7 Οκτωβρίου, 2024
  • 7 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΡΜΠΟΛΕΔΑ: Υπάρχει πολύ ωραίο κλίμα στην ομάδα και δουλεύουμε όλοι μαζί. (H Ανόρθωση πήρε την ουσία  αλλά έχει πολλά να διορθώσει)

ΑΡΜΠΟΛΕΔΑ: Υπάρχει πολύ ωραίο κλίμα στην ομάδα και δουλεύουμε όλοι μαζί. (H Ανόρθωση πήρε την ουσία  αλλά έχει πολλά να διορθώσει)

By on 27 Αυγούστου, 2023 0 463 Views

Στα θετικά που κρατά η Ανόρθωση πέραν από τους βαθμούς της νίκης κόντρα στον Οθέλλο  είναι η εμφάνιση του τερματοφύλακα Αρμπολέδα. Θετικός ήταν και στην πρεμιέρα αλλά με τον Οθέλλο οι επεμβάσεις του ήταν καθοριστικές και συνέβαλαν στην εξασφάλιση της νίκης με μηδέν παθητικό.

 Έδειξε ότι είναι πολύ καλός στις εξόδους ,στα τετ-α-τετ, στις αποκρούσεις με καλά και γρήγορα αντανακλαστικά και καλός στο παιχνίδι με τα πόδια. Στα προσόντα του και η επικοινωνία και η καθοδήγηση των συμπαικτών του. Πολλές φορές τους έδινε οδηγίες και στο τέλος μιας φάσης τους έκανε παρατηρήσεις για καλύτερες τοποθετήσεις και μαρκαρίσματα. Σίγουρα άρχισε να κερδίζει την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του και του κόσμου της Ανόρθωσης σε μια δύσκολη μεταβατική περίοδο με πολλές αλλαγές στο ρόστερ με μικρό προϋπολογισμό. Κλήθηκε να αντικαταστήσει ένα πολύ καλό και έμπειρο τερματοφύλακα όπως ήταν ο Λόρια και φρόντισε νωρίς να καλύψει την θέση κάτω από τα δοκάρια.

Κατά τα άλλα η Ανόρθωση του Σαββάτου δεν ενθουσίασε αλλά πήρε την ουσία. Όταν απειλήθηκε σοβαρά ο Αρμπολέδα την κράτησε αλλά τα κενά και τα λάθη στην άμυνα είναι στα θέματα που θα απασχολήσουν τον Γκαγιέγο για να διορθωθούν. Τα λάθη δεν αφορούν μόνο στους αμυντικούς αλλά και στην ΄λελελιψη βοήθειας από τα επιθετικά άκρα. Γουαρίς και Φερέιρα δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε τους πλάγιους αμυντικούς ενώ και επιθετικά είχαν ημιτελείς προσπάθειες.

Ο Καστέλ έδειξε ότι γεμίζει την θέση στην κορυφή της επίθεσης αλλά χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από τους πλάγιους επιθετικούς.

Ο Γκερέρο συνεχίζει την περσινή του καλή παρουσία και αναδεικνύεται σε ηγέτη και εκτελεστή της Ανόρθωσης.

 Από τους νέους που μπήκαν στο παιχνίδι ο Γκασάμα έχει εκτόπισμα αλλά φάνηκε να μην είναι έτοιμος ενώ ο Τιουνέ στην πρώτη του εμφάνιση ως αλλαγή πρόλαβε να δείξει θετικά στοιχεία. Ο Τσίκο επιβεβαίωσε ότι είναι παίκτης με απρόβλεπτο παιχνίδι και με την ποιότητα και την ταχύτητα του σίγουρα θα βελτιώσει την ανάπτυξη της Ανόρθωσης από τα άκρα.

 Γενικά η Ανόρθωση έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο για ομοιογένεια και χημεία μεταξύ των τριών γραμμών και ασφαλώς οι δύο νίκες της δίνουν ψυχολογία και ηρεμία για να διορθώσει λάθη και να συμπληρώσει τα κενά. Η επιστροφή του Κάργα αναμένεται να βοηθήσει την άμυνα.

Στη Cytavision μίλησε ο Ιβάν Αρμπολέδα μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Οθέλλο και μετάδοση  το κλίμα που υπάρχει στην Ανόρθωση.

Σχολιάζοντας την πολύ καλή του αμφάνιση ο τερματοφύλακας δήλωσε:

«Όλη η ομάδα έπαιξε καλά, μπορέσαμε να κρατήσουμε το μηδέν  και να συγκεντρωθούμε. Κερδισαμε μαζί την νίκη. Όλη η ομάδα δουλεύει μέρα με την μέρα. Ο χρόνος θα δείξει, πάμε βήμα βήμα. Υπάρχει πολύ ωραίο κλίμα στην ομάδα και δουλεύουμε όλοι μαζι».