28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το φιλί της ζωής στο 88΄από τον Μαγιαμπέλα.Ήττα του Άρη στην Πολωνία με 2-1 και η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς

Το φιλί της ζωής στο 88΄από τον Μαγιαμπέλα.Ήττα του Άρη στην Πολωνία με 2-1 και η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς

By on 8 Αυγούστου, 2023 0 445 Views

Ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ κράτησε ο Άρης! Η ομάδα της Λεμεσού έχασε μεν με 2-1 από την Ράκοφ στην Πολωνία, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον Γ’ Προκριματικό Γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο είναι ένα αποτέλεσμα που τον κρατάει…ζωντανό στο κόλπο της πρόκρισης!
Το γκολ του Μαγιαμπέλα στο 88’ ήταν αυτό που επέτρεψε στον Άρη να φύγει με ένα καλύτερο αποτέλεσμα από το ματς. Η πρωταθλήτρια Πολωνίας άνοιξε το σκορ μόλις στο 7’ με τον Κοτσιέργκιν, έπειτα από λάθος του Γιαγκό, ο οποίος στο 61’ υπέπεσε σε πέναλτι ανατρέποντας τον Τσεμπούλα, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Πιασέτσκι δύο λεπτά αργότερα. Ο Μαγιαμπέλα ωστόσο…μίλησε τελευταίος και με το γκολ του, έδωσε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» στις 15 Αυγούστου…

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτεροι ξεκίνησαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ, εξαιτίας ενός λάθους από το Γιαγκό. Ο άσος του Άρη δεν έκανε καλή εκτίμηση σε γέμισμα, ο Τσέμπουλα έγινε κάτοχος της μπάλας και την γύρισε προς τον Κοτσιέργκιν, που από κοντά έκανε το 1-0 στο 7΄.

Στη συνέχεια, οι πρωταθλητές μας ισορρόπησαν και είχαν μία καλή στιγμή στο 20΄, όταν μετά από το γυριστό σουτ του Μπένγκτσον, η μπάλα κάπου κόντραρε κι… έφυγε κόρνερ.

Απ’ εκεί και πέρα, δεν καταγράφηκε κάποια αξιόλογη φάση, με το πρώτο μέρος να τελειώνει με τη Ράκοφ να προηγείται με 1-0.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Άρης προσπάθησε να… ανεβάσει στροφές στην επανάληψη, όμως οι γραμμές της Ράκοφ ήταν κοντά και ήταν δύσκολο για το συγκρότημα του Σπιλέφσκι να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να… απειλήσουν με στημένες φάσεις, όπως έπραξαν στο 53΄, όταν η μπάλα έφτασε στον Παπανικολάου, που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τον Άλβες να διώχνει ενστικτωδώς.

Οκτώ λεπτά αργότερα, δόθηκε πέναλτι για τη Ράκοφ για ανατροπή του Τσέμπουλα από το Γιαγκό και ο Πιατσέτσκι ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα, δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του στο 63΄.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Άρης πίεζε για ένα γκολ που θα μείωνε το σκορ και θα άλλαζε τα δεδομένα ενόψει της ρεβάνς και τα κατάφερε.

Σκόρερ ποιος άλλος; Ο Μαγιαμπέλα, που φέτος σκοράρει συνεχώς, με το Νοτιοαφρικανό με πλασαριστό σουτ να μειώνει σε 2-1 στο 88΄, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό σκορ.

Ένα σκορ που διατηρεί πολλές πιθανότητες στον Άρη να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα και να είναι η ομάδα που θα προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΡΑΚΟΦ: Κοβάσεβιτς, Αρσένιτς, Σβάρνας, Ρακοβίταν, Τούντορ, Κάρλος, Μπέργκρεν (85′ Λέντερμαν), Παπανικολάου, Τσέμπουλα (85′ Κίτελ), Κοτσιέργκιν (73′ Σορέσκου), Πιασέτσκι (73′ Ζβολίνσκι).
Στον πάγκο: Τσίτφτσης, Τσζιζ, Λέντερμαν. Ζβολίνσκι, Πλάβσιτς, Κοβάσεβιτς, Ντράχαλ, Σορέσκου, Νόβακ, Κίτελ.
ΑΡΗΣ: Βανά Άλβες, Μπρόρσον (71′ Μουσούντα), Γιαγκό, Μποακί, Καζού, Σόκε (46′ Νίκολιτς), Στρούσκι, Μπένγκτσον (76′ Μοντνόρ), Μαγιαμπέλα, Μπαμπίκα (64′ Στεπίνσκι), Γκομίς.
Στον πάγκο: Χρυσοστόμου, Σοφρωνίου, Μουσούντα, Μπράουν, Σπόλιαριτς, Στεπίνσκι, Δημητρίου, Νίκολιτς, Μοντνόρ, Ουρόσεβιτς.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τούντορ, Παπανικολάου / Σόκε

ΣΚΟΡΕΡ: 7′ Κοτσιέργκιν, 63′ Πιασέτσκι (πέν.) / 88′ Μαγιαμπέλα
Referee: Duje Strukan (CRO)
Assistant referees: Bojan Zobenica, Alen Jakšić
Fourth official: Igor Pajac
Video Assistant Referee: Ivan Bebek
Assistant Video Assistant Referee: Mario Zebec