5 Οκτωβρίου, 2024
  • 5 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Βενεζουέλα – Καναδάς 3-4 πεν. (1-1): Απίθανη πρόκριση των Καναδών στα ημιτελικά από την άσπρη βούλα, σε τρομερό παιχνίδι

Βενεζουέλα – Καναδάς 3-4 πεν. (1-1): Απίθανη πρόκριση των Καναδών στα ημιτελικά από την άσπρη βούλα, σε τρομερό παιχνίδι

By on 6 Ιουλίου, 2024 0 270 Views

Ο Καναδάς έγραψε ιστορία στην πρώτη συμμετοχή του στο Copa America, αφού επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια) της Βενεζουέλας και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή. Πήγε στράφι το μυθικό γκολ του Ροντόν για την Βενεζουέλα.

Το ποδόσφαιρο… συστήθηκε πλέον και στον Καναδά. Στην πρώτη τους συμμετοχής σε Copa America οι Καναδοί έγραψαν ιστορία, αφού χάρη στην νίκη τους με 4-3 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια) επί της Βενεζουέλας προκρίθηκαν στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι!

Ο Καναδάς κάθε άλλο παρά ψαρωμένος δεν έμοιαζε, ανοίγοντας το σκορ στο 13ο λεπτό με τον Σάφελμπεργκ, δείχνοντας να πατάει καλά στα πόδια του.

Η Βενεζουέλα όμως είχε την απάντηση. Και δεν ήταν μία απλή απάντηση, με τον ο Ροντόν να σημειώνει το γκολ της διοργάνωσης – και ένα από τα γκολ της χρονιάς – αφού στο 65ο λεπτό βγήκε στην αντεπίθεση και είδε εκτός θέσης τον Κρεπό, τον οποίο και κρέμασε με ένα απίθανο σουτ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο! Παράλληλα, με αυτό το γκολ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Βενεζουέλας στο Copa America.

Στα υπόλοιπα 25 λεπτά το σκορ δεν έμελλε να αλλάξει, με το παιχνίδι να οδηγείται στα πέναλτι (στο Copa America δεν υπάρχει παράταση στα προημιτελικά και τα ημιτελικά, παρά μόνο στον τελικό). Εκεί, οι Καναδοί αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και με τον Κονέ να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι πήραν την νίκη-πρόκριση.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Ροντόν, γκολ
Ντέιβιντ, γκολ
Ερέρα, άουτ
Μιλάρ, άουτ
Ρινκόν, γκολ
Μπομπίτο, γκολ
Σαβαρίνο, δοκάρι
Εουστάκιο, απόκρουση Ρόμο
Κάντιζ, γκολ
Ντέιβις, γκολ
Γιανγκέλ, απόκρουση Κρεπό
Κονέ, γκολ