20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Βασιλικό μάθημα κορυφής από τη Ρεάλ Μαδρίτης…Εύκολη τριάρα

Βασιλικό μάθημα κορυφής από τη Ρεάλ Μαδρίτης…Εύκολη τριάρα

By on 30 Σεπτεμβρίου, 2023 0 474 Views

Με δύο μαζεμένα γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο από Χοσέλου και Ορελιέν Τσουαμενί και τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ να επιστρέφει στο σκοράρισμα, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε θριαμβευτικά από το «Μοντιλίβι» της Τζιρόνα με νίκη (3-0) και επέστρεψε στην κορυφή της La Liga, στο +1 από την Μπαρτσελόνα.

Έφτανε η Τζιρόνα φουλ φορμαρισμένη, με έξι διαδοχικές νίκες και παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο στην La Liga. Η Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, έδωσε ένα σκληρό, αλλά πολύτιμο «μάθημα» πρωταθλητισμού και ρεαλισμού στους ενθουσιώδεις και φιλόδοξους Καταλανούς.

Με δύο μαζεμένα γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο και τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ να επιστρέφει στο σκοράρισμα μετά από δύο αγώνες, η Βασίλισσα πέρασε θριαμβευτικά από το «Μοντιλίβι» της Τζιρόνα με νίκη (3-0), υποχρέωσε την ομάδα του Μίτσελ στην πρώτη της ήττα και ανέβηκε ξανά στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος, στο +1 από την Μπαρτσελόνα και στο +2 από την σημερινή (30/09) αντίπαλό της.

Την καλύτερη δυνατή του ενδεκάδα παρέταξε ο Μίτσελ, με μοναδικό καθαρόαιμο προωθημένο τον Ουκρανό Άρτεμ Ντόβμπικ, αλλά με όλη την ομάδα να δουλεύει για την σταθερότητα στην άμυνα και την δημιουργία στην επίθεση.

Ο Νταβίντ Αλάμπα προστέθηκε στις απουσίες των Τιμπό Κουρτουά και Έντερ Μιλιτάο, με τον Κάρλο Αντσελότι να ξεκινάει τον Εντουάρντο Καμαβινγκά σε ρόλο αριστερού μπακ, με τον Νάτσο παρτενέρ του Αντόνιο Ρούντιγκερ στο κέντρο της άμυνας και τον Βινίσιους Ζούνιορ να ξεκινάει για πρώτη φορά ως βασικός μετά τον τραυματισμό του, δίπλα στον Χοσέλου στην επίθεση.

Από το 1-0 στο… 0-2!
Οι γηπεδούχοι, με την ώθηση του κόσμου αλλά και της φόρμας τους, μπήκαν πολύ «φουριόζοι» και, με ασφυκτική πίεση ψηλά και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, άγγιξαν το γκολ σε δύο περιπτώσεις.

Σέντρα του Γιάν Κόουτο στο τρίτο λεπτό, ο Γιάνγκελ Ερέρα εντελώς αμαρκάριστος και από το ύψος του πέναλτι, στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά. Δευτερόλεπτα αργότερα, σέντρα του Μιγκέλ και πάλι από τα αριστερά, νέα αδράνεια του Καμαβινγκά και ο Βίκτορ Τσιγκάνκοφ, με νέα κεφαλιά, στέλνει την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Κέπα.

Όλα έδειχναν ένα (πολύ) ζόρικο απόγευμα για την Ρεάλ, η οποία αργά αλλά σταθερά μπήκε στο παιχνίδι και, αφού κέρδισε δύο κόρνερ σε ισάριθμα ανεβάσματα, κατάφερε να χτυπήσει δύο φορές μέσα σε τέσσερα λεπτά, όπως η… κόμπρα.

Στο 17’, ο Μπέλινγκχαμ κάνει κίνηση από τα αριστερά και σεντράρει εξαιρετικά με το εξωτερικό, με τον Χοσέλου με κοντινή προβολή να σημειώνει το πρώτο του γκολ με την Ρεάλ μακριά από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Προτού προλάβουν καλά καλά να συνέλθουν οι Καταλανοί, η Ρεάλ έβαλε και δεύτερο γκολ (21’), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τον αγώνα. Εκτέλεση κόρνερ του Τόνι Κρόος και ο Ορελιέν Τσουαμενί, εντελώς αμαρκάριστος, νικάει με κεφαλιά τον Πάουλο Γκατσανίγκα, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με την Βασίλισσα, στο 59ο του παιχνίδι με την λευκή φανέλα (εν προκειμένω, βεβαίως, μαύρη).

Ο Μπέλινγκχαμ έβαλε το κερασάκι
Το 0-2 αποδείχθηκε… δυσβάσταχτο για την Τζιρόνα, η οποία λίγο έλειψε έξι λεπτά αργότερα να δεχθεί και τρίτο γκολ, με τον Γκατσανίγκα να νικάει σε τετ – α – τετ τον πολύ κεφάτο Μπέλινγκχαμ.

Ο 19χρονος Σάβιο, παίκτης – αποκάλυψη της σεζόν, ταλαιπώρησε κάπως τον Ρούντιγκερ, όχι όμως και τον Ντάνι Καρβαχάλ, ο οποίος με την καλή του εμφάνιση υποχρέωσε τον Μίτσελ στην διάρκεια του αγώνα να αλλάξει πλευρά τον νεαρό Βραζιλιάνο.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Κρόος υποχρέωσε τον Γκατσανίγκα σε δύσκολη απόκρουση με μακρινό σουτ – σπεσιαλιτέ, ενώ στο ξεκίνημα του δεύτερου, ο Κέπα απέτρεψε το γκολ της μείωσης του σκορ, σε προσπάθεια των Νταβίντ Λόπεθ και Έρικ Γκαρθία.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ανεπτιτυχώς να μπουν και πάλι στο ματς, ο Μπέλινγκχαμ έχασε και δεύτερη ευκαιρία απέναντι στον Γκατσανίγκα, αλλά η τρίτη ήταν και η τυχερή για τον Άγγλο μέσο και αντίστοιχα η… φαρμακερή για τον τερματοφύλακα της Τζιρόνα (71’).

Αντεπίθεση με οδηγό τον Τσουαμενί, η μπάλα φτάνει στον Χοσέλου, ο οποίος πιάνει σουτ με το που μπαίνει στην περιοχή. Ο Γκατσανίγκα αποκρούει, ο Χοσέλου παίρνει το ριμπάουντ και σερβίρει την μπάλα στον Μπέλινγκχαμ, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι σημείωσε το έβδομο γκολ του σε οκτώ παιχνίδια με την Ρεάλ.

Τα τελευταία λεπτά… περίσσευαν και ειδικά το φινάλε των καθυστερήσεων, όπου ο Νάτσο αποβλήθηκε με VAR για σκληρό και ατσούμπαλο φάουλ στον Πόρτου (94’) και να υπάρχει ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Ευτυχώς, χωρίς συνέχεια…

Τζιρόνα (Μίτσελ): Γκατσανίγκα – Κόουτο, Έρικ Γκαρθία, Μπλιντ, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ – Τσιγκάνκοφ (46’ Βάλερι), Ερέρα (87’ Σολίς), Νταβίντ Λόπεθ (60’ Πόρτου), Αλέις Γκαρθία, Σάβιο (79’ Πάμπλο Τόρε) – Ντόβμπικ (60’ Στουάνι).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κέπα – Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Καμαβινγκά – Βαλβέρδε (87’ Μπραΐμ Ντίαθ), Τσουαμενί, Κρόος – Μπέλινγκχαμ (74’ Ντάνι Θεμπάγιος) – Βινίσιους Ζούνιορ (68’ Ροντρίγκο), Χοσέλου (87’ Λούκας Βάθκεθ).

Ο Φαλκάο έσωσε τον βαθμό στα χασομέρια για τη Βαγιεκάνο
Τρίτη σερί ισοπαλία για τη Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία έσωσε τον βαθμό με πέναλτι – λύτρωση του Φαλκάο στο 90+12΄για το 2-2 απέναντι στη Μαγιόρκα. Παρά το γρήγορο προβάδισμα των Μαδριλένων με το γκολ του Αλβάρο Γκαρθία στο 4΄, οι Νησιώτες κατάφεραν να φέρουν τούμπα το ματς χάρη στους Μουρίκι (44΄) και Σάντσες (59΄). Παρόλα αυτά η Βαγιεκάνο δεν πέταξε λευκή σημαία και ισοφάρισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φαλκάο στις καθυστερήσεις, πιάνοντας προσωρινά τη Σοσιεδάδ στην έκτη θέση