19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στην παράταση κερδίζει η Πάφος FC!Από την κόλαση στον παράδεισο.Λυτρωτής στο 97΄ο Λούκανσεν και ο εκπληκτικός Τζάτζα υπέγραψε την πρόκριση!

Στην παράταση κερδίζει η Πάφος FC!Από την κόλαση στον παράδεισο.Λυτρωτής στο 97΄ο Λούκανσεν και ο εκπληκτικός Τζάτζα υπέγραψε την πρόκριση!

By on 15 Αυγούστου, 2024 0 115 Views

Το ήθελαν, προσπάθησαν, το άξιζαν…αγχώθηκαν αλλά πήραν την πρόκριση! Η Πάφος FC στο 90+7′ ήταν αποκλεισμένη, όμως το γκολ του Λούκασεν σ’ εκείνο το λεπτό, έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί όπου οι γαλάζιοι έγραψαν εκ νέου ιστορία και κλείδωσαν την εμφάνισή τους στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ(εκεί θα συγκρουστούν με την Κλούζ Ρουμανίας) επικρατώντας με 4-0 της ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948.

Οι γηπεδούχοι ήταν γενικά μέτριοι στο παιχνίδι με πόδια βαριά από το άγχος. Σκιά του εαυτού του ο Ζάιρο,μέτριοι οι υπόλοιποι εκτός από τον Τζάτζα που ήταν εκπληκτικός και ο παίκτης που ταλαιπώρησε τους Βούλγαρους.Είχε δοκάρι,ήταν μέσα στην φάση του 1-0, απείλησε και πέτυχε το 2-0 με εξαιρετική ενέργεια και ουσιαστικά εκεί υπέγραψε την πρόκριση απέναντι σε μια μέτρια ομάδα που όμως φόρτωσε άγχος και δυσκόλεψε την ομάδα της Πάφου.Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο α’ μέρος, ωστόσο τη μεγαλύτερη ευκαιρία τη βρήκαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Καραγκάρεν στο 37’ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ίβουσιτς.
Και ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα έκλεινε δίχως κάτι το…συγκινητικό, οι Βούλγαροι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φουρτάδο με δεύτερη κίτρινη κάρτα πάνω στον Ντράγκομιρ στο 45+2’.πριν κελέισει το ημίχρονο ο Ζάιρο μετά από φοβερή ενέργεια του Τζάτζα από θέση βολής εντός περιοχής έκανε ένα σουτ απελπιστικά άτσαλο και πολύ μακριά από την εστία.

Στο 61’ οι γαλάζιοι «άγγιξαν» το γκολ, όμως το πλασέ του Τζάτζα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μαρίνοφ. Η Πάφος FC συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, όμως τα χρονικά περιθώρια στένευαν. Κι ο Λουκάσεν εμφανίστηκε σαν «απομηχανής Θεός» στο 90+7’ για να πετύχει το γκολ με συρτό πλασέ, να στείλει το ματς στην παράταση με το 1-0.

Εκεί, ανέλαβαν δράση οι Βραζιλιάνοι με τους Τζάτζα και Άντερσον στο 93’ και στο 98’ να διαμορφώνουν το 3-0 και να στέλνουν την Πάφος FC στα πλέι οφ, εκεί που θα κοντραριστεί με την Κλουζ. Πριν το φινάλε του παιχνιδιού ωστόσο, ο Ντασκάλοφ με αυτογκόλστο 118‘ έγραψε το τελικό 4-0.

Ο πρώτος αγώνας με την Κλουζ θα γίνει εκτός έδρας στις 22 Αυγούστου κι η ρεβάνς στις 29 Αυγούστου στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Πάφος FC (Καρσέδο): Ίβουσιτς, Γκολντάρ, Λούκασεν, Πηλέας (89′ Ναμ), Μπρούνο (59′ Κορέια), Πέπε (79′ Βαλακάρι), Ντράγκομιρ, Σούνιτς (46′ Άντερσον), Τάνκοβιτς (79′ Ηλία), Τζάτζα (98′ Πελάτζιο), Ζάιρο. 
Στον πάγκο: Θεοδούλου, Μιχαήλ, Ποντέλο. 

ΤΣΣΚΑ 1948 (Ίλιεφ): Μαρίνοφ, Φουρτάδο, Ιβάνοφ, Τσένοφ, Ραπνουΐλ (90+1′ Μαρκόφ), Ντασκάλοφ, Πίτσεβιτς (98′ Μπόιτσεφ), Τάλις (71′ Ουμαρμπόεφ ), Κιρίλοφ (83′ Ίλιεφ), Καραγκάρεν (57′ Μπουζόν), Ιλιέφσκι (71′ Οτάβιο).
Στον πάγκο: Ντούμπα, Αλιμόλοφ, Ατανάσοφ, Μπιντουγκά. 

ΣΚΟΡΕΡ: Λουκάσεν (90+7′), Τζάτζα (93′), Άντερσον (99′), Ντασκάλοφ (αυτ. 118′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τάνκοβιτς, Γκολντάρ, Άντερσον / Ντασκάλοφ, Καραγκάρεν, Κιρίλοφ, Μπουζόν, Μαρίνοφ, Μαρκόφ, Ιβάνοφ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Φουρτάδο (2η κίτρινη)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 4.500

Διαιτητής: Lothar D‘hondt (Βέλγιο)
Βοηθοί: Romain Devillers, Nico Claes (Βέλγιο)
Τέταρτος: Wesli De Cremer (Βέλγιο)
VAR: Erik Lambrechts (Βέλγιο)
AVAR: Bert Put (Βέλγιο)