14 Οκτωβρίου, 2024
  • 14 Οκτωβρίου, 2024

Η ΑΕΚ στοχεύει καλή αρχή με πλάνο νίκης

By on 21 Αυγούστου, 2023 0 294 Views

   

Το τέλος στην Ευρωπαϊκή πορεία φέτος ήρθε νωρίς για την ΑΕΚ, η οποία επικεντρώνεται πλέον αποκλειστικά και μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις. Δίχως παιχνίδια μεσοβδόμαδα και τα ελαφρυντικά της η παρουσίας της στην Ευρώπη, καλείται φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω κι εννοούμε ασφαλώς, να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο και να φτάσει στην κατάκτηση του.
Η αρχή είναι πολύ δύσκολη καθώς θα πάει απόψε στο αφιλόξενο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» (20:00 Primetel), όπου πέρυσι όχι μόνο δεν κατάφερε ποτέ να νικήσει, αλλά ούτε να πάρει βαθμό, μετρώντας τέσσερεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια –δύο από Απόλλωνα και μία από ΑΕΛ και Άρη.
Ο Φαράζ είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να προλάβει, ενώ δεν υπολογίζονται επίσης οι Εγγλέζου, Κατελάρης και Σάντος, ο οποίος δεν έχει εγγραφεί ακόμη. Ο Όλτρα αναμένεται να προβεί σε κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το παιχνίδι με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.
Ο Ρομπέρζ διεκδικεί φανέλα βασικού αντί του Τόμοβιτς, ενώ ο Μπρούνο Γκάμα θα καλύψει την απουσία του Φαράζ. Αποτελεί ερωτηματικό το σύστημα που θα επιλέξει ο κόουτς: αν παίξει με τρεις στη μεσαία γραμμή, πέραν του ότι υπάρχει και η επιλογή του Μάμα, τότε στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει πλην απροόπτου ο Λόπες, εκτός κι αν ο Σολ είναι απολύτως καλά μετά την τροφική δηλητηρίαση που τον ταλαιπώρησε. Αν αγωνιστεί με δύο επιθετικούς, τότε οι Λόπες-Σολ είναι τα φαβορί και θα μείνει έξω ένας μέσος. Οι Πίριτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Σάντσες, Λέδες, Πονς και Γκιούρτσο λογικά θα κρατήσουν τη θέση τους στην 11άδα.