4 Οκτωβρίου, 2024
  • 4 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Χρυσή αλλαγή ο Βερχόβετς και σε θέση Ευρώπης η Ανόρθωση.Κέρδισε 1-0 την Πάφο

Χρυσή αλλαγή ο Βερχόβετς και σε θέση Ευρώπης η Ανόρθωση.Κέρδισε 1-0 την Πάφο

By on 9 Μαΐου, 2022 0 891 Views

Σ ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, η Ανόρθωση κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση της Πάφος FC, επικρατώντας με 1-0 και έκανε σημαντικό βήμα προς την εξασφάλιση μίας θέση στην Ευρώπη, ενώ μείωσε την απόσταση στο -3 από τη δεύτερη θέση και το ΑΠΟΕΛ, το οποίο θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Κυριακή στο ΓΣΠ.
Η «κυρία» τα βρήκε σκούρα απέναντι στην παφιακή ομάδα και δυσκολεύτηκε αρκετά, κυρίως στη δημιουργία φάσεων, με την ομάδα του Μίλανιτς να είναι πιο απειλητική στο Α’ημίχρονο.Ωστόσο, το γκολ του Βερχόβετς με κεφαλιά στο 72’ έλυσε το γόρδιο δεσμό στο ματς και ήταν αυτό που έδωσε εν τέλει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην Ανόρθωση.

Μετά από αυτή την ήττα η Πάφος βρίσκεται στο -5 και ως εκ τούτου εκτός Ευρώπης.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Μέτριο ως κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο, με το ρυθμό να πλησιάζει στα όρια του βαρετού και τις φάσεις μπροστά στις δυο εστίες να είναι μηδαμινές.

Η Πάφος ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, είχε τον απόλυτο έλεγχο, αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει την καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων και να εξαργυρώσει την ανωτερότητα της με κάποιο γκολ.

Η Ανόρθωση από την άλλη αδυνατούσε να βρει ρυθμό, είχε σοβαρό θέμα στην ανάπτυξη και πέραν ενός σουτ του Ουάρντα δεν είχε άλλη αξιόλογη τελική προσπάθεια. Η κούραση και το άγχος φάνηκαν στην Ανόρθωση με τους Αρτυματά και Χουσμπσουερ να μην αναχαιτίζουν ούτε να δημιουργούν

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν καλύτερος, με την Ανόρθωση να βοηθά σ’ αυτό λόγω της βελτιωμένης εικόνας που παρουσίασε. Η είσοδος του Βερχόβετς βοήθησε αφάνταστα αφού έδεσε το κέντρο και η Ανόρθωση απέκτησε ισορροπία .Έκοβε,μοίραζε και σκόραρε ο Βέρχοβιτς και ασφαλώς ήταν η λύση για τον Κετσπάγια.

Βέβαια, οι φάσεις ήταν ελάχιστες, με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο.

Στην πρώτη καλή ευκαιρία η ομάδα της Αμμοχώστου άνοιξε το σκορ. Στο 72’ ο Βερχόβετς με στριφτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου σκόραρε και έδωσε προβάδισμα στην «Κυρία».

Μέχρι το τέλος δεν καταγράφηκε κάποια καλή ευκαιρία και η Ανόρθωση πανηγύρισε το νίκη με το στενό, αλλά πολύτιμο 1-0.

Ο Πορτογάλλος διαιτητής είναι αλήθεια ότι έκανε μια μέτρια διαιτησία αφού του έφυγαν αρκετές φάσεις.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Εσκοβάλ (35′ Ιωάννου), Κορέια, Αραγιούρι, Κορρέα, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ (46′ Βερχόβετς), Χριστοδουλόπουλος, Χριστοφή (66′ Ντέλετιτς), Ουάρντα, Νοβότνι (78′ Χρυσοστόμου).
Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Βερχόβετς, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Ιωάννου, Ντέλετιτς, Χρυσοστόμου.
ΠΑΦΟΣ FC: Ρούντκο, Παλάσιος (79′ Κβίντα), Τόμετσακ, Χότσκο (79′ Αμπντουσαλάμοφ), Ταλίς, Μπάιριτς, Πάντσεον, Φουρ (73′ Ντ.Αουρέλιο), Βαλακάρι (65′ Χέσταντ), Σεμέδο (73′ Κοβάσεβιτς), Αλ Γκαντιούι.
Στον πάγκο: Αντός, Κβίντα, Κοβάσεβιτς, Ντ. Αουρέλιο, Αμπντουσαλάμοφ, Χέσταντ, Ζ. Αουρέλιο, Φυλαχτού, Μιχαήλ, Πάνιτς, Ντράγκομιρ.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εσκοβάλ, Κορρέα, Βερχόβετς, Χριστοδουλόπουλος, Κορέια / Τόμετσακ, Πάντσεον, Παλάσιος

ΣΚΟΡΕΡ: Βερχόβετς (72′)
ΘΕΑΤΕΣ: 3200 εισιτήρια
Διαιτητής: Da Silva Pinheiro Joao Pedro
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Oliveira Melo Fabio
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος