19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΕΛ:«Στόχος μας είναι να  τερματίσομε μίνιμουμ στην πρώτη 6άδα»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΕΛ:«Στόχος μας είναι να  τερματίσομε μίνιμουμ στην πρώτη 6άδα»

By on 19 Αυγούστου, 2024 0 676 Views

Μίλησε για όλα όσα αφορούν την ΑΕΛ ο πρόεδρος της ομάδας Κώστας Κωνσταντίνου.

«Με την βοήθεια του Τεχνικού Διευθυντή Παναγιώτη Γιάννου έγινε μια ριζική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα. Νέος προπονητής, αποδέσμευση σχεδόν όλων των ξένων ποδοσφαιριστών και απόκτηση αρκετών Κύπριων αλλά και ξένων παικτών. Στόχος μας να φτιάξουμε μια ομάδα με παίκτες νεαρής ηλικίας με προοπτική μεταπώλησης αλλά και με κίνητρα να βοηθήσουν».

Για το οικονομικό: «Ασχοληθήκαμε και με το οικονομικό. Βρήκαμε αρκετά προβλήματα. Πρώτα από όλα τις υποθέσεις Σίλας και άλλων παικτών. Τα ξεπεράσαμε μέσω χορηγιών, ξεπεράσαμε το 1.000.000 ευρώ, κάτι πρωτόγνωρο για την ΑΕΛ. Μπήκαν και χρήματα από μέλη του δ.σ. για να τρέξει ο προγραμματισμός. Φτιάξαμε το περιβάλλον για να μας εμπιστευθούν ποδοσφαιριστές. Φέραμε κάποιους με δικά μας έξοδα για να δουν ποια είναι η ομάδα γιατί ακούγονταν αρκετά, ότι δεν πληρώνουμε και δεν έχουμε καλές εγκαταστάσεις».

Βοήθησε σημαντικά κάποιος από τους παλιούς προέδρους;  «Με σημαντικό ποσό κανείς δεν βοήθησε μέχρι τώρα. Αυτό που τους ζήτησαν ήταν να έρθουν κοντά να βοηθήσουν και με γνωριμίες και εμπειρίες. Συναντήθηκα με παλιούς προέδρους και με τον κ. Σοφοκλέους που απουσίαζε στο εξωτερικό και όλοι θέλουν να είναι κοντά. Επειδή ακούστηκαν πολλά για τον κ. Σοφοκλέους, ο Ανδρέας θέλει να βοήθησε με όποιο τρόπο μπορεί. Θα πω περισσότερα στα μέλη στην έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 12 Σεπτεμβρίου».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας; «Στόχος μας είναι να  τερματίσομε μίνιμουμ στην πρώτη 6άδα».

«Από τα μεγάλα σωματεία, δεν είμαστε το χειρότερο στο θέμα οικονομικού. Φέτος ναι υπάρχει ένα θέμα ρευστότητας, αλλά με τους χορηγούς και τα σχέδια μας περιμένω ότι του χρόνου θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Του χρόνου δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα φετινά προβλήματα που μεταφέρθηκαν από πέρσι. Αυτά θα ξοφληθούν μέχρι το τέλος της σεζόν που αρχίζει»

Για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές που ακούγεται ότι αποχωρούν: «Δεν θα δοθούν με ελευθέρα αλλά δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Κάποιοι θέλουν χρόνο και στην ΑΕΛ το πιθανότερο να μην έπαιζαν για να δείξουν πράγματα και να αναπτυχθούν».

«Δεν είμαι ευχαριστημένος από τις 2.500 διαρκείας αλλά είμαι σίγουρος ότι θα γεμίζει το ΑΛΦΑΜΕΓΑ και θέλω να γεμίζει όχι επειδή αγόρασαν διαρκείας αλλά επειδή θα πηγαίνει καλά η ομάδα. Ο κόσμος της ΑΕΛ πάντα ήταν απαιτητικός. Πάντα όμως η ΑΕΛ ήταν εκτός παρασκηνίου, δεν είχε την στήριξη όπως άλλα σωματεία με κάποιους άλλους τρόπους. Ο κόσμος ήταν περήφανος που η ομάδα του πολεμούσε μόνη της».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ (ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ)
«Πρώτος και κύριος στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση. Αλίμονο αν η ΑΕΛ δεν έχει στόχο την 6άδα χωρίς να σημαίνει ότι θα τα καταφέρουμε. Στόχος για εμάς είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και την επόμενη χρονιά να μην κάνουμε 17-18 μεταγραφές. Να υπάρχει η βάση. Θα αποκτηθεί ακόμα ένας παίκτης και υπάρχει ερωτηματικό ακόμα και για δεύτερη».

Για τους Ανδρέου και Γερολέμου: «Άγγελος Ανδρέου και Γιάννης Γερολέμου είναι τεράστιο κεφάλαιο για την ομάδα. Ο Άγγελος είναι 21 ετών και επιβάλλεται να παίξει όσο το περισσότερο γίνεται. Πάμε να του βρούμε χρόνοι. Ο Γιάννης δεν είναι μικρός αλλά επιβάλλεται δύο φορές να πάρει χρόνο ώστε τη νέα χρονιά να είναι ένας από τους 5-6 μέσους της ομάδας. Δεν φεύγουν από την ομάδα, κάθε άλλο».

Σε ποια θέση θα ενισχυθείτε; «Με κεντρικό αμυντικό».