20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Θεαματική πρεμιέρα για την ΑΕΛ.Κέρδισε 4-2 την Ομόνοια 29Μ και έδειξε τις διαθέσεις της

Θεαματική πρεμιέρα για την ΑΕΛ.Κέρδισε 4-2 την Ομόνοια 29Μ και έδειξε τις διαθέσεις της

By on 24 Αυγούστου, 2024 0 378 Views

Ματσάρα με νικήτρια την ΑΕΛ που έστειλε μηνύματα στην Περιστερώνα. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού επικράτησαν με 4-2 της Ομόνοιας 29ης Μαΐου κι άρχισε με νίκη τη νέα σεζόν, σε μία χορταστική αναμέτρηση με πολλά γκολ, καλό ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες. Τρία δοκάρια είχε το παιχνίδι, δύο για τους γηπεδούχους και ένα για τους φιλοξενούμενους. Από ένα πέναλτι για «πράσινους» και γαλαζοκίτρινους.

Μόλις στο 1ο λεπτό η ομάδα του Κρις Κόλμαν κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ανδρέου στον Λεσοβόι κι ο Τρισκόφσκι, που ανέλαβε την εκτέλεση, άνοιξε το σκορ (0-1) στο 2ο λεπτό. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν και στο 18’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με κοντινή προβολή του Μακρή, γράφοντας το 0-2.
Οι πράσινοι μετά από εκείνο το λεπτό ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να μειώσουν πριν το ημίχρονο από την άσπρη βούλα. Στο 34’ ο Νεοφύτου έκανε τάκλιν στον Ψάλτη, το VAR έστειλε τον Χριστοφόρου να δει τη φάση στο μόνιτορ του γηπέδου και μετά υπέδειξε το πέναλτι το οποίο ο Τρούγιτς στο 37’μετέτρεψε σε γκολ για το 1-2.
Ωστόσο, ο Λεσοβόι είχε διαφορετική άποψη και στο 45+3’ με ωραία ατομική ενέργεια και συρτό σουτ πέτυχε το 1-3 του α’ μέρους.
Στην επανάληψη, ο Πική έβαλε τους γηπεδούχους ξανά στο…κόλπο γράφοντας το 2-3 στο 59’ με κοντινό πλασέ κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ένα ενδιαφέρον που…έσβησε ο Ουεντραόγκο στο 82’ αφού με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σινγκ διαμόρφωσε το τελικό 2-4, με την ΑΕΛ να αρχίζει με θεαματική νίκη τη νέα σεζόν.

Το παιχνίδι

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η ΑΕΛ το παιχνίδι, αφού στο 3ο λεπτό ο Ιβάν Τρισκόφσκι μετέτρεψε σε τέρμα το πέναλτι που κέρδισε ο Λεσοβόι. Ο Σκοπιανός επιθετικός με ψύχραιμο πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στρέζο και έκανε το 0-1.

Η δεύτερη ευκαιρία είχε και πάλι γκολ. Στο 18ο λεπτό ο Τρισκόφσκι έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Στρέζος έκανε ασταθή απόκρουση και ο Μακρής με κοντινή προβολή, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-2.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να μειώσουν, όμως, ο Τρούγιτς σούταρε έξω από ευνοϊκή θέση και ο Ρ. Φερνάντες σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά.

Η προσπάθεια ανταμίφθηκε στο 35′ και ο Τρούγιτς από το σημείο του πέναλτι μείωσε σε 2-1. Ο Νεοφύτου ανέτρεψε τον Ψάλτη, εντός περιοχής, το VAR κάλεσε το διαιτητή να επαναξιολογήσει τη φάση και εν τέλει υπέδειξε την παράβαση.

Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία με τον Πική για την ισοφάριση, ωστόσο προτού οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, η ΑΕΛ επανέφερε τη διαφορά στα δυο τέρματα. Στο 45+2′ ο Λοσοβόι με ωραίο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-3.

Στην επανάληψη οι πράσινοι μπήκαν με σκοπό να τα παίξουν όλα για όλα και στο 58′ μείωσαν εκ νέου στο τέρμα, με τον Πική. Ο Τρούγιτς έκανε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά της ο Κύπριος επιθετικός την έσπρωξε στα δίκτυα για το 2-3.

Ο ρυθμός έπεφτε σταδιακά, με την Ομόνοια 29Μ να προσπαθεί για την ισοφάριση και την ΑΕΛ για να κλειδώσει το παιχνίδι με τέταρτο γκολ.

Τα κατάφερε η ομάδα της Λεμεσού, η οποία στο 82′ με κοντινή δυνατή κεφαλιά του Ουεντραόγκο, έγραψε το 2-4. Στο επόμενο λεπτό ο Ρομπέρτα σημάδεψε το δοκάρι, τη στιγμή που ο Παπαφώτης κατευθυνόταν στο νοσοκομείο μετά το χτύπημα από τον Τρούγιτς.

Ομόνοια 29Μ (Πετράκης): Στρέζος, Ντεσλάντς, Ανδρέου (77′ Ράμος), Α. Φερνάντες (77′ Φαμπίνιο), Γκαρσία, Πική (77′ Γουΐλερ), Φιάκας (77′ Αλαμπρίτης), Ψάλτης (46′ Ποντικός), Καρπ, Ρ. Φερνάντες, Τρούγιτς. 
Στον πάγκο: Μαυραντώνης, Μπρολ, Κουμής, Χέιλεν, Γαβριηλίδης, Παττίχης, Παύλου. 

ΑΕΛ (Κόλμαν): Μπράγκα, Φιλιώτης, Ουεντραόγκο, Στόλνικ, Νεοφύτου, Μεγιάδο, Μάμας (65′ Παπαφώτης-70′ Ρομπέρτα), Τοκού, Μαρκής, Λεσοβόι (76′ Σινγκ), Τρισκόφσκι (65′ Άβραχαμ).
Στον πάγκο: Κυριάκου, Φραντζής, Κονσταντίνι, Ζαχαρίου, Ιμανισίμγουε, Χριστοδούλου, Παναγή. 

ΣΚΟΡΕΡ: Τρούγιτς (πεν. 37′), Πικής (59′) / Τρισκόφσκι (πεν. 2′), Μακρής (18′), Λεσοβόι (45+3′), Ουεντραόγκο (82′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Α. Φερνάντες, Τρούγιτς / Μάμας, Στόλνικ, Ουεντραόγκο, Λεσοβόι

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 483 (142 Ομόνοια 29Μ/341 ΑΕΛ)

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Αντωνίου Μάριος
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης