28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μεγάλο ματς Χωρίς νικητή. Η Πάφος άξιζε περισσότερα από τον Άρη (1-1)

Μεγάλο ματς Χωρίς νικητή. Η Πάφος άξιζε περισσότερα από τον Άρη (1-1)

By on 17 Σεπτεμβρίου, 2023 0 1430 Views

Δεν ανέδειξε νικητή η ματσάρα ανάμεσα στον Άρη και την Πάφος FC αλλά αν μία ομάδα έπρεπε να νικήσει αυτή ήταν η ομάδα του Καρσέδο.

Οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 1-1, σε ένα παιχνίδι που ταείχε όλα (εκτός πό νικητή) αλλά η Πάφος FC είναι αυτή που φεύγει απογοητευμένη από τη Λεμεσό καθώς ειδικά στο β’ ημίχρονο κυριάρχησε αλλά βρήκε μπροστά της ένα… ανίκητο Βανά Άλβες (του έβαλε ένα γκολ).

Ο Άρης κόντρα στην ροή του αγώνα και με δόση τύχης άνοιξε το σκορ με τον Μπένγκτσον στο 61ο λεπτό, η Πάφος FC ισοφάρισε με γκολάρα του Ντράγκομιρ, πίεσε για το δεύτερο γκολ που θα έφερνε τη νίκη αλλά όπως προαναφέραμε βρήκε μπροστά της τον Βανά.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πολύ καλός ήταν ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα να αποκτήουν τα ηνία του αγώνα. Αμφότερες, είχαν τον έλεγχο για κάποια μικρά διαστήματα, όμως, μέχρι εκεί. Η Πάφος ήταν πολύ καλά οργανωμένη και διαβασμένη, περιόρισε σχεδόν στον απόλυτο βαθμό όλα τα επιθετικά όπλα του Άρη και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι.

Στο 16′ ο Ζάιρο εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του Άρη, πέρασε τον Βανά, ωστόσο ο έμπειρος τερματοφύλακας έστειλε τον Βραζιλιάνο πολύ πλάγια με αποτέλεσμα να έχει μόνο την επιλογή της πάσας. Ο αρχηγός των φιλοξενουμενων τη βρήκε στο συμπατριώτη του Μπρούνο, όμως, ο Μπράουν τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ρυθμός παρέμεινε σε υψηλό τέμπο, με την μπάλα να πηγαινοέρχεται από τη μια εστία στην άλλη και στο 26′ ο Μπαμπίκα έφυγε μόνος από τα δεξιά, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε αρκετά έξω.

Η Πάφος πατούσε ελαφρώς καλύτερα και στο 39′ πλησίασε στο γκολ. Ο Βαλακάρι βρέθηκε σε εξαιρετική θέση και σηκώθηκε ανενόχλητος για την κεφαλιά, όμως, έστειλε την μπάλα έξω.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου προήλθε από το λάθος του Μενέλαου Αντωνίου. Ο Βαλακάρι ήταν κάτοχος της μπάλας και την έχασε λόγω του διαιτητή που του έκλεισε το διάδρομο, με αποτέλεσμα να τη χάσει και οι φιλοξενούμενοι να βγουν γρήγορα στην κόντρα, όμως, ο Κακόριν από πάρα πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με διπλή τεράστια ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Η Πάφος μπήκε… φουριόζα και στο 52′ πρώτα με τον Βαλακάρι και ακολούθως με τον Ντράγκομιρ δεν μπόρεσαν να νικήσουν από αρκετά κοντά τον εκπληκτικό Βανά Άλβες.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και με μπόλικη τύχη ο Άρης άνοιξε το σκορ. Στο 60′  Μπένγκτσον μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή, έκανε την πάσα, αλλά κέρδισε την κόντρα και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Η… δικαιοσύνη αν υπάρχει στο ποδόσφαιρο ήρθε έξι λεπτά μετά. Και με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Ντράγκομιρ είδε την μπάλα να έρχεται προς το μέρος του μετά από κεφαλιά του Μπρούνο και με… κεραυνό εκτός περιοχής έγραψε το 1-1.

Η Πάφος ήταν πολύ καλύτερη στην επανάληψη και με τον… αέρα της ισοφάρισης έψαξε το νικητήριο τέρμα, όμως, ο Βανά έστησε… μπλόκο και με σωτήριες αποκρούσεις στα δυνατά σουτ των Τάνκοβιτς, Μάνγκα και Ταβάρες, χάρισε το βαθμό στην ομάδα του.

ΑΡΗΣ: Βανά, Καζού, Μπράουν, Κακόριν (80′ Σουμάνσκι), Γκομίς (64′ Στεπίνσκι), Σανέ, Στρούσκι (46′ Σόκε), Μπρόνσον, Μοντνόρ (46′ Μπένγκτσον), Ουρόσεβιτς, Μπαμπίκα (46′ Μαγιαμπέλα)

Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Γιαντάλ, Μπένγκτσον, Σπόλιαριτς, Στεπίνσκι, Δημητρίου, Μαγιαμπέλα, Σόκε, Σουμάνσκι

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Κβίντα, Γκολντάρ (46′ Ρους), Μπρούνο (83′ Ταβάρες), Ζάιρο (62′ Μάνγκα), Μποτσκάι, Ικόκο, Βαλακάρι (62′ Τάνκοβιτς), Ναμ, Ντράγκομιρ, Πελάτζιο (74′ Αμπντουσαλάμοφ)

Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Νταβό, Δημητρίου, Μάνγκα, Ρους, ΑΜπνουσαλάμοφ, Τάνκοβιτς, Μιχαήλ, Νταλίνια, Ταβάρες, Πέπε

ΓΚΟΛ: 61′ Μπένγκστον/65′ Ντράγκομιρ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαγιαμπέλα, Μπένγκτσον/Γκολντάρ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3.430

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος

VAR: Abbattista Eugenio

ΑVAR: Ηροδότου Ξένια

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος