Παναθηναϊκός: Αποφασισμένος και έτοιμος για την πρώτη υπέρβαση κόντρα στον Άγιαξ, στο δρόμο προς τα League Phase
Η μεγάλη πρόκληση του Παναθηναϊκού στον αποψινό (8/8, 21:00, Cablenet 2- COSMOTE SPORT 1 HD) πρώτο αγώνα με τον Άγιαξ και τα έξτρα κίνητρα για την ευρωπαϊκή συνέχειά του σε League Phase.
Από την πρώτη στιγμή που η κληρωτίδα στο House of European Football έβγαλε το μεσημέρι της 22ας Ιουλίου ως πιθανό ζευγάρι στον τρίτο προκριματικό του Europa League τον Παναθηναϊκό με τον Άγιαξ, δεν υπήρχε αμφιβολία για το ποιος (θα) ήταν το φαβορί σ’ αυτή τη σειρά.
Οι πράσινοι ήταν κι άτυχοι στην όλη διαδικασία της συγκεκριμένης κλήρωσης καθώς υπήρχαν και πιο “βατοί” αντίπαλοι, όμως την τύχη τους σε μεγάλο βαθμό την είχαν… ορίσει και οι ίδιοι με την ευρωπαϊκή απουσία τους τα προηγούμενα χρόνια, που τους “βύθισαν” στο Club Ranking της UEFA.
Κι αυτή η σειρά αγώνων με τον Άγιαξ είναι η πρώτη υπέρβαση που καλείται να κάνει ο Παναθηναϊκός, αρχή γενομένης απ’ το αποψινό πρώτο παιχνίδι τους στο Ολυμπιακό Στάδιο, προκειμένου να μπει σε League Phase ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στο Europa ή (μίνιμουμ) στο Conference League .
Ο Άγιαξ είναι σε μεταβατικό στάδιο, με πολλές αλλαγές στο δυναμικό του (ακόμη και τώρα που μπαίνει στα ματς με τους πράσινους έχει τεθεί σε διαδικασία πώλησης ο αρχηγός του Στίβεν Μπερχβάιν στη Λέστερ), με νέο και πολύ φιλόδοξο προπονητή -Φραντσέσκο Φαριόλι- όμως δεν παύει να είναι… Άγιαξ.
Κι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει δύο πραγματικά μεγάλα παιχνίδια για να μπορέσει να διεκδικήσει τις δικές του πιθανότητες για πρόκριση στα playoffs του Europa League
Το πλάνο για την ενδεκάδα
Η προετοιμασία των πράσινων ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (7/8) χωρίς άλλα προβλήματα πέραν του Γιώργου Βαγιαννίδη και του Γιώργου Νίκα, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο μηριαίο μυ.
Από εκεί και πέρα, ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει στο μυαλό του μία αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με τη ρεβάνς της περασμένης εβδομάδας στο Πλόβντιβ, καθώς ο Τετέ διεκδικεί τη θέση του Ντάνιελ Μαντσίνι στο δεξιό άκρο της επίθεσης του “τριφυλλιού”. Οι υπόλοιποι δέκα αναμένεται να είναι οι ίδιοι, ήτοι οι Ντραγκόφσκι κάτω από τα γκολπόστ, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς στην τετράδα της άμυνας, Αράο, Τσέριν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, Μπακασέτας, Τζούριτσιτς στο “10” και στο αριστερό άκρο της επίθεσης και Γερεμέγεφ (κορυφή επίθεσης).
Σε σχέση με τους αγώνες κόντρα στην Μπότεφ είναι πια διαθέσιμος και ο Φώτης Ιωαννίδης ενώ επέστρεψαν οι Βιλένα και Σένκεφελντ που απουσίασαν απ’ τη ρεβάνς στο Πλόβντιβ λόγω ίωσης.
Ο δε νεοαποκτηθείς Φίλιπ Μαξ που μετράει μόλις δύο προπονήσεις με τους πράσινους, δεν συμπεριλήφθηκε εντέλει με απόφαση Αλόνσο στην ευρώ-λίστα του Παναθηναϊκού και θα υπολογίζεται κανονικά από την επόμενη ευρώ-προκριματική σειρά.
Την 23μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό (8/8, 21:00) πρώτο αγώνα με τον Άγιαξ συγκροτούν οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Τετέ, Μπακασέτας, Ίνγκασον, Τσέριν, Μαντσίνι, Λημνιός, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Μπάλντοκ, Βιλένα, Αράο και Κάτρης.