2 Οκτωβρίου, 2024
  • 2 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΠΟΕΛ-ΜΠΟΤΕΦ 2-0:Tσεκ-ματ και πανηγυρική πρόκριση(και τα δυο γκολ στις καθυστερήσεις των δυο ημιχρόνων)

ΑΠΟΕΛ-ΜΠΟΤΕΦ 2-0:Tσεκ-ματ και πανηγυρική πρόκριση(και τα δυο γκολ στις καθυστερήσεις των δυο ημιχρόνων)

By on 28 Ιουλίου, 2022 0 530 Views

Πήρε το ζητούμενο το ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Μπότεφ, κατάφερε να κερδίσει με 2-0, με γκολ που πέτυχαν ο Τσεπάκ στο τέλος του ημιχρόνου και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Εφραιμ, για να προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του  Europa Conference League.

Καλύτερο το ΑΠΟΕΛ,χωρίς να απειληθεί αν και ανέτοιμο πήρε δίκαια τη νίκη και την πρόκριση

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ο ΑΠΟΕΛ όπως αναμενόταν μπήκε πολύ δυνατά και αποφασιστικά στο παιχνίδι προσπαθώντας να στείλει την μπάλα στην περιοχή της Μπότεφ, τόσο από τα άκρα, όσο και από τον κεντρικό άξονα.

Παρά την πίεση, δεν κατάφερε να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες και επίλυσε μόνο από μακρινά σουτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 34ο λεπτό. Ο Τσεπάκ σέντραρε από δεξιά, ο Ηλία πήρε την κεφαλιά όμως έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα, το ΑΠΟΕΛ είχε τεράστια διπλή ευκαιρία. Ο Ηλία νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πλάσαρε ξανά στην επαναφορά όμως αμυντικός της Μπότεφ απομάκρυνε προ της γραμμής!

Στο 44’ ο Ηλία προσπάθησε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίκτυα, μετά από σέντρα του Ντογκαλά, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στον Πούντσετς και κατέληξε στα χέρια του Χάνκιτς.

Στο τέλος του ημιχρόνου ωστόσο, το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ισάμ Τσεπάκ σούταρε εκτός περιοχής με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και κατέληξε στα δίχτυα. Ήταν ένα σημαντικό γκολ, το πρώτο του σκόρερ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ,σε καθοριστικό σχημείο του αγώνα.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Το γκολ στο τέλος του ημιχρόνου, έχει δώσει ώθηση στο ΑΠΟΕΛ στην επανάληψη και κατάφερε να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

Στο 50ο λεπτό, ο Θεοδώρου έκανε το σουτ εντός περιοχής όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Θεοδώρου διένυσε αρκετά μέτρα με την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χάνκιτς.

Στο 65΄ ο Μάγκλιτσα πήρε την κεφαλια, μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας ο Καρώ, έτσι ώστε να της δώσει τροχιά προς την εστία. Στο 73΄ο Ντάλσιο έκανε το σουτ από πλάγια θέση εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

Στα τελευταία στάδια του αγώνα, το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να κάνει διαχείριση του παιχνιδιού. Μάλιστα, ο Σωφρόνης άλλαξε σύστημα, έπαιξε με τριάδα στην άμυνα, με στόχο να κρατήσει το αποτέλεσμα και κατ’ επέκταση την πρόκριση.

Την πρόκριση σφράγισε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εφραίμ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

ΑΠΟΕΛ:Μπέλετς, Καρώ, Κρέσπο, Φεράρι (84′ Γουίλερ), Τσεπάκ, Σαρφό, Νταουσβίλι, Ντάλσιο, Ντογκαλά (76′ Σατσιάς), Θεοδώρου (84′ Εφραίμ), Ηλία (63′ Μάγκλιτσα)
Στον πάγκο: Τσιλιγκίρης, Έσελινγκ,  Σόουζα, , Σούσιτς, Μούγιανιτς, Πολυκάρου, Μαρκίνιος,  Γεωργίου.

ΜΠΟΤΕΦ:  Χάνκιτς, Σουπράγεν, Πούντσετς, Γκένεφ, Μίνκοφ, Νάντι (46′ Μέρτενς), Ετό, Ραμπέι, Κονατέ (69′ Σέκουλιτς), Μπραχίμι, Τόκου
Στον πάγκο: Αργκιλάνσκι, Σλάβκοφ, Μπόνεφ, Τόνεφ, Βαν Χέρτουμ, Τσέρνεφ

ΓΚΟΛ: 45+1′ Τσεπάκ,90+5 Eφραίμ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νταουσβίλι, Τσεπάκ, Θεοδώρου/Νάντι, Σέκουλιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 12.000
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μόρτεν Κροχ (Δανία)
Α’ ΒΟΗΘΟΣ: Στέφεμ Μπράμσεν (Δανία)
Β’ ΒΟΗΘΟΣ: Τζέικομπ Μάστρουπ (Δανία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Αιντίν Ούσλου (Δανία)