30 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Το ΑΠΟΕΛ πρώτο με την υπογραφή του Μιλόγεβιτς!

By on 10 Δεκεμβρίου, 2022 0 2693 Views

Νίκη με τεράστια σημασία για το ΑΠΟΕΛ στο «Στέλιος Κυριακίδης» όπου τα προηγούμενα χρόνια υπέφερε με ήττες. Με την συνταγή του Βλάνταν Μιλόγεβιτς η ομάδα έσπασε το αήττητο της Πάφου, την έριξε από την κορυφή και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι αυτή η ανοδική πορεία της ομάδας των γαλαζοκιτρίνων φέρει την υπογραφή του Μιλόγεβιτς που ακολουθεί την τακτική που οδηγεί στην ουσία γνωρίζοντας τα δυνατά σημεία της ομάδας του αλλά και τις αδυναμίες της, τις οποίες θα καλύψει τον Ιανουάριο με εξωτερική ενίσχυση. Ένα ΑΠΟΕΛ που με τον Σέρβο στον πάγκο έχει γίνει ατσάλινο στην άμυνα και κυνικό στην αποτελεσματικότητα. Δεν παίζει το ελκυστικό ποδόσφαιρο αλλά είναι ομάδα με βασικές αρχές στο γήπεδο. Σοβαρή, με συνοχή και πιστή στο πλάνο του προπονητή της ξέρει ότι το γκολ θα έρθει βγάζοντας κάθε φορά και καινούριους πρωταγωνιστές.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Μιλόγεβιτς αντιλήφθηκε την αδυναμία της Πάφου στις στατικές φάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σούσιτς σκόραρε δύο φορές από κόρνερ και απείλησε ακόμα μια φορά με τον Ντβάλι ξανά από κόρνερ. Ήταν πολύ σημαντικό για τους «γαλαζοκίτρινους» ότι προηγήθηκαν αφού με την φιλοσοφία του Μιλόγεβιτς είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί το σκορ απέναντι στο ΑΠΟΕΛ.

Λίγο προς το τέλος φάνηκε να έχει κάποια θέματα η ομάδα μετά την κόκκινη του Κρέσπο αλλά τελικά κράτησε το προβάδισμα και πήρε την σπουδαία νίκη.

Με μεγάλη δυναμική πλέον το ΑΠΟΕΛ με τον αέρα της κορυφής καλείται να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό για τα επόμενα δύσκολα παιχνίδια με Ανόρθωση και Άρη. Με οδηγό την ταπεινότητα και την σοβαρότητα που εκπέμπει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς βλέπει την συνέχεια η ομάδα της Λευκωσίας και θέλει να διευρύνει το σερί των επιτυχιών του μέχρι την διακοπή λόγω των γιορτών. Και μετά θα έρθει και ενίσχυση στην επίθεση όπου φέτος υπάρχει τεράστιο κενό στην κορυφή της γραμμής λόγω των συχνών τραυματισμών των Κβιλιτάια και Μάγκλιτσα.