30 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 30 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΓουστΑρη τίτλο!Σε ένα σπουδαίο ματς κέρδισε 2-1 την Πάφο και στο +3

ΓουστΑρη τίτλο!Σε ένα σπουδαίο ματς κέρδισε 2-1 την Πάφο και στο +3

By on 1 Μαΐου, 2023 0 3159 Views

Μεγάλο παιχνίδι έγινε το βράδυ της Δευτέρας (01/05) στη Λεμεσό ανάμεσα στον Άρη και την Πάφο, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Β΄ Φάσης του Α΄ Ομίλου του πρωταθλήματος CYTA, με το γηπεδούχο να επικρατεί με 2-1. Η ομάδα του Σπιλέφσκι πήρε το υπέρ-πολύτιμο τρίποντο με γκολ των Γκομίς στο 61΄ και Κακόριν στο 84΄, με τους φιλοξενούμενους, που είχαν και δοκάρι στο 33΄ με τον Κβίντα, να έχουν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ζάιρο στο 69΄.Ο Άρης ξέφυγε στο +3απο το ΑΠΟΕΛ και πλέον είναι στα πόδια του ο τίτλος και δείχνει ότι ΓουστΑρη να τον κερδίσει!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο α’ μέρος και είχαν τις ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ όμως, δεν τα κατάφεραν. Η μεγαλύτερη φάση των γαλάζιων ήρθε στο 33’ με το δοκάρι του Κβιντα και ενώ πριν (στο 17’) ο Ικόκο δεν κατάφερε από πλάγια θέση σε τετ α τετ να νικήσει τον Βανά, και ο Βαλακάρι (στο 28’) από ευνοϊκή θέση δεν βρήκε στόχο. Έτσι το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο α’ μέρος.
Στην επανάληψη, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατάφερε στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει και το σκορ. Συγκεκριμένα στο 61’, ο Γκομίς με ένα σουτ στην κίνηση μετά από διώξιμο του Μπάιριτς έγραψε το 1-0, όμως η απάντηση του συνόλου του Μίτσελ Σαλγκάδο ήταν άμεση. Στο 69’ ο Ζάιρο εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική μπαλιά του Κβίντα, ντρίμπλαρε και τον Βανά και ισοφάρισε σε 1-1.
Και ενώ…όλα έδειχναν ισοπαλία, στο 89’ ο Στρούσκι έκλεψε έδωσε στον Κακόριν ο οποίος πλάσαρε ιδανικά και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 εν μέσω διαμαρτυριών των φιλοξενουμένων για φάουλ στην αρχή της φάσης.
Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και μέτρησε κανονικά.
Μετά από αυτή τη νίκη ο Αρης πάει στους 67 βαθμούς, άνοιξε τη διαφορά του από το ΑΠΟΕΛ στους τρεις βαθμούς και κάνει δυναμικό βήμα για κατάκτηση του τίτλου, με την Παφος  FC να μένει στους 58.

Άρης:(Σπιλέφσκι): Βανά, Μποακί, Μπρόρσον, Γιαγκό, Πηλέας (46′ Καζού), Ζόκε, Μπράουν (75′ Σπόλιαριτς),  Μπένκτσον (46′ Μαγιαμπέλα), Μπαμπίκα, Γκομίς (71′ Στρούσκι), Κακόριν. 
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Σικόρσκι, Στεπίνσκι, Ντελμίρο, Πακέ, Μουσούντι, Γιαμπλόνσκι, Σουμάνσκι. 

Παφος FC (Σαλγκάδο): Ίβουσιτς, Μπάιριτς, Παλάσιος, Κβίντα, Ικόκο, Ζουνίνιο(87′ Μπρούνο), Χότσκο, Πελάτζιο (74′ Ντράγκομιρ), Βαλακάρι (87′ Ναμ), Τάνκοβιτς (55′ Αμπντουραχίμι), Ζάιρο. 
Στον πάγκο: Άντος, Μαΐχροβιτς, Μπετανκόρ, Δημητρίου, Χέσταντ, Μιχαήλ, Μπρούνο, Ταβάρες. 

ΣΚΟΡΕΡ: Γκομίς (61′), Κακόριν (84′) / Ζάιρο (69′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιαγκό (3η), Κακόριν (3η), Μπαμπίκα, Σπόλιαριτς, Ζόκε (3η) / Παλάσιος, Σαλγκάδο, Μπάιριτς.

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.000.

Διαιτητής: Redder Mikker
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Jesper Dahl
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Skytte Victor
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Sundberg Jakob Alexander
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας