3 Οκτωβρίου, 2024
  • 3 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Liga F: Οι ενώσεις που εκπροσωπούν τις παίκτριες στην κορυφαία κατηγορία ποδοσφαίρου της Ισπανίας καλούν σε απεργία

Liga F: Οι ενώσεις που εκπροσωπούν τις παίκτριες στην κορυφαία κατηγορία ποδοσφαίρου της Ισπανίας καλούν σε απεργία

By on 3 Σεπτεμβρίου, 2023 0 350 Views

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τις παίκτριες στην κορυφαία κατηγορία το ποδοσφαίρου γυναικών στην Ισπανία (Liga F) κάλεσαν σε απεργία τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα της νέας σεζόν, αφού δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία σχετικά με καλύτερες συνθήκες και αμοιβές για τις ποδοσφαιρίστριες.

Η ισπανική ένωση ποδοσφαιριστριών (AFE) δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις, με στόχο την «επίτευξη δίκαιης μεταχείρισης» για τις παίκτριες, τη «μείωση της υφιστάμενης μισθολογικής διαφοράς» και άλλα ζητήματα, είχαν «βαλτώσει».

Η νέα σεζόν της Liga F αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου, αλλά τα συνδικάτα θα συναντηθούν ξανά με τη λίγκα τη Δευτέρα (04/09).

Η έκκληση για απεργία έρχεται εν μέσω αναταραχής στο ισπανικό ποδόσφαιρο μετά το μη συναινετικό φιλί που έδωσε ο Λουίς Ρουμπιάλες, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, στην Τζένι Ερμόσο μετά τη νίκη της Ισπανίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Ο Ρουμπιάλες έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την FIFA, αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του. Η AFE – ένα από τα πέντε εμπλεκόμενα συνδικάτα – δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη βελτίωση της συλλογικής σύμβασης διεξάγονται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Το 2020, οι παίκτριες υπέγραψαν μια συμφωνία για τις αμοιβές και τις συνθήκες που τους εγγυάται έναν ελάχιστο μισθό 16.000 ευρώ μετά από απεργία που έγινε τον προηγούμενο Νοέμβριο. Η εν λόγω συμφωνία εξασφάλισε επίσης παροχές για τις παίκτριες που περιλαμβάνουν επίδομας αδείας και άδεια μητρότητας.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο κατώτατος μισθός στην κορυφαία κατηγορία του ανδρικού ποδοσφαίρου, τη La Liga, είναι 182.000 ευρώ (155.923 λίρες).

Θυμίζουμε ότι το περσινό πρωτάθλημα της Liga F, ξεκίνησε με μια εβδομάδα καθυστέρηση, αφού οι ρέφερι είχαν προχωρήσει σε απεργία.