20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ραντεβού στους ομίλους.Επαιξε με τη φωτιά το ΑΠΟΕΛ αλλά την έσβησε ο Μαρκίνιος (1-1)

Ραντεβού στους ομίλους.Επαιξε με τη φωτιά το ΑΠΟΕΛ αλλά την έσβησε ο Μαρκίνιος (1-1)

By on 30 Ιουλίου, 2024 0 245 Views

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν σοκαρίστηκε, ισοφάρισε άμεσα με γκολαρα του Μαρκίνιος και με το 1-1 στο Ζιμπμρού κόντρα στην Πέτροκουμπ το ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League και έκλεισε θέση σε ευρωπαϊκούς ομίλους μετά από πέντε χρόνια (στην χειρότερη περίπτωση θα παίξει στους ομίλους του Conference League).
Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν εξαιρετικοί στο α’ ημίχρονο, έχασαν ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ντράζιτς αλλά δεν βρήκε το γκολ.
Στην επανάληψη οι Μολδαβοί μπήκαν πιο επιθετικά. Το ΑΠΟΕΛ έχασε την ευκαιρία με τον Σαρφό αλλά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 60’ με ωραίο σουτ του Σέρτζιου Πλάτικα.
Το ΑΠΟΕΛ απάντησε άμεσα με γκολάρα του Μαρίνιος στο 66’, διαχειρίστηκε άψογα το 1-1, είχε και τις ευκαιρίες για τη νίκη αλλά κρατά την ισοπαλία και την πρόκριση.

ΠΕΤΡΟΚΟΥΜΠ: Σμαλενέα, Σ.Πλάτικα, Μούντρακ, Μελάκιο, Ι.Τζάρνταν, Λούνγκου, Αμπάνια, Πούσκας (73′ Ντέμιαν), Άμπρος (85′ Σάντου), Μ.Πλάτικα (73′ Καρούντου), Λουπάν (38′ Β.Τζαρντάν).
Στον πάγκο: Κοβάλ, Ντέμιαν, Καρούντου, Β.Τζάρνταν, Σειντού, Σάντου, Κοτογκόι, Ιοσιπόι

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Ντβάλι, Πέτροβιτς, Κιντιγιά, Σούσιτς, Κοσταντίνοφ, Τεχέρα (85′ Σατσιάς), Σαρφό (67′ Μάγιερ), Μαρκίνιος (67′ Ελ Αραμπί), Ντογκαλά (67′ Δώνης), Ντράζιτς (85′ Τσεπάκ).
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κίττος, Σιπριάνο, Μάγιερ, Ελ Αραμπί, Δώνης, Θεοδώρου, Σατσιάς, Τσεπάκ, Κόρμπου, Αντωνίου, Πολυκάρπου

ΓΚΟΛ: 60′ Σ. Πλάτικα/66′ Μαρκίνιος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μούντρακ/Τεχέρα, Μαρκίνιος, Σατσιάς

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 7.000

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φενταγί Σαν (Ελβετία)
Α’ ΒΟΗΘΟΣ: Γιόνας Έρνι (Ελβετία)
Β’ ΒΟΗΘΟΣ: Γιαν Κόμπελι (Ελβετία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Λιονέλ Τσούντι (Ελβετία)
VAR: Λούκας Φάντριχ (Ελβετία)
AVAR: Μίρελ Τούρκες (Ελβετια)