20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ανόρθωση τις Χαμένες ευκαιρίες, η Ομόνοια Αρ.τις εντυπώσεις και 0-0 στην πρεμιέρα

Η Ανόρθωση τις Χαμένες ευκαιρίες, η Ομόνοια Αρ.τις εντυπώσεις και 0-0 στην πρεμιέρα

By on 23 Αυγούστου, 2024 0 373 Views

Πρωτη έκπληξη στο νέο πρωτάθλημα είναι γεγονός.

Η Ομόνοια Αραδίππου στην επιστροφή της στην Α’ κατηγορία μετά από 28 χρόνια άντεξε στην πίεση της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0).
Η «Κυρία» ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα, στα καλά της κομμάτια δεν κατάφερε να πετύχει γκολ, είχε τεράστια τριπλή ευκαιρία στο 59’ αλλά τη νίκη δεν την πανηγύρισε.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Αραδίππου ένας πρώην… Ανορθωσιάτης ο Γκιόργκι Λόρια ο οποίος με τις αποκρούσεις του μπλόκαρε την «Κυρία» και χάρισε τον βαθμό στη νέα του ομάδα.

Αν το πίστευε πάντως προς το τέλος η Ομόνοια Αρ που στάθηκε πολύ καλά με την τακτική της, θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην Ανόρθωση που δεν πήρε βοήθεια από τις αλλαγές και μάλλον κάποιες την αποδυνάμωσαν.Μάλιστα στο ξεκίνημα τον καθυστερήσεων ο Παρούτης που είχε κίτρινη από το ζέσταμα έκανε θέατρο για πέναλτι και αποβλήθηκε με 2η κίτρινη

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο 3ο λεπτό ο Αρτυματάς είχε ένα μακρινό σουτ, το οποίο δεν βρήκε στόχο, ενώ 3 λεπτά μετά έγινε η σέντρα από τον Κονσεϊσάο με τον Χρυσοστόμου από κοντά να μην βάζει σωστά το πόδι του και να αστοχεί από εξαιρετική θέση. Φτάσαμε στο 30 για την επόμενη προϋπόθεση, όταν ο Κίκο εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Μλάντοβιτς έκανε την προβολή αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός. Στο 41ο λεπτό, ο Ρόγκουλιτς από το ύψος του πέναλτι έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Λόρια ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε σωτήρια.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 54΄ο Κούτσακος τρύπωσε στην περιοχή, έγινε η μπαλιά από τον Δημητρίου, αλλά ο Κύπριος φορ δεν κατάφερε να βρει την μπάλα σε μια καλή προϋπόθεση για την ομάδα του.

Στο 59΄η Ανόρθωση έχασε απίστευτη ευκαιρία! Πρώτα ο Κονσεϊσάο από την μικρή περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Λόπες από πολύ κοντά έκανε το σουτ για να δει τον Λόρια να κάνει νέα σπουδαία απόκρουση ενώ στην επαναφορά έκανε νέο σουτ για να απομακρύνει αμυντικός!

Στο 74΄μια κεφαλιά του Μλάντοβιτς δεν βρήκε στόχο και ενώ ήδη ο Οκκάς είχε αφήσει το 3-5-2 και με αλλαγές προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. 4 λεπτά μετά, μια κεφαλιά του Παρούτη δεν ήταν πρόβλημα για τον Λόρια που μάζεψε.

Στο 84ο λεπτό ο Γκόμες βρέθηκε σε καλή θέση μετά την εξέλιξη μιας εκτέλεσης κόρνερ, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια, στην μεγαλύτερη στιγμή για τους τυπικά γηπεδούχους.

Στο 89΄ο Παρούτης έπιασε ένα δυνατό σουτ απο απόσταση, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις έξω.

Στο 90+1΄ο Παρούτης δέχθηκε 2η κίτρινη κάρτα και άφησε την Ανόρθωση με παίκτη λιγότερο. Την πρώτη κάρτα την δέχθηκε πριν περάσει στον αγώνα όταν βρισκόταν στον πάγκο, για διαμαρτυρίες.

Στο 90+6΄ένα σουτ του Ποντικού έξω απο την περιοχή, πήγε στα χέρια του Ζίβκοβιτς.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡ.: Λόρια, Σιήκκης, Τζερόμ, Θεοχάρους, Γκόμες, Δημητρίου (83′ Ταβάρες), Βρόντης (69′ Χριστοδούλου), Μπάντζι, Αναστασίου (90′ Αβραάμ), Μπόργκες (83′ Τεσέιρα), Κούτσακος (69′ Ποντικός).
Στον πάγκο: Σακκά, Αντωνίου, Καλλής, Ποντικός, Χαβέλκα, Αβραάμ, Μεκαουί, Τζούνιορ Ταβάρες, Χριστοδούλου, Ανθίμου, Ζοάο Σιντόνιο, Λούκας Τεσέιρα. 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Ζίβκοβιτς, Αρτυματάς, Κίκο, Ρόγκουλιτς (70′ Θεοδώρου), Γούλερι (86′ Ε.Χαραλάμπους), Μουκαμπί (70′ Παρούτης), Χρυσόπουλος, Λόπες, Μλάντοβιτς, Κονσεϊσάο, Χρυσοστόμου (82′ Σπόλιαριτς).
Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Κεραυνός, Θεοδώρου, Σπόλιαριτς, Παρούτης, Σ. Χαραλάμπους, Σταμούλης, Πασχάλη, Μιχάλας, Γ. Ιωάννου, Μάρκου, Ε. Χαραλάμπους.


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μλάντοβιτς,  Χρυσόπουλος/Βρόντης, Γκόμες, Τζερόμ, Ποντικός Δημητρίου
Ούγκο Μαρτίνς (προπονητής Ομόνοιας Αραδίπππου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Παρούτης(89’δευτερη κίτρινη)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 6.000

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος
4ος Διαιτητής:  Κωνσταντινίδης Αντώνης
VAR: Αντωνίου Μενέλαος
AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας