23 Νοεμβρίου, 2024
  • 23 Νοεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΑΟΚ – Γάνδη 1-0: Αν έχεις Κούρτιτς διάβαινε προς τους «8»!

ΠΑΟΚ – Γάνδη 1-0: Αν έχεις Κούρτιτς διάβαινε προς τους «8»!

By on 11 Μαρτίου, 2022 0 1032 Views

Ποιος άλλος; Ο ηγέτης του! Ο Γιασμίν Κούρτιτς βρήκε πάλι δίχτυα από εκτέλεση φάουλ και ο ΠΑΟΚ με το 1-0 επί της Γάνδης έβαλε στην Τούμπα γερά θεμέλια πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να συνεχίζει να ονειρεύεται την παρουσία του στους «8» τους Europa Conference League. Το γκολ του Γιάσμιν Κούρτιτς, που θα χάσει τη ρεβάνς όπως και ο Άντρια Ζίβκοβιτς, έφτανε για να κάνει το πρώτο βήμα προς την πρόκριση. Θα χρειαστεί να δείξει χαρακτήρα σε μια εβδομάδα στο Βέλγιο, έστω και πληγωμένος από τις σοβαρές απουσίες, αλλά μπορεί να τα καταφέρει και να γράψει ιστορία.

Με τους γνωστούς «11» ο ΠΑΟΚ

Όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου, που ήταν δεδομένο πριν από την σέντρα του αγώνα, ότι θα ποντάρει και πάλι στην εμπειρία της παλιάς φουρνιάς με Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Κούρτιτς και Μπίσεσβαρ να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα.Video Player is loading.UnmuteRemaining Time -0:01 Fullscreen

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ δεν έκρυβε εκπλήξεις, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ο Τσιγγάρας στο «6» και ο Κούρτιτς ως εσωτερικος χαφ με τον Αουγκούστο πιο μπροστά τους συνέθεταν τον άξονα για τους «ασπρόμαυρους». Στα δύο «φτερά» ήταν οι Ζίβκοβιτς και Μπίσεσβαρ με τον Άκπομ στην κορυφή.

Χωρίς Τισουνταλί η Γάνδη

Η Γάνδη είδε τελικά τον Μαροκινό Ταρίκ Τισουνταλί να μην καταφέρνει να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί από τον ημιτελικό του κυπέλλου με την Μπρίζ και τον Χάιν Φανχάζεμπρουκ να παρατάσσει την ομάδα από το Βέλγιο σ’ ένα σχηματισμό (3-4-2-1) με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Οκούμου, Ενγκαντό, Χάνσεν-Όλσεν) και ρίχνοντας το βάρος στη μεσαία γραμμή.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός

Η Γάνδη μπήκε στο χορτάρι της Τούμπας αρκετά διαβασμένη και με ξεκάθαρη διάθεση να πιέσει πολύ ψηλά με στόχο να δυσκολέψει το «χτίσιμο» των επιθέσεων του ΠΑΟΚ από την άμυνα. Οι Βέλγοι ήξεραν ότι η ομάδα του Λουτσέσκου θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια της.

Ο αιφνιδιασμός των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν ολοφάνερος στον τρόπο αντίδρασης τους. Ο Λουτσέσκου ζήτησε από τον Μπίσεσβαρ να συγκλίνει περισσότερο προς το κέντρο για να δώσει ένα παραπάνω στήριγμα και αφού πέρασε το πρώτο δύσκολο 20λεπτο χωρίς απειλή για την εστία του Πασχαλάκη, οι γηπεδούχοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και να απειλούν πρώτοι με τον Άκπομ να ταλαιπωρεί σε δύο περιπτώσεις την άμυνα της Γάνδης.

Ο Φανχάζεμπρουκ «κλείδωσε» τον Κούρτιτς

Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα ήταν ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βάλει στο παιχνίδι του καθόλου τον Κούρτιτς. Η εντολή του Φανχάζεμπρουκ ήταν μια και μοναδική: Να μην πάρει την μπάλα στα πόδια του ο Σλοβένος. Ο Τσιγγάρας τρέχοντας δεξιά κι αριστερά για να κλείσει τις τρύπες δεν μπορούσε να δώσει την παραμικρή βοήθεια κι ο Σλοβένος με δύο και τρεις παίκτες γύρω του αδυνατούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη, ενώ εκτός αγώνα ήταν και ο Μπίσεσβαρ. To καλό για την ελληνική ομάδα ήταν πως πέρασε το πρώτο 45λεπτο χωρίς η Γάνδη να του δημιουργήσει κλασική ευκαιρία, με εξαίρεση την προσπάθεια του Οφόε όταν πάτησε περιοχή, έκανε την πρώτη ντρίπλα, αλλά ο Λύρατζης έκανε κομβικό μπλοκ στο σουτ του αρχηγού της βελγικής ομάδας.

Ο Κούρτιτς ήθελε μια στιγμή. Τη βρήκε…

Ο ΠΑΟΚ σε αντίθεση με το ξεκίνημα μπήκε καλύτερα στο β’ μέρος και απείλησε πρώτος με την σκαστή κεφαλιά του Άκπομ (52’) από την σέντρα του Κούρτιτς, τον άνθρωπο που έβαλε τον «Δικέφαλο» μπροστά στο σκορ ύστερα από τέσσερα λεπτά.

Ο Σλοβένος ήθελε, έψαχνε μια στιγμή στο ματς. Τη βρήκε. Με ποιο τρόπο; Με τον γνωστό. Με ακόμη μια εκτέλεση φάουλ και αρκετή δόση τύχης, καθώς η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Κουμς, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της Γάνδης για το 1-0.

Η Γάνδη βγήκε μπροστά με στόχο να βρει το γκολ, ο ΠΑΟΚ είχε πολλούς ελεύθερους χώρους για να μπορέσει τους εκμεταλλευτεί, το θετικό ήταν ότι η πίεση της βελγικής ομάδας ήταν δίχως αντίκρισμα.