3 Οκτωβρίου, 2024
  • 3 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Bundesliga: Ακάθεκτη στην κορυφή η Λεβερκούζεν, ανατροπές για Φράιμπουργκ και Άιντραχτ

Bundesliga: Ακάθεκτη στην κορυφή η Λεβερκούζεν, ανατροπές για Φράιμπουργκ και Άιντραχτ

By on 21 Οκτωβρίου, 2023 0 667 Views

Ούτε τώρα «φρένο» για τη Λεβερκούζεν, η οποία πέρασε αλώβητη από την έδρα της Βόλφσμπουργκ και παρέμεινε στην κορυφή (1-2). Νίκες με ανατροπή για Φράιμπουργκ και Άιντραχτ.

Κι όμως, το «τρένο» της Λεβερκούζεν πορεύεται γοργά προς τον πιο ανέλπιστο τίτλο! Αν και είναι ακόμα νωρίς για… στέψεις, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο δείχνει πολύ σκληρή για να πεθάνει στο ξεκίνημα της Bundesliga και με νέα νίκη απέναντι στη Βόλφσμπουργκ (2-1) εξασφάλισε πως για ακόμα μια αγωνιστική θα παραμείνει στην κορυφή. Τον δρόμο προς τη νίκη άνοιξε ο Φρίμπονγκ στο 13΄, προτού ο Λακρουά ισοφαρίσει για τους Λύκους (41΄). Στο 62΄ωστόσο ο Ολλανδός μοίρασε ασίστ για τον Γκριμάλδο, ο οποίος σφράγισε το διπλό κορυφής για τις Ασπιρίνες.

Ανατροπή από ημίχρονο για την Άιντραχτ

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα… αποδυτήρια; Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν το έβαλε κάτω και με τρία γκολ πριν από το ημίχρονο πέρασε αλώβητη από την έδρα της Χόφενχαϊμ με 3-1 για να ανέβει στην 7η θέση. Παρά το προβάδισμα των γηπεδούχων με τον Μπάιερ στο 3΄η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Conference League και με γκολ των Μαρμούς (11΄), Κνάουφ (23΄) και Σκίρι (45΄) έφτασε στην πολυπόθητη ανατροπή, ενώ διαχειρίστηκε το προβάδισμα για το υπόλοιπο του αγώνα.

Τριάρα η Λειψία

Σημαντική εκτός έδρας νίκη για τη Λειψία, επικράτησε 3-1 της Ντάρμσταντ και βρέθηκε στο -5 από την κορυφή. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Οπέντα άνοιξε το σκορ, με τον Φόρσμπεργκ στο 24′ να σημειώνει το 2-0. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Κέμπε στο 32′, ωστόσο ο Οπέντα στο 72′ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το 3-1.

Πήρε το τρίποντο με ανατροπή η Φράιμπουργκ

Η Φράιμπουργκ, επικράτησε εντός έδρας της Μπόχουμ με 2-1 πλησιάζοντας ξανά την εξάδα. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League έμεινε πίσω στο σκορ στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης, από το τέρμα του Γκονσάλο Πασιένσια. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 26′, έφερε το ματς στα ίσα με τον Ρίτσου Ντόαν να ισοφαρίζει σε 1-1. Πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή, με τον Βιντσέντσο Γκρίφο να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο 45+2′. Επόμενη αναμέτρηση για την αντίπαλο του Ολυμπιακού, την ερχόμενη Πέμπτη (26/10, 19:45) εκτός έδρας απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα.

Πέρασε με τριάρα από το Βερολίνο η Στουτγκάρδη

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, η Στουτγκάρδη επικράτησε εκτός έδρας με το εμφατικό 3-0 της Ουνιόν Βερολίνου. Η ομάδα του Σεμπάστιαν Χένες άνοιξε το σκορ με τον «συνήθη ύποπτο», Σερού Γκιρασί στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης. Στην επανάληψη, τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Σιλάς Κατομπά Εμβουμπά, ο οποίος έκανε το 2-0 στο 81′. Το τελικό σκορ του αγώνα διαμόρφωσε στο 88′, ο Ντενίζ Ουντάβ.