19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ:Το ανώνυμο δημοσίευμα,ναι,αφορά το ΑΠΟΕΛ σαν την πιο επιτυχημένη ομάδα της Κύπρου που ψάχνει επενδυτή

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ:Το ανώνυμο δημοσίευμα,ναι,αφορά το ΑΠΟΕΛ σαν την πιο επιτυχημένη ομάδα της Κύπρου που ψάχνει επενδυτή

By on 5 Δεκεμβρίου, 2023 0 735 Views

   

Δημοσιογραφική διάσκεψη από το ΑΠΟΕΛ με θέμα το οικονομικό.

Η διάσκεψη γίνεται στην αίθουσα διασκέψεων του προπονητικού κέντρου “Ta Meri Finance Αρχάγγελος”.

Ο λόγος στον πρόεδρο Πρόδρομο Πετρίδη, ο οποίος ανέφερε ότι η διάσκεψη είναι αποκλειστικά για το οικονομικό κομμάτι και έκανε μια ιστορική αναδρομή από την μέρα που ανέλαβε ο ίδιος. “Το μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο το αφήνει η μη παρουσία μας σε ευρωπαϊκό όμιλο. Πρέπει φέτος να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να επιστρέψουμε στην κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος”.

«Σήμερα συμπληρώσαμε ακριβώς 10 χρόνια από τότε που αναλάβαμε το ΑΠΟΕΛ. Ήταν 5 Δεκεμβρίου 2013. Πρόθεση της διοίκησής μου ήταν να σταθεί συνεπής στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Τα τελευταία 10 χρόνια ήταν μια 10ετία που κατέστησε το ΑΠΟΕΛ την πιο επιτυχημένη ομάδα της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της 10ετους μας θητείας δημιουργήσαμε ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο το οποίο είναι ξοφλημένο και γήπεδα ακαδημιών. Εξασφαλίστηκε γη για την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου. Δεν κερδίσαμε τίτλο τα τελευταία τρία χρόνια. Παρά την προσπάθεια δεν προκριθήκαμε ευρωπαϊκό όμιλο. Δεν νομίζω να καταφέρει άλλη ομάδα ότι πέτυχε το ΑΠΟΕΛ, σε επιτυχίες και διάρκεια. Είχαμε όμως και το ανάλογο οικονομικό κόστος. Πάρθηκαν αποφάσεις με οικονομικό αντίκτυπο. Η μη παρουσία μας σε ευρωπαϊκό όμιλο και το ότι δεν κατακτήσαμε πρωτάθλημα δυσκόλεψε την ρευστότητα της ομάδας μας. Πρέπει να επιστρέψουμε φέτος στην κορυφή. Απευθυνόμαστε στον κόσμο με ξεκάθαρο μήνυμα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Για να μπορέσει να λειτουργεί χρειάζεται η άμεση βοήθεια όλων των ΑΠΟΕΛΙΣΤΩΝ. Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Έγινε προσπάθεια να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής. Θα κάνω μια παρένθεση γιατί βλέπω δημοσιεύματα για πώληση. Μα δεν το κρύψαμε ποτέ.Δεν κρυφτήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας για αυτό θα το πω γιατί βλέπω από χθες κάποια ανώνυμα δημοσιεύματα για μεγάλη κυπριακή ομάδα ότι πωλείται, αυτή η ομάδα ναι είναι το ΑΠΟΕΛ.Αναθέσαμε σε επαγγελματίες να μας βρουν επενδυτή. Δεν κρύβομα,αφού το ανφέρει στην ανακοίνωση ότι αφορά στην πιο επιτυχημένη Κυπριακή ομάδα που είναι το ΑΠΟΕΛ . Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε πρωτοσέλιδο. Κάναμε και ταξίδια. Υπήρξαν περιπτώσεις που κινδύνευσε ακόμη και η ίδια μας η ζωή. Δεν υπάρχει στον ορίζοντα οποιαδήποτε μορφής επενδυτή. Ποτέ δεν πλησιάσαμε ή αποτρέψαμε κανέναν. Έχουν εξαντληθεί τα οικονομικά αποθέματα. Όσα λεφτά κι αν βάλαμε από τη τσέπη μας δεν είναι αρκετά. Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάλεσμα στον καθένα ξεχωριστά. Οι αγώνες εντός γηπέδου είναι δουλειά των παικτών και του προπονητή. Από σήμερα όλοι αρχίζουμε ένα διαφορετικό αγώνα εκτός τεσσάρων γραμμών. Απέναντι στα αμέτρητα εκατομμύρια των ανταγωνιστικών μας είναι η οικονομική στήριξη του κόσμου. Θα ενημερώσουμε για δύο σχέδια κι από την επιτυχία τους θα κριθεί και η αγωνιστική επιτυχία».

ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΕΔΙΑ

ΠΡΩΤΟ ΣΧΕΔΙΟ: «Το πρώτο σχέδιο είναι το μεγαλύτερο sold out στην ιστορία και λέγεται ΜΟΝΟ ΑΠΟΕΛ. Είναι η εισφορά με αγορά εισιτηρίου ενός εικονικού αγώνα. Με 20 ευρώ να κλείσει θέση, να ξεπεραστεί ο αριθμός των 23 χιλιάδων θέσεων. Δεν υπάρχει περιορισμός θέσεων για αγορά. Πέραν από την άμεση οικονομική ενίσχυση, θα σταλθεί τους αντιπάλους το μήνυμα ότι ο κόσμος μπορεί να γεμίσει το μεγαλύτερο στάδιο της Κύπρου. Το σχέδιο αρχίζει από αύριο, μέχρι τις 31/12/2023».

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ: «Η δημιουργία μιας ομάδας 500 ατόμων που θα προσφέρουν 1000 ευρώ μηνιαίως για τους επόμενους τρεις μήνες. Όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της εταιρείας ή να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής που θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες που μπορούν να προσφέρουν στο πρώτο σχέδιο. Ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη το ΑΠΟΕΛ είναι ο κόσμος μας. Στόχος να παραμείνει οικονομικά υγιής και να επιστρέψει στην κορυφή».

** «Στις 28/12 θα διοργανώσουμε στο Παβίλιον μία χοροεσπερίδα και θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες τις επόμενες 48 ώρες».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΙΒΑΝΑΡΗΣ

«Είναι η ώρα να έρθουν κοντά όλοι οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ για να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα, γι’ αυτό και ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου. Δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες στον Κυριάκο ή στον Πρόδρομο. Η προσπάθεια είναι να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της ομάδας. Πρέπει να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ αυτή η προσπάθεια και μπορούμε. Τα έχουμε καταφέρει στα δύσκολα. Αυτά τα χρήματα θα πάνε στην εταιρεία για τη μισθοδοσία των παικτών»