20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αλάνθαστη η Ομόνοια (4Χ4) και ένα βήμα πριν περάσει στο Conference Phase.Mε γκολ του Σεμέδο στο 28΄και του Κακουλλή στο 95΄ σφράγισε με νίκη την πρόκριση μέσα στην Ουγγαρία

Αλάνθαστη η Ομόνοια (4Χ4) και ένα βήμα πριν περάσει στο Conference Phase.Mε γκολ του Σεμέδο στο 28΄και του Κακουλλή στο 95΄ σφράγισε με νίκη την πρόκριση μέσα στην Ουγγαρία

By on 14 Αυγούστου, 2024 0 414 Views

Με δεύτερη νίκη επί της Φέχερβαρ, αυτή τη φορά στην «MOL Aréna» στην Ουγγαρία με 2-0, η Ομόνοια πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ του Conference Phase!
Οι με επιθετική τακτική ήταν καλύτεροι από την ουγγρική ομάδα και πήραν το «διπλό» με το γκολ του Σεμέδο στο 28’ και του Κακουλλή στο 90+5’. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η Ομόνοια κυριάρχησε και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ.
Η Ομόνοια που πέτυχε 4 νίκες στα 4 παιχνίδια της στην Ευρώπη,θα μάθει αύριο (15/08) τον αντίπαλό της, στον επαναληπτικό μεταξύ της Ζίρε και της Όσιγιεκ στο Αζερμπαϊτζάν. (έφεραν 1-1 στον πρώτο αγώνα) (19:30).

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερη η Ομόνοια και στη ρεβάνς ήταν η ομάδα που επιδίωξε να σκοράρει και να… καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση-πρόκριση.

Μόλις στο 6΄ ο Τοθ έδιωξε την εκτέλεση φάουλ του Χαμάς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο κήπερ των γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ και το πλασέ του Εράκοβιτς.

Ακολούθως στο 13΄ και μετά από σέντρα του Στεπίνσκι, ο Σίμιτς έκανε την κεφαλιά και ο Τοθ έδιωξε και πάλι σε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης και μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Χαμάς, ο Παναγιώτου έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι και να… φεύγει άουτ στο 14΄.

Η γηπεδούχος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 23΄ το σουτ του Μπέντι πέρασε άουτ, με την Ομόνοια να… απαντά με γκολ πέντε λεπτά αργότερα.

Πολύ ωραίος συνδυασμός των παικτών της ομάδας της Λευκωσίας, με τους Αλιούμ και Στεπίνσκι κι ακολούθως τον Σίμιτς, που γύρισε την μπάλα μέσα από την περιοχή κι από κοντά ο Σεμέδο άνοιξε το σκορ στο 28΄, κάνοντας το 1-0 για το συγκρότημα του Νταμπράουσκας.

Η Φέχερβαρ και πάλι προσπάθησε ν’ αντιδράσει, αλλά ο Φαμπιάνο μπλόκαρε σταθερά το μακρινό σουτ του Σονγκβάι στο 40΄, στην τελευταία καλή φάση των γηπεδούχων και γενικότερα του πρώτου μέρους.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη γηπεδούχο να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 52΄, όταν η κεφαλιά του Μπέντι… έφυγε μόλις πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο, ενώ 20 λεπτά αργότερα ο αρχηγός της Ομόνοιας έδιωξε το σουτ του Στεφανέλι.

Από την πλευρά της η ομάδα του Νταμπράουσκας είχε μία καλή στιγμή στο 90΄, όταν ο Τοθ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Χαραλάμπους, ενώ την ίδια κατάλήξη είχε η προσπάθεια του Χάμπου στο 90+2΄.

Η τρίτη προσπάθεια του Χαραλάμπους ήταν και… φαρμακερή. Σουτ-βολίδα, ασταθής απόκρουση του Τοθ και ο Κακουλλής από κοντά έκανε το 2-0, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. παίρνοντας παράλληλα το… εισιτήριο για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

ΦΕΧΕΡΒΑΡ: Τοθ, Σεραφίμοφ, Σπάντλερ, Μιλίτσεβιτς, Μέλνικ (46′ Ζούσζτι), Μπέντι, Τσονγκβάι, Πετό (46′ Μπάμπος), Κατόνα (75′ Μ.Κόβατς), Ολέντερ (46′ Π.Κόβατς), Κρίστενσεν (57′ Στεφανέλι).
Στον πάγκο: Ντάλα, Βεσζελίνοφ, Λάρσεν, Στεφανέλι, Μ.Κόβατς, Σίμουτ, Μπ.Κόβατς, Π.Κόβατς, Χούσζτι, Μπέρκι, Μάμπος. 
ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Ντιούνκου,(92΄Μασούρας) Χαμάς, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Μάριτς, Εράκοβιτς (80′ Κούσουλος), Σίμιτς, Αλιούμ (46′ Χάμπος), Σεμέδο (80′ Ατζίλι), Στεπίνσκι(90΄Κακουλλής).
Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Ελάντερ, Κακουλλής, Ατζίλι, Εβάντρο, Μασούρας, Λανγκ, Κούσουλος, Ανδρέου, Χαραλάμπους, Νεοφύτου. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σεραφείμοφ / Σεμέδο

ΣΚΟΡΕΡ: 28′ Σεμέδο,95΄Κακουλλής
Διαιτητής: Γιάκομπ Κέλετ. Βοηθοί: Βίκτορ Σκιτ, Γιάκομπ Μάστρουπ.
4ος διαιτητής: Σάντρι Πούτρος. VAR: Γιόνας Χάνσεν. AVAR: Μαντς Κριστόφερσεν