1 Οκτωβρίου, 2024
  • 1 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Χάθηκε η ευκαιρία για ανάσα 3-5 εκατομμυρίων.Τρίτη σερί χρονιά χωρίς ομίλους

Χάθηκε η ευκαιρία για ανάσα 3-5 εκατομμυρίων.Τρίτη σερί χρονιά χωρίς ομίλους

By on 23 Αυγούστου, 2022 0 3974 Views

Το ΑΠΟΕΛ διεκδίκησε και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για την ανατροπή απέναντι στην Τζουγκάρντεν, που θα του χάριζε ένα ποσό κοντά στα τρία εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο τα γκολ των Άντερσον και Ασορό στέρησαν από τους γαλαζοκίτρινους τον μποναμά χρημάτων στα ταμεία τους.

Εάν και εφόσον προκρινόταν το ΑΠΟΕΛ θα λάμβανε €2,940,000 όμως υπήρχε η προοπτική το ποσό να γίνει μεγαλύτερο στην πορεία μέσα από τα έσοδα από τα εισιτήρια, από τις διαφημίσεις/χορηγίες και ασφαλώς μέσα από τα μπόνους που δίνουν οι νίκες-ισοπαλίες στον όμιλο. Θα μπορούσε να φθάσει και τα 5 εκατομμύρια που θα του έδιναν οικονομική ανάσα.

Μετά τον αποκλεισμό το ΑΠΟΕΛ θα βάλει στα ταμεία του 750 χιλιάδες . Αυτό προνοεί η ΟΥΕΦΑ για τις ομάδες που αποκλείονται στα πλέι-οφ του Κόνφερενς Λιγκ.Θα πάρει και από τους δυο προηγούμενους προκριματικούς γύρω στις 300 χιλιάδες ωστόσο θα πρέπει να πούμε ότι υπήρχαν και τα έξοδα για μετάβαση της ομάδας στο Καζακστάν και την Σουηδία που ήταν πολύ μεγάλο κονδύλι και μικρότερο για την Βουλγαρία οπότε τα καθαρά λεφτά στο ταμείο του ΑΠΟΕΛ από τα τρία παιχνίδια στην Ευρώπη θα είναι περίπου το μπόνους της ΟΥΕΦΑ για την συμμετοχή στα πλέι οφ

Προφανώς είναι πλήγμα στα οικονομικά του ΑΠΟΕΛ το γεγονός ότι δεν προκρίθηκε στους ομίλους. Ήταν μια ευκαιρία να πάρει ανάσα αφού ποτέ δεν έκρυψαν στο ΑΠΟΕΛ ότι υπάρχουν προβλήματα στο οικονομικό. Χωρίς λεφτά από ομίλους για τρίτη διαδοχική σεζόν (τελευταία φορά ήταν το 2019-20) η διοίκηση καλείται να διαχειριστεί μια δύσκολη πραγματικότητα.