7 Οκτωβρίου, 2024
  • 7 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Υποκλίθηκε στην Κυρία και έχασε το αήττητο της η Ομόνοια .Μεγάλη νίκη η Ανόρθωση με Καστέλ -Κορέια και ματ Γκαγιέγο …

Υποκλίθηκε στην Κυρία και έχασε το αήττητο της η Ομόνοια .Μεγάλη νίκη η Ανόρθωση με Καστέλ -Κορέια και ματ Γκαγιέγο …

By on 10 Νοεμβρίου, 2023 0 1101 Views

H Ανόρθωση μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα επέστρεψε στις νίκες και το έκανε με εκκωφαντικό τρόπο. Η «Κυρία» επικράτησε της Ομόνοιας με 2-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την 11η αγωνιστική, της έσπασε το αήττητο και προσπέρασε τους πρασίνους στη βαθμολογία.
Στο α’ μέρος οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία στο 10ο λεπτό, ωστόσο Αρμπολέδα και Φερέρ έδιωξαν σωτήρια τις προσπάθειες των Σεμέδο και Κακουλλή αντίστοιχα.
Η επανάληψη άρχισε με…γκολ από τα αποδυτήρια, αφού ο Τσίκο ντρίμπλαρε τον εξερχόμενο Ουζόχο και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, ωστόσο έπειτα από έλεγχο του VAR, το τέρμα του ορθά ακυρώθηκε, διότι στην αρχή της φάσης είχε βρει την μπάλα με το χέρι.
Παρόλα αυτά, η «Κυρία», που ήταν πολύ ανεβασμένη στο β’ 45λεπτο, βρήκε ξανά στόχο κι αυτή τη φορά μέτρησε. Συγκεκριμένα, ο Καστέλ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι απέναντι σε τρεις αντιπαλους, έπειτα από πάσα του Γουαρίς, έγραψε το 1-0 για την ομάδα της Αμμοχώστου, στο 65’. Το τελικό 2-0 πέτυχε ο Κορέια στο 90’ με τρομερή εκτέλεση φάουλ.
Κάπως έτσι, η Ανόρθωση έφτασε τους 21 βαθμούς, ανέβηκε στην 3η θέση, αφήνοντας πίσω της την Ομόνοια που παρέμεινε στους 20 βαθμούς.

Οι αλλαγές του Γκαγιέγο στο β ημίχρονο και ο τρόπος κατοχής και ανάπτυξης σε αυτό το διάστημα ήταν κινησεις ματ στην σκακιέρα των προπονητών αφού στο β ημίχρονο η Ανορθωση κυριαρχησε.

Ο Σωφρονης έριξε πολλές επιθετικές δυνάμεις στο Α ημίχρονο αλλά παρά τα λάθη στην άμυνα της Ανόρθωσης σε 2-3 περιπτώσεις δεν σκοραρε και στο β ημίχρονο δεν βρήκε τρόπο αντίδρασης στον τρόπο ανάπτυξης των γηπεδούχων που είχαν κορυφαίο τον Ουαγκε που στην δεξιά πλευρά κυριάρχησε εξουδετερώνοντας τον Σεμεδο αλλά είχε και επιθετικές επελάσεις.Πολυ καλοί Τεχερα και Τιουνέ στο Α ημίχρονο και στο β ημίχρονο ήταν όλοι διακριθέντες με τις αλλαγές να αλλάζουν την εικόνα του αγώνα.

Ανόρθωση (Γκαγιέγο): Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Κάργας, Φερέρ, Γκαρσία, Τεχέρα (79′ 79′ Μαρμούκ), Τιουνέ (62′ Χρυσοστόμου), Φερέιρα, Τσίκο (88′ Κορέια), Γκασάμα (62′ Καστέλ), Γουαρίς
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Παρούτης, Χαραλάμπους, Αντωνίου, Κίκο, Κορρέα, Τζούλιου

Ομόνοια (Αυγουστή): Φαμπιάνο (46′ Ουζόχο), Μάθιους, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Σιπριάνο (79′ Λέζιακς), Μπασιρού (87′ Ζαχαρίου), Χάμπος (70′ Φράνσον), Λοΐζου (70′ Αλιούμ), Σεμέδο, Κακουλλής, Ανσαριφάρντ
Στον πάγκο: Κυριακίδης, Ψάλτης, Κασάμα, Λανγκ, Μίλετιτς, Προκοπίου

Στο όριο καρτών: Κάργας, Παρούτης, Τσίκο (2) / Χάμπος, Ανσαριφάνρτ, Κακουλλής (2)

ΣΚΟΡΕΡ: Καστέλ (65′), Κορέια (90′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάθιους / Αρμπολέδα
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 8.080

Διαιτητής: Strukan Duje
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος