30 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 30 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πάτησε κορυφή το ΑΠΟΕΛ.Νίκη από την άμυνα στην Πάφο. O Σούσιτς εκτελεστής!

Πάτησε κορυφή το ΑΠΟΕΛ.Νίκη από την άμυνα στην Πάφο. O Σούσιτς εκτελεστής!

By on 9 Δεκεμβρίου, 2022 0 1074 Views

Πέρασε και από το «Στέλιος Κυριακίδης» το  ΑΠΟΕΛ πετυχαίνοντας την 8η σερί νίκη με 2-1 και ανέβηκε στην 1η θέση.
Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, στο πιο δύσκολο (μέχρι το επόμενο) της ματς, επιβεβαίωσε ότι διέρχεται περίοδο, εξαιρετικής αγωνιστικής κατάστασης και υποχρέωσε την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ στην πρώτη της ήττα.Τα δύο γκολ της νίκης πέτυχε ο Σούσιτς από δύο κόρνερ στις δύο τελικές του ΑΠΟΕΛ. Η Πάφος είχε την υπεροχή,ευκαρίες και δοκάρι αλλά δεν είχε ηρεμία μπροστά στην καλά οργανωμένη άμυνα του ΑΠΟΕΛ και δέχθηκε την πρώτη της ήττα μετά από δυο σερί ισοπαλίες και έπεσε στην 2η θέση.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν 2-0 στο ημίχρονο με ισάριθμα γκολ του Σούσιτς και οι γηπεδούχοι μείωσαν στις καθυστερήσεις με το Ζουνίνιο.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ντέρμπι οι δύο ομάδες, λόγω αποβολής του Κανέ (59′, δεύτερη κίτρινη) και του Κρέσπο (72′, απευθείας)

Η νίκη του ΑΠΟΕΛ ήταν η όγδοη σερί και τον ανέβασε στην πρώτη θέση μετά από 3,5 χρόνια!

Το ματς

Με γρήγορο ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι στο «Στέλιος Κυριακίδης» με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να επιτεθούν και να σκοράρουν ένα γρήγορο γκολ.

Στο 14’ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, με τον Βαλακάρι να βρίσκει στο σημείο του πέναλτι τον Τάνκοβιτς, με τον Σουηδό να κάνει σε πρώτο χρόνο το σουτ και τον Μπέλετς να αποκρούει εκπληκτικά με τα πόδια.

Στην αμέσως επόμενη φάση στο 15’, οι «γαλαζοκίτρινοι» πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Σούσιτς να παίρνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Βιγιαφάνες και να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του Άντος.

Ακολούθως, οι γηπεδούχου πίεσαν και απείλησαν εκ νέου στο 35’ με την κεφαλιά του Κβίντα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπέλετς.

Δέκα λεπτά μετά, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς διπλασίασε το προβάδισμα της με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα με τον ίδιο πρωταγωνιστή! Ο Ντβάλι πήρε την κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ του Βιγιαφάνες, με τον Σούσιτς στη συνέχεια να παίρνει το ριμπάουντ και να πετυχαίνει το δεύτερο του προσωπικό γκολ.

Η Πάφος μπήκε στην επανάληψη με στόχο να μειώσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι, όμως όχι μόνο δεν τα κατάφερε (απείλησε μόνο με Ικόκο στο 55′), είδε τις πιθανότητές της για ανατροπή να μειώνονται κι άλλο μετά την αποβολή του Κανέ στο 59′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο ΑΠΟΕΛ με παίκτη περισσότερο πλέον πλησίασε δύο φορές στο 3-0, όμως ούτε ο Βιγιαφάνες με κοντινό σουτ στο 68′, ούτε ο Ντβάλι με κοντινή κεφαλιά στο επόμενο λεπτό μπόρεσαν να «τελειώσουν» πρόωρα το ματς, ενώ στο 70′ έμειναν με δέκα παίκτες και οι φιλοξενούμενοι, λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας του Κρέσπο.

Η εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς (74′, Μπέλετς) και η κεφαλιά του Μπάιριτς (80′, έξω) δεν έφεραν αποτέλεσμα για την Πάφο, η οποία έχασε τρομερή ευκαιρία στο 89′ με δοκάρι του Τάνκοβιτς, ενώ εντέλει κατάφερε να μειώσει στο 91′ με κεφαλιά του Ζουνίνιο μετά από σέντρα του Ικόκο. Στο τέλος πίεσε για την ισοφάριση, όμως είχε ελάχιστο χρόνο και δεν την πέτυχε.

ΠΑΦΟΣ FC: Άντος, Κβίντα, Σεμέδο, Κανέ, Ζάιρο, Ικόκο, Ζουνίνιο, Τάνκοβιτς, Βαλακάρι (60′ Χότσκο) (68′ Ναμ), Ντράγκομιρ, Μπάιριτς.
Στον πάγκο: Ολαθάμπαλ, Παλάσιος, Καραμπάτζε, Αλ Γκαντιουί, Δημητρίου, Μπεσάρτ, Χέσταντ, Μιχαήλ,  Πελάτζιο

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Ντβάλι, Κρέσπο, Σούσιτς, Γουίλερ, Κοσταντίνοφ, Εφραίμ (56′ Ντογκαλά), Σαρφό, Μπλουμ (56′ Μάγκλιτσα), Βιγιφάνες (85′ Ντάλσιο), Μαρκίνιος (73′ Καρώ)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγκίρης, Καρώ, Νταουσβίλι, Τσεπάκ, Σατσιάς, Ηλία, Θεοδώρου, Πολυκάρπου

ΣΚΟΡΕΡ: 90+1′ Ζουνίνιο/16′ Σούσιτς, 45+1′ Σούσιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντράγκομιρ (3η), Κβίντα/Μαρκίνιος, Σούσιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Κανέ/Κρέσπο
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 7312

Διαιτητής: Pairetto Luca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Ghersini Davide
AVAR: Αντωνίου Μάριος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος