19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Παναιτωλικός – Λαμία 0-1: Ποδαρικό με εκτός έδρας τρίποντο – «χρυσάφι».Με νίκη άρχισε ο Μαρίνος Σατσιάς

Παναιτωλικός – Λαμία 0-1: Ποδαρικό με εκτός έδρας τρίποντο – «χρυσάφι».Με νίκη άρχισε ο Μαρίνος Σατσιάς

By on 20 Αυγούστου, 2024 0 486 Views


Με γκολ του Βλαχομήτρου στο 65′ η Λαμία έκανε υπέροχο «ποδαρικό» στο Αγρίνιο, επικρατώντας με 1-0 του Παναιτωλικού, ο οποίος αγωνίστηκε από το 13′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σιέλη – Με δέκα παίκτες έμεινε και η φιλοξενούμενη από το 82′ λόγω αποβολής του Γκουίντο, έχασε πέναλτι στο 89′ ο Ντίας.Ήταν το ντεμπούτο του Μαρίνου Σατσιά στο Ελληνικό πρωτάθλημα στον πάγκο της Λαμίας και συνοδεύτηκε με νίκη εκτός έδρας κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

Με το… δεξί ξεκίνησε η Λαμία τη φετινή Stoiximan Super League, καθώς τήρησε την παράδοση και επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, που από την πλευρά έμεινε για ακόμη μία φορά χωρίς νίκη σε εκκίνηση της σεζόν. Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με τον Τσάβες κάτω από τα γκολπόστ, τους Λιάβα, Παντελάκη, Σιέλη στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Πέρες, Μπουζούκη, Μπελεβώνη στον άξονα και τους Ντίας, Λομόνακο στα φορ.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τον Κόστιτς στο τέρμα, τους Κορνέζο, Γιαννούτσο, Αντράντε κεντρικούς αμυντικούς, τον Ντεντάκη δεξιό μπακ-χαφ, τον Σαραμαντά αριστερό, τους Νούνιεζ, Αθανασακόπουλο στον άξονα, τους Μέκιτς, Φουρτάδο στα «φτερά» και τον Βλαχομήτρο στο «9».

Με 10 αλλά και πιο απειλητικός ο Παναιτωλικός

Σέντρα στο ματς και μέχρι το 12’ είδαμε ένα παιχνίδι που φαίνονταν πως θα ήταν «ανοικτό», καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι και με μπροστάρη τον Ντίας θέλησαν να βάλουν κάτω την μπάλα, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν πολύ την κάθετη πάσα και έπαιζαν αρκετά από τα δεξιά τους.

Τότε όμως άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Πανατωλικός έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω απευθείας αποβολής του Σιέλη για φάουλ στον Βλαχομήτρο και μπήκαν «νέα» δεδομένα στην αναμέτρηση.

Τα «καναρίνια» γύρισαν σε ένα 4-4-1 (ο Μπουζούκης με τον Πέρες άξονα, ο Λομόνακο κορυφή, οι Μπελεβώνης, Ντίας άκρα) και παρά το μειονέκτημά τους πήγαν τον αγώνα… εκεί ακριβώς που ήθελαν. Οχι μόνο δεν απειλούνταν από την Λαμία που διατηρούσε την κατοχή αλλά ως εκεί (σ.σ. έβγαλε μόνο μία καλή φάση με τον Νούνιες στο 45’ σε στατικό), παράλληλα «έβγαζαν» και ευκαιρίες ελέω της πολύ καλής τους μετάβασης και του πρεσαρίσματός τους στην πρώτη μπάλα.

Η μεγαλύτερη όλων ήταν του Λομόνακο στο 32’ όταν και ύστερα από λάθος της αντίπαλης άμυνας βρέθηκε απέναντι στον Κόστιτς αλλά ο Σέρβος πορτιέρε τον «νίκησε» στο μεταξύ τους τετ α τετ, ενώ και σε άλλες περιπτώσεις «φλέρταραν» με το γκολ που τελικά δεν ήρθε για λογαριασμό τους, όπως π.χ. με τον γκολκίπερ τους Τσάβες στο 33΄, τον Λιάβα στο 40’ αλλά και στο 43’ μετά από νέο λάθος της άμυνας της Λαμίας, όπου η μπάλα πέρασε για εκατοστά άουτ.

Η Λαμία έκανε αλλαγές, πήρε τα «ηνία» και σκόραρε

Η Λαμία θέλησε να δώσει «λύση» στο δημιουργικό/επιθετικό της πρόβλημα στην ανάπαυλα, όπου και με την είσοδο του Γκουίντο «γύρισε» ουσιαστικά σε ένα 3-5-2, αφού εκείνος ή ο Φουρτάδο κινούνταν πια κοντά στον Βλαχομήτρο. Αυτόματα οι φιλοξενούμενοι πήραν τα «ηνία», καθώς οι γηπεδούχοι άρχισαν να δείχνουν και σημάδια κόπωσης. Πλέον όχι μόνο διατηρούσαν την κατοχή σε συντριπτικά ποσοστά αλλά άρχισαν και να «παράγουν» ευκαιρίες, όπως με τον Σαραμαντά στο 56’ που σούταρε από καλή θέση μέσα από το «κουτί», αλλά ο Τσάβες έβγαλε σε κόρνερ.

Η αναμέτρηση κυλούσε συνεχώς στο μισό των «κυανοκίτρινων» και η υπεροχή τους μετουσιώθηκε σε γκολ στο 65’, όταν ο Βλαχομήτρος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Φουρτάδο.

Η Ντίας αστόχησε σε πέναλτι και το ματς… τελείωσε εκεί

Πλέον οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν και με τον χρόνο, ενώ οι γηπεδούχοι κλήθηκαν να παίξουν φουλ επίθεση. Η κατοχή πέρασε στην πλευρά του Παναιτωλικού που μετέφερε τη δράση στο μισό των αντιπάλων του, τα γεμίσματά του όμως δεν του απέφεραν κάτι. Στο 82’ αποκαταστάθηκαν και οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς και η Λαμία έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκοϊντο και το παιχνίδι πήρε φωτιά.

Στο 87’ μάλιστα τσ «καναρίνια» βρέθηκαν φάτσα με την ισοφάριση όταν και καταλογίστηκε πέναλτι για χέρι του Γιαννούτσου, όμως ο Ντίας που ανέλαβε την εκτέλεσή του έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κόστιτς. Από εκεί και πέρα το ματς «έσβησε» και η Λαμία πήρε τη νίκη.

Παναιτωλικός: Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης (84′ λ. τρ. Τσελίκοβιτς), Λιάβας, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες (84′ Λαχούντ), Μπελεβώνης (74′ Νικολάου), Μπουζούκης (74′ Κοντούρης), Ντίας, Λομόνακο (69′ Μαϊντέβατς).

Λαμία: Κόστιτς, Ντεντάκης (46′ Ραντόνια), Γιαννούτσος, Κορνέζος, Σαραμαντάς (68′ Ρινγκ), Αντράντε, Μέκιτς, Αθανασακόπουλος (46′ Γκιντό), Νούνιες, Φουρτάδο, Βλαχομήτρος (84′ Δοϊρανλής).