19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μάντσεστερ Σίτι – Ερυθρός Αστέρας 3-1: Το «άστρο» του Άλβαρες την οδήγησε στην ανατροπή

Μάντσεστερ Σίτι – Ερυθρός Αστέρας 3-1: Το «άστρο» του Άλβαρες την οδήγησε στην ανατροπή

By on 20 Σεπτεμβρίου, 2023 0 665 Views

Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ο Ερυθρός Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 45′, όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν την ανατροπή και νίκησαν με 3-1. Σκόραρε δις ο Χουλιάν Άλβαρες.

Στο πρώτο της ματς στο Champions League ως πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μάντσεστερ Σίτι πήγε στα αποδυτήρια του «Έτιχαντ» ούσα πίσω στο σκορ με 1-0 από τον Ερυθρό Αστέρα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο το ποδόσφαιρο τη δικαίωσε και πήρε τη νίκη με 3-1. Ο Χουλιάν Άλβαρες σκόραρε τα γκολ της ανατροπής και ο Ρόδρι έβαλε το «κερασάκι».

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, όπως ήταν αναμενόμενο είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Ο τερματοφύλακας Γκλάζερ νίκησε στο 16′ τον Ρόδρι, στο 18′ τον Άλβαρες και στο 29′ τον Ακέ ενώ στο 25′ ο Χάαλαντ με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι.

Κόντρα στη ροή του ματς, στο 45′ ο Χουάνγκ έδωσε την μπάλα στον Ίβανιτς, ο οποίος έπαιξε κάθετα για τον Μπουκαρί, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε τον Έντερσον για το 0-1. Σε πρώτο χρόνο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και στη συνέχεια μέτρησε μετά από εξέταση του VAR. Από τη σεζόν 2003/04 που κρατούν αρχείο τα στατιστικά της Opta τα 22 σουτ της Σίτι είναι τα περισσότερα που έχει κάνει ομάδα σε πρώτο ημίχρονο ματς Champions League.

Περίπου 70 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του δεύτερου μέρους ο Άλβαρες και Έρλινγκ Χάαλαντ «έκρυψαν» την μπάλα με 1-2 και ο Αργεντινός με «γλυκό» τσίμπημα ισοφάρισε σε 1-1. Στο 60′ ο Γκλάζερ από «ωραίος» έγινε… μοιραίος. Ο Άλβαρες, ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ από πλάγια θέση, ο Ισραηλινός τερματοφύλακας έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης και άστοχη έξοδο, η μπάλα πέρασε από πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Τα όνειρα των Σέρβων τελείωσαν οριστικά στο 73′. Ο Ρόδρι με εξαιρετικό πλασέ εκτέλεσε τον Ισραηλινό τερματοφύλακα και έκανε το 3-1, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας (82’ Μπομπ), Ακέ, Γκόμεθ (58’ Ακάνζι), Ρόδρι (82’ Φίλιπς), Νούνες, Άλβαρες, Φόντεν (82’ Λιούις), Μπερνάρντο Σίλβα (44’ Ντοκού), Χάαλαντ

Ερυθρός Αστέρας: Γκλάζερ, Ρόντιτς, Ντράγκοβιτς, Ντζίγκα, Μιχαΐλοβιτς, Ίβανιτς (69’ Κράσο), Στάμενιτς, Ινμπόμ Χουάνγκ (83’ Ντεγκενέκ), Μπουκαρί (83’ Κανγκά), Μίτροβιτς (77’ Λούτσιτς), Εντιαγέ (69’ Ολαγινκά)

7ος Όμιλος

Γιούνγκ Μπόις – Λειψία 1-3
Μάντσεστερ Σίτι – Ερυθρός Αστέρας 3-1

Βαθμολογία

  1. Μάντσεστερ Σίτι 3
  2. Λειψία 3
  3. Γιούνγκ Μπόις 0
  4. Ερυθρός Αστέρας 0

Επόμενη αγωνιστική (4/10, 22:00)

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι
Ερυθρός Αστέρας- Γιούνγκ Μπόις