δεύτερη του θητεία. Αναμφίβολα έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο ίδιος για την εικόνα και την πορεία της ομάδας αφού αυτός επέλεξε το ρόστερ , αυτός επιλέγει τους παίκτες που αγωνίζονται. Αυτά είναι αυτονόητα είναι άξιος απορία γιατί επιστρατεύθηκαν τόσοι πολλοί για να υποδείξουν τα αυτονόητα.

 Είναι όμως πρωτοφανές η μηδενιστική κριτική που κατευθύνεται ξεκάθαρα από άτομα εντός και εκτός τειχών που περίμεναν  στην γωνιά την χρονιά που δεν θα πετύχει ο Κεστπάγια για να δικαιωθούν αφού τον αμφισβήτησαν και στις μεγάλες επιτυχίες της Ανόρθωσης. Δεν είναι μάγος ο Κετσπάγια αλλά ούτε και καταδικασμένος μόνο σε επιτυχίες…Όταν υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση υπάρχει και χρόνος για να διορθωθούν τα λάθη.

 Ωστόσο αυτοί που αναλύουν την πορεία της Ανόρθωσης από τότε  που έφυγε ο Κετσπάγια από την Ανόρθωση, αφήνοντας  προίκα τα εκτατομμύρια  από την συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μέχρι την ημέρα που επέστρεψε για να συγκρίνουν τι έκαναν μια στρατιά προπονητών που πέρασαν θέλοντας να αποδείξουν ότι αυτές οι 11 αγωνιστικές είναι οι χειρότερες από όλες τις χρονιές, ξέχασαν να προσθέσουν που κατέληγαν στο τέλος της χρονιάς όλοι οι προηγούμενοι. Πόσες  αποζημιώσεις δόθηκαν σε προπονητές και παίκτες, πόσα εκατομμύρια έλλειμμα άφηναν κάθε χρόνο και πόσους τίτλους πήραν και πόσες διακρίσεις είχαν στην Ευρώπη. Για να μην ψάχνουν να τα βρούν  έτσι πρόχειρα θα τους ενημερώσουμε ότι στην φετινή χειρότερη πορεία της η Ανόρθωση με προπονητή τον Κετσπάγια μέχρι στιγμής και πριν από τον αγώνα με την Παρτιζάν την Πέμπτη το βράδυ έχει βάλει στο ταμείο της περίπου 5,5 εκατομμύρια από την πορεία της στην Ευρώπη, ως κυπελλούχος μετά από 13 χρόνια. Οι προηγούμενοι πόσα σεντ άφησαν στο ταμείο και πόσους τίτλους πήραν; (Aν δεν έπαιζε φέτος ομίλους η Ανόρθωση πιθανότατα στο πρωτάθλημα να είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα αλλά θα είχε μείον 5,5 εκατομμύρια στο ταμείο και οι κριτικές θα ήταν ότι απέτυχε στην Ευρώπη)

Πόσα εκατομμύρια ζημιά είχε η Ανόρθωση στα προηγούμενα χρόνια από τους προπονητές που συγκρίνονται με την παρουσία του Κετσπάγια ξέρει καλύτερα η οικογένεια Πουλλαίδη. Που επίσης ξέρει πόσα πλήρωσε σε τεχνικούς διευθυντές στα χρυσά χρόνια…των καλών προπονητών πουν πέρασαν από το Α. Παπαδόπουλος.

Μπορεί κάποιος να διαψεύσει ότι στην χειρότερη (μισή χρονιά ακόμα) πορεία της η Ανόρθωση με τον Κετσπάγια προπονητή πέτυχε πολύ περισσότερα απ ότι στις καλύτερες χρονιές όλων μαζί των προπονητών που πέρασαν την προηγούμενη δεκαετία;

Το που θα φθάσει φέτος τελικά η Ανόρθωση θα το δείξει ο χρόνος. Αν καταφέρει ο Κετσπάγια να επαναφέρει την ομάδα σε σταθερή πορεία διορθώνοντας τα λάθη θα εξαρτηθεί και από την θέληση των παικτών και την ενίσχυση τoν Ιανουάριο αλλά και πόση πραγματική στήριξη θα έχει από την διοίκηση τόσο ο προπονητής όσο και η ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

Το να φύγει ο Κετσπάγια είναι το πιο εύκολο. Το δύσκολο είναι η επόμενη μέρα. Γιατί και στον χειρότερο του πρώτο γύρο αυτός πέτυχε περισσότερα απ ότι πολλοί άλλοι μαζί 10 χρόνια  και έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη. Και ο πήχης δεν είναι οι 11 αγωνιστικές αλλά το σύνολο των 2,5 περιόδων στην Κύπρο και στην Ευρώπη (η πρώτη θητεία δεν μετρά πλέον γιατί υπάρχει νέο μέτρο σύγκρισης, η τελευταία τριετία με την προηγούμενη δεκαετία με 10 συν προπονητές και τεχνικούς διευθυντές)