20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Aγνώριστη η ΑΕΚ αποκλείστηκε χωρίς να ιδρώσει με δεύτερη ήττα

Aγνώριστη η ΑΕΚ αποκλείστηκε χωρίς να ιδρώσει με δεύτερη ήττα

By on 1 Αυγούστου, 2024 0 247 Views

Με δεύτερη ήττα (0-2) από την Πάκσι, αυτή την φορά στην ΑΡΕΝΑ η ΑΕΚ αποκλείστηκε από την  Ευρώπη. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα μετά το (απρόσμενο) 3-0 στο πρώτο ματς όμως και σήμερα η συνολική εικόνα ήταν απογοητευτική.

Πρόωρος αποκλεισμός  με συνολικό σκορ (5-0) από ένα αντίπαλο που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και αυτό πονάει πιο πολύ. Με τον Χουάν Φεράντο στο ξεκίνημα του στον πάγκο, χάθηκε εκείνη η ομάδα που πέρσι γοήτευσε με το εντυπωσιακό ντεμαράζ που έκανε, διεκδικώντας μέχρι τέλους τον τίτλο. Ο αποκλεισμός και η εικόνα που έβγαλε η ομάδα προβληματίζει, με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Ο Αλομέροβιτς είχε προβληματική παρουσία ξανά και όταν δεν έχεις αξιόπιστο τερματοφύλακα δεν έχεις τύχη. Από εκεί και πέρα προφανώς δεν ήταν μόνο το θέμα στον “άσσο” που έφερε τον πρόωρο αποκλεισμό.

Ο αγώνας

Τα πάντα κρίθηκαν από το πρώτο ημίχρονο. Παρότι η κυπριακή ομάδα μπήκε ορεξάτα κι έδειχνε να έχει το πάνω χέρι, στο 19΄ βρέθηκε πίσω στο σκορ με εκτέλεση φάουλ του Χάραζτι, (από πλάγια η εκτέλεση πιάστηκε στον ύπνο ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ και όλη η άμυνα)ενώ αφότου στο 34΄ δεν της δόθηκε ξεκάθαρο πέναλτι, στο 42΄ δέχθηκε και το δεύτερο γκολ που την… αποτελείωσε, με πλασέ του Τοθ ο οποίος έφυγε μόνος στην αντεπίθεση ,πήρε καφέ…ντρίπλαρε τον Εκπολό και πέτυχ εύκολα το 0-2). Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινοπράσινοι είχαν κάποιες φάσεις για να μειώσουν, όμως δεν τα κατάφεραν κι είπαν αντίο στην Ευρώπη χωρίς να σκοράρουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο στο τέλος του ημιχρόνου, όσο και με τη λήξη του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αποδοκιμάστηκαν από τους περίπου 3.500 οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ο στόχος της ΑΕΚ για την τέταρτη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό όμιλο έχει κάνει πλέον «φτερά» κι οι κιτρινοπράσινοι θα επικεντρωθούν στις εγχώριες υποχρεώσεις τους.

ΑΕΚ: Αλομέροβιτς, Σάντσες (46′ Μιλίτσεβιτς), Εκπολό, Ρομπέρζ, Γκαρσία, Ροντέν (60΄ Ναούμ), Σουάρεθ, Ντίμερς, Φαράζ (67΄ Σάντος), Γκάμα (77΄ Δημητρίου), Καμπρέρα (60΄ Σολ)

ΠΑΚΣΙ: Σάπανος, Όσβαθ (81΄ Κόβακς), Οτβός, Βας, Λενσέρ, Σαμπό, Βέτσεϊ, Παπ (74΄ Μπάλογκ), Βίντεκερ (81΄ Σίλιε), Χαραζτί (61΄ Σαμπό), Τοθ (61΄ Μπόντε)

ΣΚΟΡΕΡ: – / 19′ Χάραζτι, 42΄ Τοθ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19΄ Καμπρέρα,35΄ Γκαρσία / 37′ Όσβαθ, 73΄ Βας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λούκα Σιμπέλι (Ελβετία)