1 Οκτωβρίου, 2024
  • 1 Οκτωβρίου, 2024

Τέλειωσε σε τρία λεπτά η ΑΕΚ.Αναμονή στην κορυφή…

By on 21 Δεκεμβρίου, 2022 0 13615 Views

Ο τρένο του Χοσέ Λουίς Όλτρα δεν κάνει στάση.
Η ΑΕΚ  πέρασε νικηφόρα και από το «Αμμόχωστος» επικρατώντας 2-0 της Νέας Σαλαμίνας, ήταν η 8η σερί νίκη, πάτησε κορυφή και περιμένει να δει που θα την βγάλει η 16η αγωνιστική και αν θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια χειμώνα.Από πλευράς Νέας Σαλαμίνας διαμαρτύρονταν έντονα για την διαιτησία στεκόμενοι ιδιαίτερα στην φάση του 35′ όπου θεωρούν ότι υπήρξε καθαρό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκαρσία στον Φελίπε και ίσως έχουν δίκιο
Μέσα σε ένα 3λπετο καθάρισε η ΑΕΚ.
Στο 34’ ο Ρομό που λίγο νωρίτερα μπήκε στο παιχνίδι στην θέση του Λόπες που αποχώρησε τραυματίας,άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ενώ στο 39’ ο Άλτμαν με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-0.

Η ομάδα της Λάρνακας ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δύο καλές στιγμές με το Φαράζ. Αρχικά, στο 5΄ ο Γάλλος έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να φεύγει πλάγια, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε άουτ.

Στο 19΄ μετά από τουτ του Λέδες από καλή θέση, η μπάλα έφυγε μέτρα μακριά από την εστία του Μελίσσα, ενώ ένα τέταρτο αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν ν’ ανοίξουν το σκορ.

Ωραία ενέργεια και σέντρα του Γκαρσία από αριστερά, κεφαλιά του ανενόχλητου Ρόμο και 1-0 για την ομάδα του Όλτρα. Μάλιστα, πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το γκολ του Βενεζουελάνου, πέτυχαν και δεύτερο στο 39΄, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Σουτ του Άλτμαν από το ύψος της μεγάλης περιοχής και 2-0 για την ΑΕΚ, η οποία… έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με δύο τέρματα διαφορά.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ έκανε διαχείριση του προβαδίσματός της και κρατούσε μακριά από την εστία του Πίριτς τους αντίπαλους παίκτες.

Λιγοστές οι φάσεις, με μία εξ αυτών να είναι μία κεφαλιά του Τρισκόφσκι που… έφυγε άουτ στο 50΄, αλλά κι ένα σουτ του Ρόμο από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα αρκετά μέτρα έξω στο 73΄.

Συνεπώς και με τη γηπεδούχο ν’ αδυνατεί ν’ «απειλήσει», η ομάδα της Λάρνακας κατάφερε να φέρει  εις πέρας μία δύσκολη αποστολή, παίρνοντας το «διπλό» σε μία έδρα όπου παραδοσιακά περνάει δύσκολα.

Η νίκη με 2-0 ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αποχαιρετήσουν το 2022, μία χρονιά όπου είναι μία από τις σημαντικότερες και με πολλές επιτυχίες στην ιστορία της ομάδας.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Μιγκελίτο, Τσίκο (65′ Κλίμοβιτς), Καρλίτος, Ντορεγκαράι (46′ Φλοριάν), Μαργκάσα (46′ Κατσικάς), Φιάκας (76′ Νικολάου), Φελίπε (65′ Φράγκος), Ντιακίτε
Στον πάγκο: Καλανίδης, Ντάτκοβιτς, Κουμουρής, Λέουκο, Βίκτωρος.

ΑΕΚ: Πίριτς, Τόμοβιτς, Κάσας, Λουίς Γκουστάβο (86′ Σανχούρχο), Τρισκόφσκι (80′ Μάμας), Φαράζ (86′ Γκιούρτσο), Λόπες (36′ Ρομό), Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Πονς, Άλτμαν (80′ Ροσάλες)
Στον πάγκο: Γκόρντιτς. Γκονζάλεθ, Ολατούντζι, Εγγλέζου, Χριστοφόρου, Μπέιτς,  Ασάντε.

ΣΚΟΡΕΡ: 34′ Ρομό, 39′ Άλτμαν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντορεγκαράι (3η), Φλοριάν/ Γκαρσία, Κάσας, Ρομό

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.000

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης