24 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 24 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το τέλειωσε νωρίς ο Απόλλωνας.Κέρδισε εύκολα τον Ακρίτα αλλά έχασε τον Ρέθιο με κόκκινη

Το τέλειωσε νωρίς ο Απόλλωνας.Κέρδισε εύκολα τον Ακρίτα αλλά έχασε τον Ρέθιο με κόκκινη

By on 12 Νοεμβρίου, 2022 0 1116 Views

Ο Απόλλωνβας στο ντεμπούτο του Κωνσταντίνου Μακρίδη ως ο πρώτος προπονητής του και όχι ως υπηρεσιακός, επικράτησε με 2-0 του Ακρίτα στο Τσίρειο για την 11η αγωνιστική, ενώ αγωνιζόταν από το 36’ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ρέθιο.
Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία του ματς καθ’ όλη τη διάρκεια του α’ μέρους και κατάφεραν να βρουν δύο γκολ σε δύο λεπτά, ενώ δέχθηκαν και μια κόκκινη κάρτα. Στο 27’ ο Ζράντι άνοιξε το σκορ μετά από εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Ονγκεντά, όταν η κεφαλιά του βρήκε στο χέρι του Καραγιάννη. Ο VAR φώναξε τον Παναγιώτη Χατζηγεωργίου να δει τη φάση στο on field review και τότε έδειξε την άσπρη βούλα.
Στο 29’ οι παίκτες του Κωνσταντίνου Μακρίδη άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Ονγκεντά βρήκε τον Πίττα που δεν λάθεψε και με πλασέ πέτυχε το 2-0.
Στο 36’ όμως, τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν, αφού ο Ρέθιο μετά από σκληρό μαρκάρισμα δέχθηκε την κόκκινη κάρτα. Και σε αυτή τη φάση χρειάστηκε να επέμβει ο VARίστας, Μενέλαος Αντωνίου, που για άλλη μια φορά έστειλε τον συνάδελφο του στο μόνιτορ του γηπέδου και ο ρεφ της αναμέτρησης αποφάσισε να αποβάλει τον Ισπανό. Πάντως, οι γαλάζιοι δεν απειλήθηκαν καθόλου από τον Ακρίτα αν και οπισθοχώρησαν.
Η αποβολή άλλαξε τα πλάνα του Κύπριου κόουτς και στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν περισσότερο όπως ήταν λογικό. Αμφότερες, οι ομάδες είχαν κάποιες προϋποθέσεις (Η καλύτερη ευκαιρία χάθηκε από τον Πίττα σε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Ακρίτα)-η μία για να αυξήσει το σκορ, η άλλη για να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς- όμως το σκορ δεν άλλαξε το και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ακρίτα να έχει την πρώτη τελική προσπάθεια στο 7΄, όταν ο Βάσου έκανε το σουτ με το Γιοβάνοβιτς να αποκρούει, ενώ στο 11΄ το σουτ του Ζράντι απέκρουσε ο Περντρέου.

Με την πάροδο του χρόνου, ο γηπεδούχος πίεζε όλο και περισσότερο και στο 23΄ είχε ακόμα μία καλή στιγμή. Μετά από γύρισμα του Μαυρία, ο Ζράντι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε σε σώμα αμυνομένου κι ακολούθως ο Πίττας έκανε νέο σουτ, με την μπάλα να… φεύγει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι, αφού πρώτα ο Παναγιώτης Χατζηγεωργίου κλήθηκε στο On field review για να δει μία φάση για χέρι του Καραγιάννη σε κεφαλιά του Ονγκέντα, υποδεικνύοντας εν τέλει την εσχάτη των ποινών.

Ο Ζράντι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι κι έκανε το 1-0 στο 27΄. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φίλων του Απόλλωνα, πανηγύρισαν και πάλι δύο λεπτά αργότερα, αφού ο Πίττας με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0.

Στο 36΄ και αφού ο Ρέθιο παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα για φάουλ σε αντίπαλο, ο Παναγιώτης Χατζηγεωργίου κλήθηκε και πάλι στο On field review. Αφού είδε τη φάση, «ακύρωσε» την κίτρινη κάρτα κι έδωσε την κόκκινη στον Ισπανό, με τον Απόλλωνα να μένει έτσι με δέκα ποδοσφαιριστές από το 37΄.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Χαμηλός ήταν ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος, κάτι που ευνοούσε το συγκρότημα του Μακρίδη που προηγείτο με 2-0, αλλά έπαιζε και με παίκτη λιγότερο.

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη καταγράφηκε στο 53΄, όταν μετά από πάσα του Πίττα στο Βα, ο τελευταίος έκανε το πλασέ, αλλά απέκρουσει ο Περντρέου. Δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν αυτή τη φορά μία καλή στιγμή, αλλά το σουτ του Ελ Τζεμιλί απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς.

Νέα καλή στιγμή για την ομάδα της Χλώρακας στο 66΄, με τον Άμπραχαμ να κάνει το δυνατό μακρινό σουτ και την μπάλα να φεύγει μόλις έξω, με τον Απόλλωνα να… απαντάει στις καλές ευκαιρίες πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Πίττας βγήκε μόνος απέναντι από τον Περντρέου, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο αντίπαλος κήπερ.

Στο 72΄ ο Ακρίτας… απείλησε και πάλι, αλλά ο Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς πρόλαβε το Γαβριήλ, που έβγαινε μόνος απέναντί του, με το Σέρβο να… σταματάει και το σουτ του Κύπριου άσου στο 90+2’.

Από εκεί και πέρα και με το ρυθμό να πέφτει ακόμα περισσότερο τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει μέχρι και τη λήξη του αγώνα, η οποία βρήκε τον Απόλλωνα να επικρατεί με 2-0, να επιστρέφει στις νίκες μετά από αρκετό καιρό και τον Κωνσταντίνο Μακρίδη να κάνει ντεμπούτο με το δεξί στον πάγκο της Λεμεσιανής ομάδας.


Με αυτή τη νίκη, ο  Απόλλωνας  έφτασε τους 19 βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ , που έχει όμως, αγώνα λιγότερο. Από την άλλη, ο Ακρίτας έμεινε στην τελευταία θέση με τέσσερεις βαθμούς.

Aπόλλωνας(Μακρίδης): Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (64′ Καμπράλ), Β. Γιοβάνοβιτς, Αλεσάμι, Χαμάς, Ρέθιο, Χάμπος, Ζράντι (64′ Ίλιεφ), Βα (73′ Ντιγκινί), Ονγκεντά (38′ Σπόλιαριτς), Πίττας.
Στον πάγκο: Δημητρίου, Πεϊμπέρνς, Αρτυματάς, Νταμπό, Φιλιώτης, Σαχάρ, Γιόστεν, Χέντι.

Ακρίτας (Μπαντία): Περντρέου, Κόρατς (78′ Φοριέλ), Nτραμέ, Άμπραχαμ, Εράσο, Γαβριήλ, Βαράντα (67′ Ραμίρες), Βάσου (58′ Παουγκάν), Σαραβάνια, Καραγιάννης (46′ Ελ Τζεμιλί), Αραούχο (78′ Αμπντουσαλάμοφ).
Στον πάγκο: Καστελιάνι, Πάζαρος, Σουλεϊμάν, Κονέ, Ζουνίνιο, Δημοσθένους, Πική.

ΣΚΟΡΕΡ: Ζράντι (27′), Πίττας (29′).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Β. Γιοβάνοβιτς (3η), Ίλιεφ.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ρέθιο.(36΄)

ΘΕΑΤΕΣ 3,000 Περίπου

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Αντωνίου Μενέλαος
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας