20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Η Άστον Βίλα διέλυσε την Μπράιτον 6-1

Η Άστον Βίλα διέλυσε την Μπράιτον 6-1

By on 30 Σεπτεμβρίου, 2023 0 522 Views

 Την ηττα με 6-1 γνώρισε η Μπράιτον στην έδρα της Άστον Βίλα κι έτσι ολοκληρώθηκε μια άσχημη εβδομάδα για την ομάδα του Ντε Τζέρμπι καθώς την Τετάρτη υπήρξε και ο αποκλεισμός από την Τσέλσι στο Λιγκ Καπ. Πρώτη ήττα για τους «γλάρους στο πρωτάθλημα μετά από τις 26 Αυγούστου κι ενώ μετρούσαν τρεις σερί νίκες, χατ-τρικ του Γουότκινς.

Κλασικά με 4-2-3-1 η Μπράιτον και με τον Στιλ στα δοκάρια. Δεξιά ο Φέλτμαν και αριστερά ο Εστουπινιάν, με τους Ντανκ και Γουέμπστερ στα στόπερ. Ο Γκίλμουρ και ο νεαρός Χίνσελγουντ τα δύο χαφ και μπροστά τους οι Γουέλμπεκ, Μιτόμα και Μαρτς. Στην κορυφή ο Φέργκιουσον.

Στο 6ο λεπτό ο Γκίλμουρ σήκωσε ιδανικά για τον Εστουπινιάν ο οποίος από αριστερά κινήθηκε στην πλάτης της άμυνας της Βίλα αλλά πλάσαρε πάνω στον Μαρτίνες. Ωστόσο στο 14’ ο Κας σέντραρε από τα δεξιά και ο Γουότκινς εξ επαφής πλάσαρε για το 1-0. Και πριν προλάβει να αντιδράσει η Μπράιτον στο 21’ ο Γουότκινς έκανε όμορφη ενέργεια στην περιοχή και με δεξί συρτό σουτ έγραψε το 2-0!

Στο 24’ ο Ντιαμπί έκανε το διαγώνιο σουτ από αριστερά αλλά ο Στιλ έσωσε αυτή τη φορά και στο 26’ ήρθε και το 3-0 για τους «χωριάτες». Αρχικά ο Στιλ είπε όχι σε σουτ του Ντιαμπί ο οποίος έκανε νέο πλασέ και ο Εστουπινιάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του προσπαθώντας να απομακρύνει.

Σχεδόν με τη σέντρα ο Μαρτς έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά εξ επαφής ενώ στο 37’ το σουτ του Λουίζ πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Στιλ. Στο 45+2’ ο Ντανκ έβαλε το μπλοκ στο σουτ του Ντιαμπί και στην επαναφορά πρόλαβε και τον Τζανιόλο.

Στην ανάπαυλα ο Ντε Τζέρμπι πραγματοποίησε τρεις αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τους Λάμπτεϊ, Ζοάο Πέδρο και Φάτι αντί των Εστουπινιάν, Φέργκιουσον και Γουέλμπεκ.

Οι αλλαγές απέδωσαν καρπούς άμεσα καθώς στο 50ο λεπτό ο Πέδρο κυνήγησε τη φάση κι έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Φάτι με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 3-1.

Μάλιστα στο 61’ ο Φάτι έπιασε νέο σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε στον Καμαρά αλλά στο 65’ ο Γουότκινς κατέβασε την μπάλα στα δεξιά της περιοχής, έφερε την μπάλα στο αριστερό και με σουτ που κόντραρε κιόλας διαμόρφωσε το 4-1.

Στο 83ο λεπτό ο Μαρτίνες έσωσε μετά από σουτ του Αντινγκρά και στο 85’ ο Ράμσεϊ με άψογο πλασέ από τα όρια της περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1. Μάλιστα στο 90+8′ ο Στιλ νίκησε σε τετ α τετ τον Γουότκινς αλλά στην επαναφορά ο Λουίζ πλάσαρε για το 6-1/

AΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Ντιν, Πάου Τόρες, Κονσά, Κας, Καμαρά (90’ Τίλεμανς), Λουίζ, ΜακΓκίν, Ντιαμπί (78’ Ντουράν), Τζανιόλο (57’ Ράμσεϊ), Γουότκινς

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Στιλ, Φέλτμαν, Γουέμπστερ, Ντανκ, Εστουπινιάν (46’ Λάμπτεϊ), Γκίλμουρ, Χίνσελγουντ (87’ Μπαλέμπα), Μαρτς (62’ Αντινγκρά), Γουέλμπεκ (46’ Ζοάο Πέδρο), Μιτόμα, Φέργκιουσον (46’  Φάτι)

Περισσότερα σε λίγο…