19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα 2-2: Βρήκε «στοπ» στις Βαλεαρίδες Νήσους

Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα 2-2: Βρήκε «στοπ» στις Βαλεαρίδες Νήσους

By on 27 Σεπτεμβρίου, 2023 0 2165 Views

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κόντρα στη Μαγιόρκα, εν τέλει ισοφάρισε σε 2-2, αλλά απέτυχε να νικήσει στις Βαλεαρίδες Νήσους – Απολαυστική, για πρώτη φορά φέτος, η Σεβίλλη (5-1 την Αλμερία).

Αυτή την φορά δεν έγινε της… αγίας ανατροπής. Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ πληρώνοντας τα αμυντικά της λάθη, κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή και έμεινε στο 2-2 στη Μαγιόρκα κόντρα στην ομώνυμη, πολύ μαχητική ομάδα των Βαλεαρίδων Νήσων.

Πάντα με τρία στόπερ ο Χαβιέρ Αγκίρε, ο οποίος έκανε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την ήττα από την Τζιρόνα (5-3), με νέα πρόσωπα τον Κοπέτε στο κέντρο της άμυνας, τον Τζιοβάνι Γκονσάλες ως δεξί μπακ – χαφ (ο Πάμπλο Μαφέο μετακινήθηκε στα αριστερά), τον Αντόνιο Σάντσεθ στα χαφ και τον Αμπντόν Πρατς ως παρτενέρ του Βεντάντ Μουρίκι στην επίθεση.

Ο Τσάβι, χωρίς τους τραυματίες Φρένκι Ντε Γιονγκ και Πέδρι στη διάθεσή του, είχε προαναγγείλει ροτέισον και το έπραξε, αφού άφησε εκτός ενδεκάδας Ζιλ Κουντέ, Αντρέας Κρίστενσεν και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ξεκινώντας στην θέση τους Ρόναλντ Αραούχο, Ίνιγκο Μαρτίνεθ και Φεράν Τόρες αντίστοιχα.

Δώρο Τερ Στέγκεν, 1-0 ο Μουρίκι!

Όπως και κόντρα στην Θέλτα,έτσι και με την Μαγιόρκα οι Μπλαουγκράνα βρέθηκαν πίσω στο σκορ και, μάλιστα, προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο (8’). Τραγικό λάθος με τα πόδια του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν (σπάνιο…), κίνηση του Αντόνιο Σάντσεθ από τα δεξιά, με διπλή προσπάθεια βρίσκει τον Μουρίκι και ο Κοσοβάρος νικάει από το ύψος του πέναλτι τον Γερμανό τερματοφύλακα για το 1-0.

Αυτό ήταν το πιο γρήγορο γκολ της Μαγιόρκα εις βάρος της Μπαρτσελόνα σε αγώνα πρωταθλήματος εδώ και 54 χρόνια, με τους Νησιώτες να μετρούν μέχρι σήμερα (27/09) είκοσι διαδοχικά ματς αήττητοι εντός έδρας (15 νίκες – πέντε ισοπαλίες), έχοντας ανοίξει το σκορ (21 πλέον).

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, αλλά δεν τα κατάφεραν, αφού η κυκλοφορία ήταν πολύ αργή και ο μοναδικός που προσπαθούσε ήταν ο Ραφίνια, από σέντρες του οποίου Ζοάο Φέλιξ και Φεράν Τόρες δεν κατάφεραν τελευταία στιγμή να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Πρέντραγκ Ραΐκοβιτς.

Γκολάρα του Ραφίνια και 1-1

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Σέρβος τερματοφύλακας έκανε την πρώτη του απόκρουση μόλις στο 39’ (!), όταν μετά από ωραία προσπάθεια και κάθετη πάσα του Γκάβι, ο Φεράν Τόρες απέτυχε να τον νικήσει σε τετ – α – τετ.

Όλα «έδειχναν» 1-0 στην ανάπαυλα, αλλά ο Ραφίνια είχε διαφορετική άποψη. Στο 41’ ο Βραζιλιάνος, ο οποίος έχει χάσει αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον 16χρονο Λαμίν Γιαμάλ, το πήρε προσωπικά και, μετά από προσπάθεια του Ζοάο Κανσέλο, πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και, με συρτό σουτ, έδωσε βαθιά (και προσωρινή όπως αποδείχθηκε) ανάσα στους (μετριότατους) φιλοξενούμενους.

Ο Ραφίνια, μάλιστα, έχασε (μεγάλη) ευκαιρία για να ανατρέψει το σκορ πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, όταν σούταρε άουτ από εξαιρετική θέση, ύστερα από συνδυασμό Γκάβι – Φεράν Τόρες και πάσα του τελευταίου στον κενό χώρο.

Από το 1-2… στο 2-1!

Το γκολ της ισοφάρισης είχε αλλάξει ξεκάθαρα το μομέντουμ, με την Μπάρτσα να χάνει και δεύτερη ευκαιρία για το 1-2, αυτή την φορά με τον Ζοάο Φέλιξ να υποχρεώνει σε πολύ δύσκολη απόκρουση τον Ραΐκοβιτς με συρτό σουτ, μετά από πολύ ωραία πάσα του Ιλκάι Γκιντογκάν στον Ραφίνια και σέντρα του τελευταίου.

Και όμως, το πρώτο μέρος δεν είχε τελειώσει, αφού σημειώθηκε τρίτο γκολ, αλλά από τους… γηπεδούχους! Στο τρίτο λεπτό από τα έξι των καθυστερήσεων, ο Ραΐκοβιτς γέμισε προς την περιοχή, ο Μουρίκι με κεφαλιά σέρβιρε την μπάλα στον Αμπντόν Πρατς και αυτός εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Τερ Στέγκεν, πρόλαβε τον Αραούχο και με ένα άγγιγμα της μπάλας έκανε το 2-1.

Η Μαγιόρκα, μάλιστα, πρόλαβε να χάσει μια ακόμα ευκαιρία με κεφαλιά του Μουρίκι που μπλόκαρε ο Τερ Στέγκεν, με τον Ίνιγκο Μαρτίνεθ να δείχνει εκτός τόπου και χρόνου στο ντεμπούτο του ως βασικός.

Λαμάλ – Φερμίν και 2-2

Ο Τσάβι έκανε τρεις αλλαγές μαζεμένες στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου μέρους με την είσοδο των Λεβαντόφσκι, Γιαμάλ και Φερμίν Λόπεθ, με τον Ζοάο Φέλιξ, προτού γίνει αλλαγή, να αγγίζει το 2-2 σε «κεραυνό» έξω από την περιοχή, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι (55’).

Δέκα λεπτά αργότερα, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε πτώση του Γιαμάλ ύστερα από τάκλιν του Κοπέτε, αλλά μέσω του VAR πήρε (ορθά) πίσω την απόφασή του, με τους φιλάθλους της Μαγιόρκα να πανηγυρίζουν σαν… γκολ την διόρθωση.

Ο 16χρονος… ρέφαρε στο 75’, όταν μετά από κάθετη πάσα του Ραφίνια, γύρισε την μπάλα στον Λεβαντόφσκι, ο Πολωνός την άφησε να περάσει και ο επερχόμενος Φερμίν Λόπεθ ισοφάρισε σε 2-2, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ ως επαγγελματίας.

Παρ’ ότι η ισοφάριση θα έπρεπε να φέρει ηρεμία στους φιλοξενούμενους σε αναζήτηση της ανατροπής, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πλησίασαν στο 3-2, πρώτα με τον Ματίγια Νάστασιτς και στη συνέχεια με τον Κάιλ Λάριν, με τον Μουρίκι να κάνει φοβερή δουλειά στη δημιουργία της ομάδας του.

Η Μπάρτσα, αντίθετα, απείλησε ελάχιστα για το τρίτο γκολ για τη νίκη, με μια κεφαλιά του Λεβαντόφσκι και τίποτε παραπάνω. Εάν η  Ρεάλ Μαδρίτης νικήσει απόψε την Λας Πάλμας στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και η απίθανη Τζιρόνα στην έδρα της Βιγιαρεάλ (αμφότερα τα παιχνίδια στις 20:00), οι Μπλαουγκράνα θα πέσουν από την πρώτη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Μαγιόρκα (Χαβιέρ Αγκίρε): Ραΐκοβιτς – Βάλιεντ, Νάστασιτς, Κοπέτε – Τζιοβάνι Γκονσάλες (85’ λ. τρ. Φαν ντερ Χέιντεν), Αντόνιο Σάντσεθ (62’ Νταρντέρ), Σάμου Κόστα, Ντάνι Ροντρίγκεθ (85’ Μορλάνες), Μαφέο (35’ λ. τρ. Τζάουμε Κόστα) – Αμπντόν Πρατς (62’ Λάριν), Μουρίκι.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Ζοάο Κανσέλο, Αραούχο, Ίνιγκο Μαρτίνεθ (78’ Κουντέ), Μπάλντε – Γκάβι, Οριόλ Ρομέου (64’ Φερμίν Λόπεθ), Γκιντογκάν, Ραφίνια – Φεράν Τόρες (56’ Λεβαντόφσκι), Ζοάο Φέλιξ (64’ Γιαμάλ).