1 Οκτωβρίου, 2024
  • 1 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Παθιασμένη Κυρία μπλόκαρε την ΑΕΚ.Ο Λόρια απέκρουσε πέναλτι και κράτησε το 0-0

Παθιασμένη Κυρία μπλόκαρε την ΑΕΚ.Ο Λόρια απέκρουσε πέναλτι και κράτησε το 0-0

By on 7 Ιανουαρίου, 2023 0 1646 Views

Το νικηφόρο σερί των εννέα αγώνων της AEK  σταμάτησε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με την Aνόρθωση  να της βάζει…μπλόκο με το ισόπαλο 0-0. Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, με την ομάδα της Λάρνακας να υστερεί σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις της και την «κυρία», με τον Βέσκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο της, να ρίχνει το βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι για να κρατήσει το μηδέν, κάτι που πέτυχε παίζοντας με πάθυος και στα 90΄παρόλο που είχε απουσίες που δεν επέτρεπαν πολλές αλλαγές σε σχέση με τον αντίπαλο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα καταγράφηκε στο 21’, όταν ο Λόρια απέκρουσε το πέναλτι του Γκιούρτσο. Παρά την προσπάθεια των δύο ομάδων στο β’ ημίχρονο, καμία δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της νίκης…Το 0-0, στέλνει τους κιτρινοπράσινους στην κορυφή της βαθμολογίας με 41(το ΑΠΟΕΛ έχει 40 και αν κερδίσει την ΑΕΛ θα περάσει μόνο στην κορυφή) και διατήρησε τους κυανόλευκους στη 10η με 19, όσους και η Καρμιώτισσα.

H Aνόρθωση για πρώτη φορά φέτος έπαιξε με τόσο πάθος και αποφασιστικότητα. Ο Βέσκο Μιχαήλοβιτς είχε πολλές απουσίες αλλά ακολούθησε εξαιρετικό πλάνο που μπλόκαρε την ΑΕΚ ενώ σε κάποιες αντεπιθέσεις μπορούσε να κλέψει…και τη νίκη αλλά ο Σάμπο ήταν άστοχος. Ο Αντωνιάδης για άλλη μια φορά εξέθεσε τους προηγούμενους προπονητές με την απόδοση του, ο Πάντσεον όταν μπήκε έδειξε την ποιότητα του ενώ ο Τεχέρα άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην δεύτερη του εμφάνιση. Ο Λόρια όταν απέκρουσε το πέναλτι ανέβασε την ψυχολογία όλης της ομάδας αφού παίκτες και πάγκος πανηγύρισαν έντονα σαν να σκόραρε η Ανόρθωση.Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή ικαι ήταν φυσιολογικό αφού είναι καλύτερη ομάδα και προερχόταν από 9 σερί νίκες ενώ η Ανόρθωση κατέβηκε στο γήπεδο μετά από μια ταραχώδη βδομάδα  με ήττα από τον Ακρίτρα,την αποδέσμευση του Μουνιόθ με σημαντικές απουσίες και διοικητικά κενά-προβλήματα.

Ο Βέσκο που ξέρει καλά το πνεύμα της Ανόρθωσης, σε αντίθεση με όσους αποχώρησαν(προπονητές και άλλους ειδήμονες)κατάφερε να δώσει ψυχολογία στους παίκτες ,στήριξε το πλάνο του και η Ανόρθωση πήρε ένα πολύτιμο βαθμό και έδωσε ελπίδα ανασύνταξης. Το βέβαιο είναι ότι χρειάζεται ενίσχυση στην επίθεση για να μπορέσει να ανατρέψει τα δεδομένα και να περισώσει το γόητρο της.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με… φόρα από τη ξέφρενικη νικηφόρα πορεία της μπήκε η ΑΕΚ, ώστε να σκοράρει νωρίς και να βάλεις τις βάσεις για να διευρύνει το σερί της. Η ομάδα της Λάρνακας έχασε δυο καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά του αγώνα, στο 6’ με τον Φαράζ και στο 16’ με τον Λόπες, ωστόσο και στις δυο περιπτώσεις ο Λόρια ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε.

Στην τελευταία φάση η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Αντωνιάδη και ο διαιτητής κλήθηκε από το VAR για να την αξιολογήση καλύτερα. Δεν άργησε και επιστρέφοντας στο γήπεδο έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γιούρτσο στήθηκε απέναντι στον Λόρια, με τον τελευταίο να… ψαρεύει τον Ούγγρο και να διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα.

Η φάση αυτή ήταν η τελευταία του ημιχρόνου. Η Ανόρθωση ισορρόπησε, αλλά δυσκολευόταν αρκετά να πλησιάσει την εστία του Πίριτς, όπως και η ΑΕΚ να απειλήσει τον Γεωργιανό διεθνή τερματοφύλακα.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με αρκετά νεύρα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με το διαιτητή να δείχνει τρεις κίτρινες για να κατευνάσει τα πνεύματα. Ωστόσο ευκαιρίες δεν υπήρχαν, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν, αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την άμυνα του αντιπάλου τους.

Το πρώτο καλό σουτ καταγράφηκε στο 65’ από τον Άλτμαν, όμως, η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Λόρια, ενώ δυο λεπτά μετά ο Τρισκόφσκι υποδέχθηκε ωραία την μπάλα εντός περιοχής, αλλά την τελευταία στιγμή του έκλεψαν την μπουκιά από το στόμα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της Ανόρθωσης ήρθε στο 78’ από τον Σάμπο, το σουτ του οποίου αν και επιχειρήθηκε από καλή θέση ήταν αρκετά άστοχο.

Το παιχνίδι δεν είχε τίποτα αξιόλογο μέχρι το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή που βρήκε τις δυο ομάδες κολλημένες στο μηδέν.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αντωνιάδης, Κορρέα, Χαρογιάν, Αμπαρτζουμιάν, Σάμπο (90+3′ Φερέιρα), Τεχέρα, Ιωάννου (69′ Πάντσεον), Κορρέια, Εμπραλίτζε (51′ Χριστοφή), Νινγκά.
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κεραυνός, Μπαϊσίνιο, Φερέιρα, Παρούτης, Γουαρίς, Πάντσεον, Κωνσταντίνου, Χριστοφή. 
AEK:Πίριτς, Μιλίτσεβιτς, Γκονζάλεθ, Κάσας, Εγγλέζου (78′ Γκαρσία), Λέδες, Πονς (78′ Σανχούρχο), Γκιούρτσο (66′ Τρισκόφσκι), Φαράζ (90′ Ολατούντζι), Άλτμαν, Λόπες (66′ Ρόμο).
Στον πάγκο: Τούμπας, Τόμοβιτς, Σανχούρχο, Ρόμο, Τρισκόφσκι, Γκαρσία, Ροσάλες, Ολατούντζι, Χριστοφόρου, Ανδρέου, Μάμας, Ασάντε. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αντωνιάδης, Αμπαρτζουμιάν (3η), Ιωάννου, Χαρογιάν, Τεχέρα / Γκονζάλεθ, Λόπες

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Ghersini Davide
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής:  Καραϊσκάκης Μιχάλης