28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Άρης επέστρεψε…Με Καζού και Κοκόριν σκόρερ και με 10 μετά το 64΄κέρδισε την Ομόνοια 2-0 και έπιασε στην 3η θέση (στο -7 από την κορυφή)

Ο Άρης επέστρεψε…Με Καζού και Κοκόριν σκόρερ και με 10 μετά το 64΄κέρδισε την Ομόνοια 2-0 και έπιασε στην 3η θέση (στο -7 από την κορυφή)

By on 7 Ιανουαρίου, 2024 0 450 Views

O Άρης επέστρεψε με καρδιά…πρωταθλητή! Η ομάδα της Λεμεσού ήξερε πως έπρεπε  να νικήσει το εντός έδρας ντέρμπι με την Ομόνοια και τα κατάφερε, επικρατώντας με 2-0 για την 18η αγωνιστική. Με 10 ολοκλήρωσαν το ματς οι παίκτες του-τιμωρημένου-Σπιλέφσκι λόγω αποβολής του Σανέ στο 64’ με δεύτερη κίτρινη , ενώ μείωσαν στο -7 από την κορυφή έχοντας 35 βαθμούς όσους και η Ομόνοια και η Πάφος που παίζει με την Δόξα την Δευτέρα.

Το σκορ άνοιξε (1-0) ο Καζού στο 36’ με φοβερό δεξί σουτ, το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παπαστυλιανού, ενώ το προβάδισμα των γηπεδούχων εδραιώθηκε στο 45+3’ όταν η άμυνα των φιλοξενουμένων δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα, σε μια αδράνειά της, και ο Κοκόριν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό, για το 2-0.Και τα δύο γκολ είχαν αφετηρία τον Μπαμπίκα που έγινε αλλαγή στο ημίχρονο λόγω ενοχλήσεων.

Στην επανάληψη, το μόνο που άλλαξε ήταν τα αριθμητικά δεδομένα, αφού στο 64’ ο Σανέ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα με απερίσκεπτο φάουλ  και οι περσινοί πρωταθλητές ολοκλήρωσαν με 10, αντέχοντας στην πίεση της ομάδας  του Σωφρόνη Αυγουστή που στερήθηκε τους  Σεμέδο -Ανσαριφάρντ λόγω Εθνικών ομάδων. Το κενό του Ουζόχο λόγω απουσίας  του Φαμπιάνο κάλυψε ο Παπαστυλιανού που στο ντεμπούτο του ήταν πολύ καλός και χωρίς ευθύνη στα γκολ

Με αυτή τη νίκη, ο Άρης «πιάνει» την Ομόνοια στους 35 βαθμούς, την προσπέρασε στη βαθμολογία και βρίσκεται στο -7 από την κορυφή.

Για τον Άρη ακολουθεί ντέρμπι με τον Απόλωλνα και Ο σπιλέφσκι θα κληθεί να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Ζόκε και του Στρούσκι που αποχώρησε μάλλον με θλάση και θα αναμένει τον Μπαμπίκα. Επίσης θα αποφασίσει αν ο Σανέ θα εκτίσει την ποινή του με τον Απόλλωνα ή την Ανόρθωση που ακολουθεί.Μπαγιαμπέλα και Γιαγκό είναιο στο Κόπα Άφρικα και δεν θα τους έχει ούτε στα προσεχεί παιχνίδια.

Το ματς:

Στο 10’ ο Παπαστυλιανού έκανε την πρώτη του επέμβαση με το «τριφύλλι» στο στήθος, σε σουτ του Γκομίς, ενώ ένα λεπτό αργότερα το επανέλαβε ξανά απέναντι στον Γκομίς. Στο 12’ ο Λοΐζου απείλησε τον Βανά που έπεσε και απομάκρυνε στη δεξιά του γωνία.

Από το 20’ και μετά ο γρήγορος ρυθμός έπεσε και στο 29’, όταν ο Άρης έδειξε να πατάει καλύτερα άνοιξε το σκορ. Ο Μπαμπίκα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά με τον Καζού να στοπάρει με το δεξί και να σκοράρει με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι. Η πρώτη αντίδραση της Ομόνοιας καταγράφηκε στο 41’, όταν ο Κακουλλής έκανε το γύρισμα στον Σίμιτς που δεν βρήκε στόχο από το ύψος της περιοχής.

Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Άρης βρήκε μεγάλη ευκαιρία στο 45+3’ όταν ο Παπαστυλιανού απέκρουσε το σουτ του Μπαμπίκα. Ένα λεπτό αργότερα ο Κοκόριν με διαγώνιο αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου μετά από ενέργεια του Μπαμπίκα.

Η Ομόνοια στο β’ ημίχρονο, ανέβασε απόδοση κυρίως μετά τις αλλαγές που έγιναν από τον Σωφρόνη Αυγουστή αλλά και την αποβολή του Σανέ στο 64’. Προηγήθηκε βέβαια ένα πολύ καλό σουτ του Χαραλάμπους που έδιωξε ο Βανά (61’).

Την ίδια τύχη είχε και η πολύ καλή προσπάθεια του Σίμιτς στο 70’, όπως και τους Αλιούμ (75’), που σταμάτησαν πάνω στον Βραζιλιάνο κίπερ. Αντίθετα, οι κεφαλιές του Κουλιμπαλί (70’) και του Μπέζους (8/2’) κατέληξαν πάνω από την εστία με το σκορ να παραμένει αναλλοίωτο.

ΑΡΗΣ(Γίνιγκεν): Βανά, Σανέ, Μουσούντα, Ουρόσεβιτς, Καζού, Στρούσκι (88′ Μπένγκτσον), Ζόκε,  Νίκολιτς (88′ Μπράουν), Μπαμπίκα (46′ Μοντνόρ), Γκομίς (69′ Μπρόρσον), Κοκόριν (78′ Στεπίνσκι)
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Σπόλιαριτς, Δημητρίου, Μάτισικ, Σαβό

Ομόνοια  (Αυγουστή): Παπαστυλιανού, Μίλετιτς (46′ Μάθιους), Λανγκ, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο (77′ Λέζιακς), Κούσουλος (77′ Ζαχαρίου), Χαραλάμπους, Σίμιτς, Λοΐζου (62′ Αμού), Αλιούμ, Κακουλλής (46′ Μπέζους) 
Στον πάγκο: Φαμπιάνο, Κελεπέσιης, Ψάλτης, Φράνσον, Μπασιρού, Παναγιώτου, Προκοπίου

Στο όριο καρτών: Στρούσκι, Μπαμπίκα, Σουμάνκσι (2) / Μάθιους, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Ανσαριφάρντ, Κακουλλής (2), Μπέζους (5)

ΣΚΟΡΕΡ: Καζού (29′)Κοκόριν (45΄)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Σανέ (2η κίτρινη)
64; ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.000

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Kristoffersen Mads Kristoffer
AVAR: Βασιλείου Αδάμος
Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος